Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

1 juni 2020 | Redactie

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag.

Tijdschema's, nieuw aangeschafte reserveringsystemen, anderhalve meter stickers, linten, meters extra terrassen, zelf een checkpoint maar vooral en bovenal spraken wij vanochtend horecaondernemers met een heel, heel goed humeur. En ja, dan helpt het zonnetje ook. Onderstaand een korte foto impressie. Wij wensen iedereen heel veel succes en blijf ons vandaag volgen!

 

1 juni. Utrecht, Café Hofman. Ruben Hensen heeft er zin. Ze hebben wel een strak tijdschema.

 

Utrecht, Café le Journal. Niels Schaap en collega's staan te popelen om gasten te ontvagen.

 

Utrecht, Café Flater. Koen Van der laan (l) en Christaan Ames zetten de puntjes op de i

 

Utrecht, Bij Broadway zijn weer 'Jucy Steaks & Famous Ribs' te bestellen bij Dawa Zoutenbier.

 

Utrecht, Winkel van Sinkel. Melvin Albers laat ons toch even weten dat over twee uurtjes de hekken open gaan.

 

Utrecht, Stan & Co. Daan Smeltzer (r), Mark Buis (l) en Edson Van der Vlies (m) heten over een anderhalf uur iedereen welkom.

 

Utrecht, Ubica. Grenzend aan de Ganzenmarkt openen Niko Arwanitidis en Stefan Elvers Ubica en saillant detail op de ander hoek openen zij vandaag voor het eerst Twintig Utrecht. Succes!

 

Utrecht. Restaurant San Siro. Bij Ralph Boonstoppel is het op een haar na volgeboekt met veelal vaste gasten.

 

Utrecht, De zaak. Al 23 jaar is Ronja Risseeuw mede-eigenaar van café De Zaak en nu heeft hij ook zijn eigen check point.

 

Utrecht, Nieuwe Dikke Dries. De afgeopen maanden heeft Jos de Winter niet alleen de vloeren vernieuwd maar eigenlijk alles.

 

Utrecht, Bij Papi Churro moeten Jacob Melleney en Harry Thorogood het vooral hebben van take a way.

 

Bijna 12.00. Inmiddels staat er op een de Neude een flinke rij die - echt waar -  met zijn allen aan het aftellen zijn. Succes Allemaal!

 

Lees ook Liveblog 2: Yesss!! Wij gaan weer open!! Met een beeldreportage uit heel Nederland

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

Interview Longread
Terras niet open: ''De belangstelling was simpelweg te groot''

Elsemiek Platschorre van Café de Pineut op het Museumplein in Ede wilde oorspronkelijk haar terras vandaag openen, maar zag daar vanaf toen bleek dat er wel heel veel reserveringen en reacties binnenkwamen. "De belangstelling was overweldigend; meer dan 500 bevestigde reserveringen, tall ...

Achtergronden
Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlo ...

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: