Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

1 juni 2020 | Redactie

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag.

Tijdschema's, nieuw aangeschafte reserveringsystemen, anderhalve meter stickers, linten, meters extra terrassen, zelf een checkpoint maar vooral en bovenal spraken wij vanochtend horecaondernemers met een heel, heel goed humeur. En ja, dan helpt het zonnetje ook. Onderstaand een korte foto impressie. Wij wensen iedereen heel veel succes en blijf ons vandaag volgen!

 

1 juni. Utrecht, Café Hofman. Ruben Hensen heeft er zin. Ze hebben wel een strak tijdschema.

 

Utrecht, Café le Journal. Niels Schaap en collega's staan te popelen om gasten te ontvagen.

 

Utrecht, Café Flater. Koen Van der laan (l) en Christaan Ames zetten de puntjes op de i

 

Utrecht, Bij Broadway zijn weer 'Jucy Steaks & Famous Ribs' te bestellen bij Dawa Zoutenbier.

 

Utrecht, Winkel van Sinkel. Melvin Albers laat ons toch even weten dat over twee uurtjes de hekken open gaan.

 

Utrecht, Stan & Co. Daan Smeltzer (r), Mark Buis (l) en Edson Van der Vlies (m) heten over een anderhalf uur iedereen welkom.

 

Utrecht, Ubica. Grenzend aan de Ganzenmarkt openen Niko Arwanitidis en Stefan Elvers Ubica en saillant detail op de ander hoek openen zij vandaag voor het eerst Twintig Utrecht. Succes!

 

Utrecht. Restaurant San Siro. Bij Ralph Boonstoppel is het op een haar na volgeboekt met veelal vaste gasten.

 

Utrecht, De zaak. Al 23 jaar is Ronja Risseeuw mede-eigenaar van café De Zaak en nu heeft hij ook zijn eigen check point.

 

Utrecht, Nieuwe Dikke Dries. De afgeopen maanden heeft Jos de Winter niet alleen de vloeren vernieuwd maar eigenlijk alles.

 

Utrecht, Bij Papi Churro moeten Jacob Melleney en Harry Thorogood het vooral hebben van take a way.

 

Bijna 12.00. Inmiddels staat er op een de Neude een flinke rij die - echt waar -  met zijn allen aan het aftellen zijn. Succes Allemaal!

 

Lees ook Liveblog 2: Yesss!! Wij gaan weer open!! Met een beeldreportage uit heel Nederland

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: