Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

1 juni 2020 | Redactie

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag.

Tijdschema's, nieuw aangeschafte reserveringsystemen, anderhalve meter stickers, linten, meters extra terrassen, zelf een checkpoint maar vooral en bovenal spraken wij vanochtend horecaondernemers met een heel, heel goed humeur. En ja, dan helpt het zonnetje ook. Onderstaand een korte foto impressie. Wij wensen iedereen heel veel succes en blijf ons vandaag volgen!

 

1 juni. Utrecht, Café Hofman. Ruben Hensen heeft er zin. Ze hebben wel een strak tijdschema.

 

Utrecht, Café le Journal. Niels Schaap en collega's staan te popelen om gasten te ontvagen.

 

Utrecht, Café Flater. Koen Van der laan (l) en Christaan Ames zetten de puntjes op de i

 

Utrecht, Bij Broadway zijn weer 'Jucy Steaks & Famous Ribs' te bestellen bij Dawa Zoutenbier.

 

Utrecht, Winkel van Sinkel. Melvin Albers laat ons toch even weten dat over twee uurtjes de hekken open gaan.

 

Utrecht, Stan & Co. Daan Smeltzer (r), Mark Buis (l) en Edson Van der Vlies (m) heten over een anderhalf uur iedereen welkom.

 

Utrecht, Ubica. Grenzend aan de Ganzenmarkt openen Niko Arwanitidis en Stefan Elvers Ubica en saillant detail op de ander hoek openen zij vandaag voor het eerst Twintig Utrecht. Succes!

 

Utrecht. Restaurant San Siro. Bij Ralph Boonstoppel is het op een haar na volgeboekt met veelal vaste gasten.

 

Utrecht, De zaak. Al 23 jaar is Ronja Risseeuw mede-eigenaar van café De Zaak en nu heeft hij ook zijn eigen check point.

 

Utrecht, Nieuwe Dikke Dries. De afgeopen maanden heeft Jos de Winter niet alleen de vloeren vernieuwd maar eigenlijk alles.

 

Utrecht, Bij Papi Churro moeten Jacob Melleney en Harry Thorogood het vooral hebben van take a way.

 

Bijna 12.00. Inmiddels staat er op een de Neude een flinke rij die - echt waar -  met zijn allen aan het aftellen zijn. Succes Allemaal!

 

Lees ook Liveblog 2: Yesss!! Wij gaan weer open!! Met een beeldreportage uit heel Nederland

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: