WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

22 mei 2019 | Yonne van Geene

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel in Amsterdam van start gaat. Bestaande WOK&-vestigingen worden komende maand omgebouwd.

“We hebben een analyse gemaakt van wat er goed en fout gegaan is. Die leerpunten nemen we mee in het nieuwe concept JAMe”, vertelt Wim Markwat die kiest voor de nieuwe start van het fast service concept. “Ons verhaal is actueel en de producten van WOK& zijn fantastisch. Zoals onze huisgemaakte sauzen zonder e-nummers, de ambachtelijke mie van Van der Moolen en onze vegetarische en veganistische producten. We krijgen enthousiaste reacties op ons eten en waar we voor staan.”

Ondernemers als basis

Gezond en eerlijk eten is en blijven de pijlers. “We willen de gezondste smaak van de wereld serveren.” Daarbij vormt wokken het uitgangspunt. Naast de bestaande producten is het assortiment breder opgezet met onder meer burgers, ook in vegetarische varianten. “Niet de delivery, maar onze stores vormen de basis van onze fast service formule. Deze worden gerund door zelfstandige ondernemers met een familiekarakter. Wie komt en onze producten proeft, raakt enthousiast.”

Voor het ontwikkelen van de nieuwe formule, heeft Markwat een reclame- en communicatiebureau in de arm genomen. Deze heeft hij gevonden na een oproep op LinkedIn, welke wel 22.000 keer is gelezen en met 137 inhoudelijke reacties. Het geselecteerde bureau kreeg de opdracht om WOK& aan te passen en om te bouwen tot een succesvolle fastfood formule. Een enorme uitdaging die ze met beide handen hebben aangenomen. Intussen is er een compleet nieuwe formule ontstaan met als grote inspirator Jame die al zijn kennis en ervaring gaat inzetten met gezonde en smaakvolle producten als basis.

Locaties

Inmiddels gaat de eerste JAMe open in een gloednieuwe store in Amsterdam-Oost op de hoek van de Valentijnskade en de Molukkenstraat. De bestaande WOK&-vestigingen in Heerhugowaard, Enschede en Groningen worden komende weken omgebouwd naar JAMe. In Rotterdam en Leiden zijn locaties beschikbaar. Daarvoor zoekt Mie Like Franchise, de formule organisatie achter JAMe, ondernemers.

Over WOK&

In 2017 ging de gezonde Aziatische fast service formule WOK& van start. Het concept richtte zich vooral op jonge mensen met een gezonde levensstijl die een verantwoorde maaltijd voor een betaalbare prijs wensen. In een jaar tijd gingen stores in Rotterdam, Heerhugowaard, Enschede en Groningen van start.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: