Wouter Denessen nieuwe maitre Restaurant Bord'Eau

10 januari 2020 | Thijs Jacobs

Wouter Denessen is aangesteld om het team van Restaurant Bord’Eau (*) aan te sturen met als doel de persoonlijke service naar het hoogste niveau te brengen. Executive Chef Bas van Kranen en Wouter Denessen zullen de krachten bundelen om het gepassioneerde team van jonge getalenteerde koks en bedieningsbrigade aan te sturen en daarmee Restaurant Bord’Eau, het met een Michelinster bekroonde restaurant van De L’Europe Amsterdam, klaar te stomen voor 2020. 

"Het volgende hoofdstuk voor Bord’Eau breekt aan. Wouter zit vol energie en nieuwe ideeën om onze gastbeleving naar een hoger niveau te tillen. Samen zijn we klaar om naar het allerbeste te streven waar het serviceteam en de keukenbrigade elkaar versterken. Dit jaar zullen we de drie seizoenen verder ontwikkelen. We starten dit jaar met een van de mooiste seizoenen EAU, waar vis, schelp- en schaaldieren leidend is, en waar de gast ook de keuze heeft gerechten te kiezen van de andere seizoenen FAUNE en FLORE om de volledige Bord’Eau beleving te ervaren, aldus Bas van Kranen. 

Bijzonder duo

Van Kranen en Denessen vormen een bijzonder duo met vele raakvlakken. Beide zijn opgeleid en werkzaam binnen de wereld van de sterren, hebben een sterke affiniteit met de natuur en de seizoensproducten. Dat laatste heeft Denessen vooral weten te ontwikkelen en te ontdekken in zijn voorgaande functie als Restaurant Manager bij Vuurtoreneiland. 

"De L’Europe Amsterdam en Bord’Eau bieden mij de kans om de stap te zetten naar klassieke fine-dining waar de natuur leidend is voor de keuken. Samen met Bas en het volledige team van Bord’Eau kijk ik ernaar uit het team verder te laten floreren op het hoogst haalbare niveau. Vernieuwen, vooruitstreven en als teambuilder iedereen daarin te begeleiden om het beste uit een ieder te halen, staat voor mij voorop", aldus Denessen over zijn nieuwe aanstelling. 

Restyling Restaurant Bord’Eau

Op dit moment ondergaat Restaurant Bord’Eau een restyling, als onderdeel van het grotere redesign project van De L’Europe Amsterdam. Denessen zal vanaf 13 januari samen met Van Kranen het nieuwe team trainen en het nieuwe menu doorproeven. Restaurant Bord’Eau opent op dinsdag 21 januari haar deuren voor diner, gehuld in een nieuwe look & feel. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Fastservice
Hartig.nl opent locatie in Amsterdam

‘Broodgewoon Lekker’, dit is de slogan van Hartig.nl uit Amersfoort. Het bakery-café uit Amersfoort - bekend om haar ambachtelijke - producten heeft niet stil gezeten. In de afgelopen corona periode heeft Hartig.nl de tijd optimaal benut om haar bereik te vergroten. In 2020 he ...

Tweede Kamer wil veilige heropening terrassen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Horeca naar de stembus deel 2; PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: