Yukio Motohashi is de beste praktijkopleider van Nederland

22 november 2018 | David Bakker

Tijdens het Ambassadeursgala mbo op 19 november jl. hebben minister van PCW Ingrid van Engelshoven en voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof de beste praktijkopleider van Nederland 2018 bekend gemaakt. Leermeester Yukio Motohashi van Café Brasserie Dudok in Rotterdam nam deze prijs afgelopen dinsdag met trots in ontvangst. Landelijk zijn er naar schatting ruim 300.000 praktijkopleiders, dus voor Yukio is dit een hele eer.

Het Ambassadeursgala is de feestelijke finale van de dag van het mbo. Tijdens het gala worden er uit verschillende categorieën prijzen uitgereikt: Beste Leerbedrijf, Beste Praktijkbegeleider, Landelijke Ambassadeur mbo, Berg Award en het Impact Award. Sinds 2009 wordt de prijs van de beste praktijkopleider uitgereikt en voor het eerst is deze prijs uitgereikt aan een praktijkopleider uit de horecatak. Café Brasserie Dudok in Rotterdam is een erkend leerbedrijf in de sector Voedsel, groen en gastvrijheid. Yukio Motohashi leidt sinds 2007 mbo-studenten en medewerkers op bij Dudok in Rotterdam.

Voor een mbo-leerling is het van belang dat zowel de praktijkopleider én het leerbedrijf kwalitatief goed zijn om uit te groeien tot vakmens. Daarbij helpt Yukio hen in alle hoeken waar nodig. Zo weet Yukio hen alle aandacht te geven en kijkt hij samen naar de talenten van zijn leerlingen. Hij luistert naar wat zij willen leren en maakt hierover afspraken. Deze manier van leidinggeven is één van de redenen dat Yukio is verkozen tot de beste praktijkopleider van Nederland. Het doel van Yukio is om deze ambitieuze studenten zodanig op te leiden dat zij goed horecapersoneel vormen die het werk wat zij verrichten echt waarderen.

 “Wat zijn je talenten, wat wil je leren, wat spreken we af? Aandacht kost tijd. Nou, dat moet dan maar! Ik ben enorm blij met deze prijs. Ik hoop dat deze prijs ook andere horecazaken in Nederland inspireert te blijven investeren in hun medewerkers. Want goed horecapersoneel is lastig te vinden. En juist wij – de opleider, begeleider, manager – kunnen laten zien hoe leuk het is om in de horeca te werken.” Aldus Yukio.


Ambassadeursgala mbo


Een goede praktijkopleiding valt of staat met de kwaliteit van het leerbedrijf en de praktijkopleider. Met de jaarlijkse verkiezingen voor beste leerbedrijf en beste praktijkopleider benadrukken en waarderen het ministerie van OCW en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) de belangrijke rol die de meer dan 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders spelen in het opleiden van mbo-studenten. SBB is, namens het ministerie van OCW, onder andere verantwoordelijk voor het erkennen en adviseren van leerbedrijven waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan. De verkiezing tot beste praktijkopleider werd dit jaar voor de 9e keer georganiseerd.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends
Premiumisatie, toegankelijkheid en bewust consumeren: dé trends van 2019

Diageo, wereldleider op het vlak van gedistilleerde dranken met een buitengewone portfolio waaronder de whisky's van Johnnie Walker, ziet voor 2019 drie grote trends. De eerste, premiumization, waarbij de consument voor het nuttigen van betaalbare luxe kiest. Deze trend werd al enkele jaren gele...

Economie KHN
KHN in actie tegen boete op tijdelijk werk

‘Zo werkt het niet’. Onder dat motto komen ondernemers uit de horeca en andere branches vanaf vandaag in actie tegen maatregelen in de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Deze nieuwe wet maakt tijdelijk werk, en werk dat niet elke maand hetzelfde aantal uren is, duurder. Seizoensarbeid of ...

Awards F&B
De 10 genomineerden voor AF&BM F&B Professional of the Year

Jaarlijks gaat de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) op zoek naar dé F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer/-vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor ...

Columns Starten in de horeca
Audio-column: Verslavend Genieten

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'Ve...

Food Advertorial
Nieuw bezorgconcept voor friet

De markt voor thuisbezorging is het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt, en kan een enorme bijdrage leveren aan de omzet van uw restaurant. Volgens het FoodService Instituut Nederland zal deze groei zeker tot in 2025 nog sterk aanhouden. Friet speelt een grote rol in het aanbod va...

Amsterdam Achtergronden
De Gouden Reael: al 200 jaar een begrip in Amsterdam

De Gouden Reael is al jaren een begrip, maar voor veel Amsterdammers nog een echte 'hidden gem'. Het restaurant is gevestigd in een prachtig zeventiende-eeuws pand en gelegen op het historisch Realeneiland in Amsterdam. Sinds deze zomer heeft De Gouden Reael twee nieuwe eigenaren. Doel is om...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: