Wouter Denessen nieuwe maitre Restaurant Bord'Eau

10 januari 2020 | Thijs Jacobs

Wouter Denessen is aangesteld om het team van Restaurant Bord’Eau (*) aan te sturen met als doel de persoonlijke service naar het hoogste niveau te brengen. Executive Chef Bas van Kranen en Wouter Denessen zullen de krachten bundelen om het gepassioneerde team van jonge getalenteerde koks en bedieningsbrigade aan te sturen en daarmee Restaurant Bord’Eau, het met een Michelinster bekroonde restaurant van De L’Europe Amsterdam, klaar te stomen voor 2020. 

"Het volgende hoofdstuk voor Bord’Eau breekt aan. Wouter zit vol energie en nieuwe ideeën om onze gastbeleving naar een hoger niveau te tillen. Samen zijn we klaar om naar het allerbeste te streven waar het serviceteam en de keukenbrigade elkaar versterken. Dit jaar zullen we de drie seizoenen verder ontwikkelen. We starten dit jaar met een van de mooiste seizoenen EAU, waar vis, schelp- en schaaldieren leidend is, en waar de gast ook de keuze heeft gerechten te kiezen van de andere seizoenen FAUNE en FLORE om de volledige Bord’Eau beleving te ervaren, aldus Bas van Kranen. 

Bijzonder duo

Van Kranen en Denessen vormen een bijzonder duo met vele raakvlakken. Beide zijn opgeleid en werkzaam binnen de wereld van de sterren, hebben een sterke affiniteit met de natuur en de seizoensproducten. Dat laatste heeft Denessen vooral weten te ontwikkelen en te ontdekken in zijn voorgaande functie als Restaurant Manager bij Vuurtoreneiland. 

"De L’Europe Amsterdam en Bord’Eau bieden mij de kans om de stap te zetten naar klassieke fine-dining waar de natuur leidend is voor de keuken. Samen met Bas en het volledige team van Bord’Eau kijk ik ernaar uit het team verder te laten floreren op het hoogst haalbare niveau. Vernieuwen, vooruitstreven en als teambuilder iedereen daarin te begeleiden om het beste uit een ieder te halen, staat voor mij voorop", aldus Denessen over zijn nieuwe aanstelling. 

Restyling Restaurant Bord’Eau

Op dit moment ondergaat Restaurant Bord’Eau een restyling, als onderdeel van het grotere redesign project van De L’Europe Amsterdam. Denessen zal vanaf 13 januari samen met Van Kranen het nieuwe team trainen en het nieuwe menu doorproeven. Restaurant Bord’Eau opent op dinsdag 21 januari haar deuren voor diner, gehuld in een nieuwe look & feel. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: