Wouter Denessen nieuwe maitre Restaurant Bord'Eau

10 januari 2020 | Thijs Jacobs

Wouter Denessen is aangesteld om het team van Restaurant Bord’Eau (*) aan te sturen met als doel de persoonlijke service naar het hoogste niveau te brengen. Executive Chef Bas van Kranen en Wouter Denessen zullen de krachten bundelen om het gepassioneerde team van jonge getalenteerde koks en bedieningsbrigade aan te sturen en daarmee Restaurant Bord’Eau, het met een Michelinster bekroonde restaurant van De L’Europe Amsterdam, klaar te stomen voor 2020. 

"Het volgende hoofdstuk voor Bord’Eau breekt aan. Wouter zit vol energie en nieuwe ideeën om onze gastbeleving naar een hoger niveau te tillen. Samen zijn we klaar om naar het allerbeste te streven waar het serviceteam en de keukenbrigade elkaar versterken. Dit jaar zullen we de drie seizoenen verder ontwikkelen. We starten dit jaar met een van de mooiste seizoenen EAU, waar vis, schelp- en schaaldieren leidend is, en waar de gast ook de keuze heeft gerechten te kiezen van de andere seizoenen FAUNE en FLORE om de volledige Bord’Eau beleving te ervaren, aldus Bas van Kranen. 

Bijzonder duo

Van Kranen en Denessen vormen een bijzonder duo met vele raakvlakken. Beide zijn opgeleid en werkzaam binnen de wereld van de sterren, hebben een sterke affiniteit met de natuur en de seizoensproducten. Dat laatste heeft Denessen vooral weten te ontwikkelen en te ontdekken in zijn voorgaande functie als Restaurant Manager bij Vuurtoreneiland. 

"De L’Europe Amsterdam en Bord’Eau bieden mij de kans om de stap te zetten naar klassieke fine-dining waar de natuur leidend is voor de keuken. Samen met Bas en het volledige team van Bord’Eau kijk ik ernaar uit het team verder te laten floreren op het hoogst haalbare niveau. Vernieuwen, vooruitstreven en als teambuilder iedereen daarin te begeleiden om het beste uit een ieder te halen, staat voor mij voorop", aldus Denessen over zijn nieuwe aanstelling. 

Restyling Restaurant Bord’Eau

Op dit moment ondergaat Restaurant Bord’Eau een restyling, als onderdeel van het grotere redesign project van De L’Europe Amsterdam. Denessen zal vanaf 13 januari samen met Van Kranen het nieuwe team trainen en het nieuwe menu doorproeven. Restaurant Bord’Eau opent op dinsdag 21 januari haar deuren voor diner, gehuld in een nieuwe look & feel. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: