U heeft gezocht op : Enschede

1 juni 2020 Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

29 april 2020
Gastologie Online: Aansprekende deelnemers in tweede editie

Jeannine Sok, Nederlands bekendste gastvrijheidsdeskundige, speelt donderdag voor de tweede maal online haar bordspel Gastologie, wederom met bijzondere gasten. “Na de eerste editie kreeg ik zoveel positieve reacties!” Het spel is online te volgen via de Facebookpagina van Gastologie. ...

24 april 2020 Food Bezorgen
De foodtrends tijdens Koningsdag: dit bestelt Nederland

Waar Nederlanders in 2017 en 2018 nog een gezond maaltje bestelden tijdens Koningsdag, zijn hamburgers en snacks in 2019 populairder geworden op de jaarlijkse feestdag. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data* van Deliveroo van de Koningsdagen van de afgelopen jaren ...

15 april 2020 Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo breidt uit naar Hoofddorp

Vanaf vandaag is Deliveroo ook in Hoofddorp beschikbaar. Wie vanaf nu een maaltijd van zijn favoriete restaurant in Hoofddorp wil laten bezorgen, kan daarvoor bij Deliveroo terecht. Vanwege de huidige situatie, en op verzoek van restaurants, heeft het bedrijf besloten deze uitbreiding niet uit te st...

6 april 2020 Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

24 maart 2020 Bezorgen Coronacrisis
Thuisbezorgd.nl neemt verdere maatregelen ter ondersteuning restaurantsector

Thuisbezorgd.nl realiseert zich dat een aantal restaurants economisch ernstig lijden onder deze crisis. Het gaat dan met name om restaurants die slechts een deel van hun omzet halen uit bezorging. Te denken valt aan restaurants in het hogere segment, snackbars, Chinese (afhaal)restaurants en restaur...

3 februari 2020 Awards
Wie wordt de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland?

Voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs zoekt de organisatie naar de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen zich tot en met 10 maart 2020 inschrijven. De uitreiking van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 vindt ...

2 januari 2020 Interview Longread
Perron 22 Enschede: ''Horeca is hard werken, je moet er liefde voor hebben''

Van lunchen tot dineren en van vergaderen tot bruiloften. Perron 22 biedt voor iedereen een plek. Nelleke Staal, horecaondernemer en bedrijfsleider van het restaurant, heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en werkt nu dus op vrijwillige basis, het hoeft niet meer: ‘’Ik kan niet t...

29 oktober 2019 Awards Culinair
Tim Welllenberg is de beste jonge gastheer van Nederland

Tim Wellenberg heeft de finale van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 gewonnen. De 26-jarige maître-sommelier van restaurant Hanninkshof in Enschede was de beste van 24 kandidaten die het afgelopen half jaar middels diverse proeven streden om de prijs voor de beste jonge gastheer of...

24 juli 2019 Economie
Zwolle wederom goedkoopste terrasstad, Amsterdam de duurste

Zwolle is wederom de goedkoopste terrasstad in Nederland en Amsterdam de duurste, mede doordat hier de grootste prijsstijging was. De verhoging van 7,8% betekent dat de consument voor een rondje drank op het terras in de hoofdstad € 27,05 kwijt is (gemiddeld € 3,40 per drankje). Ter ver...

11 juni 2019 Awards
Vijf toptalenten door naar volgende ronde Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019

Na een intensieve theoretische toets en een proeftechnisch gedeelte zijn vijf kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019. De vijf toptalenten behaalden op maandag 3 juni 2019 de hoogste score van de 24 kandidaten die tijdens de theoriedag in ROC ...

22 mei 2019 Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

21 september 2018 Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

22 augustus 2018 Awards
WOK& bij laatste drie kanshebbers Franchise Starter Award

WOK& staat in de finale van titelstrijd om de Franchise Starter Award. Het Nationale Franchise Congres reikt op 4 oktober 2018 in Amsterdam deze gloednieuwe onderscheiding uit aan de meest belovende startende franchiseformule. De natural Asian fastservice formule behoort tot de laatste drie kans...

20 juli 2018 Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

6 juni 2018 Personalia Culinair
Sjors Riewald chef-kok U Parkhotel

Sjors Riewald, de huidige chef kok van het voormalige Eden hotel de Broeierd (nu Fletcher hotels) maakt per 1 september 2018 de overstap naar het U Parkhotel op de campus van de Universiteit Twente. Het U Parkhotel opent begin 2019 haar deuren. Sjors Riewald is sinds 2007 werkzaam bij de Broeierd...

3 mei 2018 Food Events
Foodhal ongekend populair

De opmars van Foodhallen in Nederland, met name de grote steden, zet zich onverminderd voort. In steeds meer steden is wel een soort van foodhal gevestigd, of staan de deuren voor initiatiefnemers open. Nederland telde twee jaar geleden nog maar vier foodhallen, momenteel zijn dit er 13, verspreid o...

10 april 2018 Bier Achtergronden
Grolsch realiseert in 2017 het laagste energie- en waterverbruik ooit

Grolsch heeft in 2017 het laagste energie- en waterverbruik in de brouwerij ooit gerealiseerd. De brouwer realiseerde een energiereductie van 5,6% ten opzichte van 2016 en een waterreductie van 9,6%. Deze resultaten zijn te lezen in het Jaarverslag Duurzaam en Verantwoord Ondernemen 2017, dat de bro...

3 april 2018 Opening Fastfood
Foodformule WOK& opent de komende tijd 7 nieuwe stores

De vernieuwende fastservice formule WOK& opent in 2018 maar liefst 7 nieuwe stores in Nederland. Het &-teken zegt het al: WOK& is meer dan alleen een wokformule. Zo breidt het concept binnenkort haar assortiment uit met veganistische producten, algen noodles en een kinder WOK-concept. Zo...

23 maart 2018 Economie Bezorgen
Thuisbezorgd.nl draagt ruim half miljard euro bij aan de Nederlandse economie

Thuisbezorgd.nl verwerkte in 2017 voor meer dan 550 miljoen Euro aan bestellingen voor ongeveer 7.500 bezorgrestaurants. Het bedrijf schat in dat het daarmee indirect verantwoordelijk is voor ongeveer 20.000 voltijds en deeltijdsbanen in Nederland. De eten-bestelsite levert de aangesloten bezorgr...

2 maart 2018 Opening
Meesterkok Lars van Galen verbindt zich aan museum No Hero

Op 15 April 2018 opent Museum No Hero zijn deuren voor het publiek. Voor het museumrestaurant heeft No Hero de samenwerking gezocht met sterrenchef Lars van Galen en zakelijk compagnon Richard van den Hoeven van ’t Lansink, beiden uit Hengelo, Overijssel. Al langer was bekend dat in het m...

15 februari 2018 Food Achtergronden
Nieuw: Koreaans streetfood in Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal opent in de komende weken drie nieuwe keukens, en breidt hiermee het aanbod in één klap flink uit. Vanaf dit weekend kun je als gast in de foodhal Koreaans streetfood bestellen. En in de eerste week van maart openen een Indiase keuken én een gloednieuw burge...

29 januari 2018 Interview CityTrip
CityTrip Enschede: Interview 'Meisje'

Nonna Timorason heeft vele omzwervingen gemaakt voordat haar droom werkelijkheid werd. Ze kocht op haar achttiende samen met vrienden een bar/bistro die failliet was gegaan. Dat ging best heel goed, totdat één van de vrienden er na vier jaar uit besloot te stappen. Hij kreeg immers een...

22 december 2017 Bezorgen Snacks
Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld? Pizza! Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stij...

12 december 2017 Opening
Moeke opent begin 2018 maar liefst twee gloednieuwe zaken

Grand Café Moeke breidt in maart 2018 uit met twee nieuwe zaken. Het voormalige restaurant van Hotel & Gasterij De Roode Schuur in Nijkerk en Café & Bar Celona in Enschede gaan per 1 januari op de schop en worden in twee maanden omgetoverd tot een heuse Moeke waar iedereen, jon...

23 oktober 2017 Events
Tweede editie Twente Culinair is in Hengelo

Na het succes van afgelopen jaar, maakt de Stichting Twente Culinair bekend dat de tweede editie van haar Grand Event, zal gaan plaatsvinden op maandag 6 november 2017, bij het exclusieve Munsterhuis Sportcars te Hengelo. "Wij zijn er bijzonder trots op dat we net als afgelopen jaar, weer een f...

2 augustus 2017 Achtergronden Ondernemen
Uitbreiding: Zo begin je een tweede zaak (en een derde, of vierde...)

Wat is nog aantrekkelijker dan een goedlopende zaak? Twee goedlopende zaken! Maar of je nu een formule kopieert of een compleet nieuwe zaak opent: zorg eerst dat zaak één op rolletjes loopt. Anders kopieer de fouten uit zaak één naar zaak twee, waarschuwt horeca-accountan...

10 februari 2017 Food
De Twentsche Foodhal zoekt ondernemers

Het starten van een eigen horecazaak is voor velen een droom. De Twentsche Foodhal in Enschede wil die droom helpen vervullen. Onder de noemer 'Pitch je Keuken' wordt een talentenjacht georganiseerd voor (aspirant) ondernemers. Koks met de ambitie om een eigen keuken te starten in de nieuw t...

7 oktober 2016 Wet- en regelgeving Restaurant
Eerste tien restaurants ontvangen Keurmerk Toegankelijkheid

De entree heeft geen obstakels of drempels, geleide- en hulphonden zijn er welkom en er is een invalidentoilet. Vandaag, in de Week van de Toegankelijkheid, hebben de eerste tien restaurants het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid ontvangen. Hiermee laten ze zien dat hun locatie goed te bezoek...

20 september 2016 Culinair Restaurant
12 beste restaurants in regio Twente slaan handen ineen

Waar kan ik het beste eten als ik in Twente ben? Met die vraag hoeven gasten niet langer te worstelen. De 12 beste restaurants van de streek hebben zich verenigd in Twente Culinair. Een unieke vorm van samenwerking, die de gast duidelijkheid biedt. De restaurants zeggen namelijk niet zomaar dat ze d...

1 september 2016 Faillissement Sluiting
Restaurant Gusto! in Enschede gesloten

Restaurant Gusto! aan het Willem Wilminkplein in Enschede gaat dicht. Via de Facebookpagina van het restaurant laten de eigenaren weten dat het doek definitief valt. De slechte zomer wordt als een van de oorzaken van de slechte bedrijfsresultaten genoemd. Het plein, waaraan het restaurant is gel...

30 augustus 2016 Diner Achtergronden
Enschedeërs maken voor 5 euro maand lang kennis met restaurants

Eten-bestelsite Hungry.nl is in Enschede een campagne gestart waarbij restaurants een maand lang speciaal samengestelde menu’s online aanbieden voor 5 euro. Liefst 30 restaurants doen mee met deze zogenoemde ‘Hungry 5 euro Mega Menu’ campagne. Deelnemende restaurants zijn v...

4 augustus 2016
Enschedese horeca-ondernemers luiden noodklok

Het uitgaansgebied van Enschede ervaart veel overlast van drugshandel op straat, waardoor cafés en restaurants hun omzetten zien dalen. De horeca-exploitanten luiden daarom nu de noodklok. De aanwezigheid van de drugsdealers zorgt voor een dreigende sfeer, waardoor stadsbezoekers caf&eacu...

1 augustus 2016 Personeel
Jorrit Kiewik nieuwe directeur Youth Food Movement

Jorrit Kiewik is per 1 augustus 2016 de nieuwe directeur van Youth Food Movement Nederland (YFM). Jorrit volgt daarmee Joszi Smeets op, die de afgelopen twee jaar YFM aan voerde. Jorrit heeft het YFM netwerk het afgelopen jaar intensief leren kennen. Hij ging in oktober 2015 mee naar We Feed The ...

27 juli 2016 Hotel Opening Restaurant
Hollands Glorie opent in Zutphen

De Zutphense binnenstad krijgt er een nieuw hotel met 15 hotelkamers en een restaurant bij. In oktober opent Hollands Glorie de deuren, meldt de Stentor. Het hotel vestigt in het het 19de-eeuwse monument waarin tot 2011 Berkhotel De Kloostertuin was gevestigd. Hollands Glorie is in handen van de Twe...

1 juni 2016
Domino's test bezorgrobot in Enschede

Domino’s gaat zijn bezorgrobot laten rondrijden op de campus van Universiteit Twente. De test met de DRU (Domino’s Robotic Unit) moet vanaf eind augustus plaatsvinden. Over de test Studenten die online een pizza bestellen via Domino’s ontvangen een code. Vervolgens wordt de bestelling doo...

26 april 2016 Lunch
Ontbijtmenu's McDonalds steeds populairder

De vijf McDonald’s restaurants in Hengelo en Enschede opnenen vanaf 3 mei iedere dag hun deuren al om 07.00 uur om tegemoet te komen aan de gasten die willen genieten van een ontbijtmenu. De vraag hiernaar groeit volgens de keten namelijk enorm. McDonald’s Twente trapt op 3 mei af met een grat...

2 maart 2016
Nieuw restaurant geopend in Losser

Losser is een restaurant rijker. De zaak draagt de naam Noabers en is eigendom van de Syrisch-orthodoxe Ardem Stepnajan. Het menu heeft een mediterraans karakter. Ervaren ondernemer Eerder opende Stepnajan met succes zijn pizzeria en grillrestaurant ‘Ardem’ in Enschede. De nieuwe zaak is d...

1 januari 2016 Brood Recepten
Broodje Aziz

Broodje Aziz van De Lunchkamer, Enschede Ingrediënten: Italiaanse bol Plakken zalm Kruidenroomkaas Dilleroomkaas Sla Bieslook Bereidingswijze: Snij de vers afgebakken Italiaanse bol overdwars open en smeer de kruidenroomkaas op de onderste helft. Beleg deze helft ook met sla en r...

1 januari 2016 Recepten Patisserie
Cookie-karamelijs nut explosion

Cookie-karamelijs nut explosion van Van der Poel, Enschede/Hengelo Ingrediënten karamel- & hazelnootijs gesuikerde noten karamelblokjes karamelsaus slagroom Bereiding Neem een ijscoupe en doe daar de karamelblokjes en gesuikerde noten in. Leg daarop alle verschillende ijsbol...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

11 december 2015
Restaurant Rodenbach is failliet

Het Enschedese restaurant Rodenbach is failliet. Het faillissement is volgens de curator veroorzaakt door tegenvallende omzetten in combinatie met hoge kosten. Chefkok John Spruit en zijn echtgenote Wendy, de exploitante van het restaurant, hebben het faillissement zelf aangevraagd. Het restaurant ...

19 november 2015
Samenwerking McDonald's & FC Twente

Robin Veldt, franchisenemer van vijf McDonald’s vestigingen in Enschede en Hengelo, Marco Behrens, manager commerciële zaken en Jakko Slot, hoofd sales van FC Twente tekenden vanmiddag een samenwerkingsovereenkomst voor de komende drie jaar. Foto: vlnr: Marco Behrens, Robin Veldt en Jakko Slo...

30 oktober 2015
Prijswinnend restaurant failliet

Het kan verkeren. Restaurant Gaston Pure Food werd vorige maand verkozen tot beste restaurant van Enschede. Deze week vroeg de eigenaar zelf het faillissement aan. Gouden Duyt Begin september tijdens Proef-Eet, het driedaagse culinair evenement dat elk jaar in Enschede wordt gehouden, stelde e...

21 september 2015
Nieuwe eigenaar eetcafé Atrium

Eetcafé Atrium in Enschede krijgt een nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar is Karen Agadjanian, tevens eigenaar van restaurant De Ouwe Compagnie in Enschede. Nieuwe kaart Bij Atrium zal niet heel veel veranderen; het interieur en de naam van het eetcafé blijven hetzelfde. De kaart wordt overi...

14 september 2015
35.000 bezoekers Food Truck Festival

Van donderdag 10 september tot en met zondag 13 september heeft Food Truck Festival TREK in het Westbroekpark in Den Haag plaatsgevonden. De opening van deze tweede Food Truck Festival TREK editie in Den Haag heeft ruim 35.000 bezoekers getrokken in vier dagen tijd. De mobiele keukens met diverse ...

10 juli 2015
Amsterdam weer duurste terrasstad

Amsterdam is na 2 jaar weer de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras van Amsterdam is € 23,05 dit is 5,5% hoger dan vorig jaar. Gemiddeld zijn de terrasprijzen dit jaar met 2,5% gestegen. Almere is voor het eerst de goedkoopste terrasstad van N...

15 juni 2015
Restaurant zet afbeelding dief op Facebook

In Enschede heeft restaurant Sushi by Me het eigen Facebookaccount ingezet om een dief op te sporen. De boosdoener had een portemonnee en een smartphone buitgemaakt in het restaurant, maar werd daarbij op beeld gezet door een van de vele beveiligingscamera's. Niet zo slim van de beste man, aangezi...

1 juni 2015
Food Truck festival TREK groot succes

Afgelopen weekend heeft Food Truck Festival TREK in het Stadspark van Maastricht plaatsgevonden. Deze eerste Food Truck Festival TREK-editie in Maastricht heeft ruim 25.000 culinaire liefhebbers getrokken in drie dagen tijd. De mobiele keukens met diverse culinaire gerechten waren erg populair ond...

26 mei 2015
35.000 bezoekers Food Truck Festival TREK

Van vrijdag 22 mei tot en met maandag 25 mei heeft Food Truck Festival TREK in het Griftpark plaatsgevonden. De opening van de derde Food Truck Festival TREK editie in Utrecht heeft ruim 35.000 bezoekers getrokken in vier dagen tijd. De bezoekers konden ook dit jaar weer genieten van diverse culin...

12 mei 2015
Ook in Amsterdam: Food Truck Festival

De organisatie van Food Truck Festival TREK heeft besloten om ook het Amstelpark in Amsterdam te bezoeken. Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juli komt het rondreizende festival voor het eerst naar Amsterdam. Acht locaties Food Truck Festival TREK bezoekt dit jaar acht locaties. Naast Amsterda...

16 april 2015
Nieuw: Streetfood app

Tijdens de kick-off van Food Truck Festival TREK op 14 mei in het Vroesenpark in Rotterdam wordt de Reizende Sterren Streetfood App gelanceerd. De app geeft een overzicht van foodtruckfestivals, Nederlandse streetfood ondernemers, foodtrucks en andere vormen van mobiele keukens. Ook kunnen gebruike...

7 april 2015
Horeca Enschede toch niet 24 uur open

In Enschede mogen de horecazaken aan de Oude Markt en in enkele omliggende straten toch niet 24 uur per dag open zijn. Het college van B&W wil een aanpassing van het eerdere besluit van de gemeente Enschede. Na overleg met betrokken partijen, zoals politie, horecaondernemers en bewoners van de bin...

12 maart 2015
11e editie Nacht van de Fooi

Op zaterdag 30 mei vindt de elfde editie van Nacht van de Fooi plaats. In 14 steden staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Dit jaar is gekozen voor Afri-Can, AquaQuest, Geefeenkoe, Knowledge for Children en Product of Prison. ...

9 maart 2015
Food Truck Festival Trek naar Enschede (video)

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni komt het rondreizende Food Truck Festival TREK voor het eerst naar Enschede. Met zeven locaties is Food Truck Festival TREK het grootste food truck festival van Nederland. Naast Enschede, bezoekt Food Truck Festival TREK dit jaar ook de stadsparken van Rotterd...

8 januari 2015
Nieuwe kandidaten bestuur horeca Enschede

Ton Mutter, Sander Zoutman, Premtosh Rychtarski en Marijn Mengels zijn de kandidaten voor het bestuur van de VHSE, de Vereniging Horeca Stad Enschede. Het viertal gaat samen met het huidige bestuur (Frans Koolhoven, Ronald Scholten en Peter Ruseler) een stappenplan uitwerken om de toekomstige koers...

6 januari 2015
400 jaar Grolsch: 'Plop!'

Het begon allemaal vier eeuwen geleden, toen Willem Neerfeldt een pand in Grol (Groenlo) kocht voor de start van een brouwerij. Een brouwerij die is uitgegroeid tot een van de oudste en grootste bierbrouwerijen van Nederland. Met een merk én een geluid dat niet meer uit het Nederlandse straatbeel...

30 december 2014

Marc & Séverine van den Heuvel, de eigenaren van zowel Café Forum als Italiaans restaurant La Cucina aan het Stationsplein in Enschede, gaan hun zaak drastisch veranderen. De twee gelegenheden worden geïntegreerd in La Cucina Lunch, Lounge & Diner. Verbouwing Door de samenvoeging is Café Fo...

12 december 2014
Nieuwe leden vereniging horeca stad enschede?

Frans Koolhoven, Ronald Scholten en Peter Ruseler trekken zich mogelijk terug uit het bestuur van de Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE) als zich op korte termijn een nieuw, kwalitatief goed bestuur aandient. Bestuur formeren De VHSE-leden Arjen Suers (Jansen en Janssen) en Karen Agadjanian...

5 december 2014
De Snippert na half jaar failliet

Onder de kop ‘familie Mulder brengt Hoge Boekel weer tot leven’ berichtte de Twentsche Courant Tubantia begin oktober over de officiële opening van restaurant De Snippert op de Hoge Boekel in Enschede. De opening werd opgeluisterd met een etentje voor spelers en bestuur van FC Twente, want (me...

27 november 2014
Arjen Bonder nieuwe chef Mooirivier

Arjen Bonder is de nieuwe chef-kok van hotel Mooirivier in Dalfsen. Bonder komt van Hotel Landgoed Het Roode Koper in Ermelo, waar hij de afgelopen jaren zijn sporen heeft verdiend als chef-kok. Hij volgt Jojan Kersbergen op, die zijn eigen restaurant heeft geopend in Enschede. Culinaire ambiti...

13 augustus 2014
Japans restaurant in Zwolse kerk

Het Japanse restaurant Blue Sakura is gevestigd in de Zwolse Bethlehemkerk. Hoe is ondernemer Deng aan deze locatie gekomen? Toen hij veertien jaren geleden met zijn familie naar Nederland kwam, werkte hij dertien jaar lang in wel twintig verschillende Aziatische keukens. Deng had een missie: een ...

6 augustus 2014
Hogere omzet en winst voor Grolsch

Bierbrouwer Grolsch heeft het afgelopen jaar een nettowinst van €22,3 miljoen behaald. Dat is bijna het dubbele van het jaar daarvoor. Grolschs zag het afgelopen jaar de verkoop stijgen met twee procent. Daarmee kon de Enschedese bierbrouwer zich losmaken van de zwakte op de Nederlandse biermark...

12 mei 2014
Doneert u uw fooi?

Aankomende zaterdag kan men uitgaan voor het goede doel. Op 17 mei staan Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Wageningen en Zwolle geheel in het teken van de tiende Nacht van de Fooi. In Tilburg kan je al donderdag 15 mei ter...

30 april 2014
Minder cafetaria's, meer lunchrooms

Het aantal bedrijven in de fastservicesector is in Nederland de afgelopen vijf jaar met 572 bedrijven toegenomen, een groei van 5,7%. Met name het aantal ijssalons en lunchrooms nam toe. Dit blijkt uit het onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies uit Warmond. Langetermijnontwikkel...

24 april 2014
Geen vergunning, minder omzet

De lokale overheden zijn weer volop in het nieuws. Zeker nu, met Koningsdag in aantocht. Horecaondernemers zijn immers afhankelijk van de gemeente om een vergunning te krijgen voor een evenement. Zo ook in Enschede: de bestuursrechter in Zwolle oordeelde dat deze ondernemer geen buitenbar en podiu...

28 maart 2014
Parkeerbelasting nadelig voor horeca?

De gemeenten verwachten in 2014 660 miljoen euro aan parkeerbelasting binnen te kunnen halen. Dat is weer 15 miljoen euro meer dan in 2013, en 94 miljoen euro meer dan in 2010. Amsterdam begroot veruit het hoogste bedrag aan parkeergelden: 162 miljoen euro. Wat betekent dit voor de horeca in gebie...

6 maart 2014
10e Nacht van de Fooi komt eraan

Dit jaar vindt de tiende editie van Nacht van de Fooi plaats. Op zaterdag 17 mei staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Motto In de steden Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmeg...

12 december 2013
Crisis? Nederland telt meer restaurants!

Het restaurantaanbod in Nederland is ondanks de recessie toegenomen. Landelijk steeg het aantal restaurants de afgelopen vijf jaar met 3,1 procent. In de grote steden is de toename van het aantal restaurants relatief hoger. Groei in the city In steden met meer dan 100.000 inwoners is het groei...

25 oktober 2013
Panel praat over interieursklachten

In iedere editie van vakblad De RestaurantKrant leggen we het Restaurantpanel een stelling voor over een actueel thema. In de nieuwste editie van De RestaurantKrant praten we over interieur. Welke klachten kregen zij over hun interieur? Zhao Jun Chou – Sensazia Enschede “Wij hebben...

24 juli 2013
Den Haag heeft duurste terrassen

Amsterdam is niet langer de duurste terrasstad van ons land. De hoofdstad is voorbij gestevend door vier andere steden. Den Haag voert dit jaar de ranglijst aan als duurste terrasstad, een rondje drank (2 bier, 2 fris, 2 rosé, en 2 koffie) kost hier 21,70 euro. De stad wordt in de ranglijst gevol...

19 december 2012
Let's 'eat' for the babies

Het eerste Glazen Restaurant van Nederland heeft haar deuren geopend op het Stationsplein in Enschede. Die week is de stad het middelpunt van 3FM Serious Request. Lunch en diner Om dit doel te steunen, verzorgen dertien chefs van Twentse toprestaurants elke dag een lunch en diner voor 45 perso...

10 december 2012
Resto VanHarte organiseert kerstdiners

Resto VanHarte organiseert richting de feestdagen tientallen kerstdiners. De diners zijn voor mensen die behoefte hebben aan sociale contacten en gezelligheid moeten missen. Door heel het land De ruim veertig diners zijn ook bedoeld voor mensen die niet beschikken over de financiële middelen o...

9 oktober 2012
Mijn Tent Is Top-zaken sneller failliet

Met het einde van restaurant Coquille in Den Bosch sluiten Sven en Geertje zich aan bij een lange rij met ex-deelnemers die hun restaurant uit Mijn Tent Is Top al over de kop zagen gaan. Eerder failliet In de afgelopen jaren waren dit onder meer: Amiral in Apeldoorn, Coix du chef in Den Haag, Com...

24 juli 2012
Terrasprijzen horeca licht gestegen

De terrasprijzen in Nederland zijn dit jaar met 1,9 procent gestegen ten opzichte van 2011. Amsterdam is voor het negende jaar op rij de duurste stad, al zijn de prijzen er een beetje gedaald (-0,7 procent). Nijmegen goedkoopst Een rondje (twee fluitjes, twee fris, twee rosé, en twee koffie) ko...

14 juni 2012
Interview: Zhao Jun Chou

Zijn all-in wokrestaurants saaie eetfabrieken? Sensazia Wok'n'Golf in Enschede bewijst het tegendeel. Met een maximaal aantal couverts van 600 heerst er toch een rustige en warme sfeer. Bedrijfsleider Zhao Jun Chou (27): "Gasten willen beleving en zijn kritisch. Je moet meegaan met de tijd, wat hela...

20 juli 2011
Chique! werkt aan culinair niveau Alphen

Onlangs maakten restaurant-eigenaren Roy en Michelle Monfils de vernieuwing van de brigade van hun Restaurant Chique! in Alphen a/d Rijn bekend. Hoog tijd om eens nader kennis te maken en te vragen naar de plannen en ambities tijdens een demonstratie moleculair koken en een perslunch. Transfers N...

12 april 2011
Restaurant La Cucina groeit uit jasje

Het Media Art Café Berlijn in Enschede wordt per 1 mei overgenomen door Italiaans restaurant La Cucina. Het bestaande restaurant La Cucina aan de Van Lochemstraat is te klein geworden voor de eigenaars van de horecaonderneming. In de expositieruimte van het café komt een pastamakerij. Op de bovenv...

16 februari 2011
Horeca Talentendag in Ruurlo

Wie wordt er 15 maart uitgeroepen tot Horeca Talent van de Achterhoek 2011? Wie wint een week meelopen in Michelinsterren-restaurant De Librije met Jonnie en Thérèse Boer? Op de genoemde datum organiseert de Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA) de jaarlijkse Horeca Talentendag in de sfeervolle ...

22 juli 2010
Brasserie FLO on tour door Nederland

Brasserie FLO gaat op tournee door Nederland. Van begin september tot medio oktober zal de culinaire hotspot te gast zijn in de keukens van restaurants van de diverse Eden Hotels in Leeuwarden, Emmen, Zutphen, Enschede en Den Haag. “We willen heel Nederland de kans geven kennis te maken met het be...

25 mei 2010
Nacht van de Fooi

Op 5 juni aanstaande zal de Nacht van de Fooi plaatsvinden in negen verschillende steden in het land. De hele dag gaat alle fooi van de aangesloten horecagelegenheden naar acht ontwikkelingsprojecten over de hele wereld. Om zoveel mogelijk geld voor het goede doel binnen te halen, is er in alle nege...

11 december 2009
Kerstdiner in Amsterdam het duurst

Wie dit jaar met kerst uit eten gaat is het duurst uit in Amsterdam. Een vijfgangen kerstmenu kost in de ‘Hoofdstad van de smaak 2009’ gemiddeld € 60,66. Het goedkoopst eet men in Groningen. Hier kost een kerstmenu gemiddeld bijna € 15,- minder, € 46,38. Dit blijkt uit het Kerstonderzoek ...

23 september 2009
Haarlem meest gastvrije stad van Nederland

Haarlem mag zich een jaar lang de Meest Gastvrije stad van Nederland noemen. Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder de Nederlandse bezoeker, zijn deze ste...

16 september 2009
Finalisten 'Meest Gastvrije Stad 2009' bekend

De vijf finalisten uit het onderzoek Meest Gastvrije Stad van Nederland zijn bekendgemaakt. De vijf plaatsen zijn Breda, Den Bosch, Enschede, Haarlem en Maastricht. Bij één van deze vijf steden wordt woensdag 23 september onthuld wie zich de Meest Gastvrije Stad van Nederland mag noemen. Deze 'tit...

4 september 2009
Meest gastvrije stad van ons land

Op woensdag 23 september wordt bekend gemaakt welke stad zich de Meest Gastvrije Stad van Nederland mag noemen. Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder de ...

14 april 2009
Enschede krijgt grootste wokrestaurant van Twente

In Enschede vestigt op de uitgaansboulevard Go Planet bij het Arke Stadion het grootste wokrestaurant van Twente. Ondernemer Zhiyong Chou uit Almelo opent er een horecagelegenheid met circa 800 plaatsen. In de schaduw van het Polman Stadion in Almelo exploiteert Chou sinds augustus 2007 al een soort...

16 maart 2009
Gezocht: meest gastvrije stad van Nederland

Van Spronsen & Partners horeca-advies voert onderzoek uit naar de meest gastvrije stad van Nederland. Hierin worden de 21 grootste steden onderzocht en beoordeeld op verschillende aspecten als horeca-aanbod, gevoel van veiligheid, winkelaanbod, architectuur en openbaar vervoer. In de verschillende s...

10 maart 2009
Lustrumeditie Nacht van de Fooi

De Nacht van de Fooi spreidt zich verder uit over Nederland. Dit jaar zal dit vijfjarige initiatief zich ook manifesteren in Leeuwarden en Enschede. Tijdens de Nacht van de Fooi staan medewerkers van horecagelegenheden in verschillende steden hun fooi af en schenken deze aan een aantal kleinschalige...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: