Wouter Denessen nieuwe maitre Restaurant Bord'Eau

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 10 januari 2020
Wouter Denessen nieuwe maitre Restaurant Bord'Eau

Wouter Denessen is aangesteld om het team van Restaurant Bord’Eau (*) aan te sturen met als doel de persoonlijke service naar het hoogste niveau te brengen. Executive Chef Bas van Kranen en Wouter Denessen zullen de krachten bundelen om het gepassioneerde team van jonge getalenteerde koks en bedieningsbrigade aan te sturen en daarmee Restaurant Bord’Eau, het met een Michelinster bekroonde restaurant van De L’Europe Amsterdam, klaar te stomen voor 2020. 

"Het volgende hoofdstuk voor Bord’Eau breekt aan. Wouter zit vol energie en nieuwe ideeën om onze gastbeleving naar een hoger niveau te tillen. Samen zijn we klaar om naar het allerbeste te streven waar het serviceteam en de keukenbrigade elkaar versterken. Dit jaar zullen we de drie seizoenen verder ontwikkelen. We starten dit jaar met een van de mooiste seizoenen EAU, waar vis, schelp- en schaaldieren leidend is, en waar de gast ook de keuze heeft gerechten te kiezen van de andere seizoenen FAUNE en FLORE om de volledige Bord’Eau beleving te ervaren, aldus Bas van Kranen. 

Bijzonder duo

Van Kranen en Denessen vormen een bijzonder duo met vele raakvlakken. Beide zijn opgeleid en werkzaam binnen de wereld van de sterren, hebben een sterke affiniteit met de natuur en de seizoensproducten. Dat laatste heeft Denessen vooral weten te ontwikkelen en te ontdekken in zijn voorgaande functie als Restaurant Manager bij Vuurtoreneiland. 

"De L’Europe Amsterdam en Bord’Eau bieden mij de kans om de stap te zetten naar klassieke fine-dining waar de natuur leidend is voor de keuken. Samen met Bas en het volledige team van Bord’Eau kijk ik ernaar uit het team verder te laten floreren op het hoogst haalbare niveau. Vernieuwen, vooruitstreven en als teambuilder iedereen daarin te begeleiden om het beste uit een ieder te halen, staat voor mij voorop", aldus Denessen over zijn nieuwe aanstelling. 

Restyling Restaurant Bord’Eau

Op dit moment ondergaat Restaurant Bord’Eau een restyling, als onderdeel van het grotere redesign project van De L’Europe Amsterdam. Denessen zal vanaf 13 januari samen met Van Kranen het nieuwe team trainen en het nieuwe menu doorproeven. Restaurant Bord’Eau opent op dinsdag 21 januari haar deuren voor diner, gehuld in een nieuwe look & feel. 

Overig nieuws