Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

1 juni 2020 | Redactie

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de kat uit de boom kijken. Hoe het ook zij, iedereen is toch weer blij dat de horeca open is.

 

Eindhoven, Stratumseind. Nog een uurtje en dan mogen ze in Eindhoven open.

 

Eindhoven, Café Trace. Ook in Eindhoven verwelkomen ze de gasten.

 

Eindhoven, Stratumseind. In hét uitgaanscentrum van Eindhoven zit de loop er al volop in.

 

Eindhoven, Stratumseind. Als iedereen zich aan de nieuwe normaal verkeersregels houdt komt het allemaal goed.

 

Eindhoven. Hieronder nog enkele sfeerimpressies uit Eindhoven voor 12.00 en na 12.00 uur.

 

Ermelo, Grand café & restaurant De Boterlap. Met dank aan het mooie weer geen gebrek aan klandizie.

 

De Steeg, Landgoed Rhederoord. Op het landgoed nabij Rheden worden de oester geserveerd vanuit een speciale golfcar.

 

Leiden, Restaurant Hudson. Leiden is naar het zich laat aanzien niet meer in last.

 

Leiden, De Waag. Vroeger werd in de Waag alles gewogen om accijzen te heffen. Met een goed gevuld terras worden er wederom accijnzen geheven. We drinken een glas, we doen een plas, en alles...

Leiden

 

Ouderkerk aan de Amstel, De oude Smidse. Al vijf decennia een is het goed toeven bij de dorpskern. Water en terrassen zijn een goede combinatie.

 

Ouderkerk aan de Amstel, Brasserie Paardenburg. De Brasserie zag het licht in 1694. Laten we hopen dat ze deze storm ook doorstaat.

 

Uithoorn, Sjiek aan de Amstel. Bij Sjiek werken ze met shifts. Voor de lunch 1,5 uur en diner 2 uur.

 

Veenendaal, Bij patisserie Puur Tamminga is ijs de hardloper, maar later op de dag vulde het terras zich met gasten met een voorliefde voor taartjes en gebak.

 

Nijmegen, De Waagh. Volgens de bewoners van Nijmegen het mooiste gebouw van de stad. Het is nu nog vroeg in de middag maar het wordt snel drukker.

 

Nijmegen, Café De Opera. Het is al iets later op de middag en dankzij het prachtige weer weten de Nijmegenaren de terrassen te vinden.

 

Nijmegen, De Blonde Pater. Pinchos is een typisch Spaans gerecht en het wordt hier geserveerd. Het weer zit in ieder geval mee. Spaanse temperaturen!

 

Utrecht. De Neude. Het is later op de middag en de terrassen zijn goed gevuld. De bediening maakt kilometers.

 

Enschede, De Beiaard. De Beiaard schenkt 120+ bieren en heeft 200 whiskey's op de fles. Ze zijn er klaar voor. Onderstaand een korte indruk van de dag.

 

Grand Café Hofplein. Goed geregeld hier, het is prachtig geworden.

 

Restaurant Parck, Haarlem. Aan ruimte geen gebrek hier in Haarlem. En genoeg schaduw ook, dankzij de parasol en de prachtige bomenrij.

 

Maastricht, Wijnbar Mucca. Esther Wishaupt en Raisy Frijns openen de flessen weer in hun "nummer 1 wijnbar van Maastricht".

Hotel Hof van Gelre, Lochem. Hier wordt niets aan het toeval overgelaten, zoals je op onderstaande foto's ziet. De hotelgasten krijgen bovendien een uitgebreide e-mail met instructies voor het verblijf en de omgangsvormen bij het ontbijt. Het loopt allemaal super en veiligheid wordt op deze manier (voor zover mogelijk) gegarandeerd. 

 

Lees ook Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!! Met een beeldreportage over de Utrechtse horeca

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: