WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

22 mei 2019 | Yonne van Geene

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel in Amsterdam van start gaat. Bestaande WOK&-vestigingen worden komende maand omgebouwd.

“We hebben een analyse gemaakt van wat er goed en fout gegaan is. Die leerpunten nemen we mee in het nieuwe concept JAMe”, vertelt Wim Markwat die kiest voor de nieuwe start van het fast service concept. “Ons verhaal is actueel en de producten van WOK& zijn fantastisch. Zoals onze huisgemaakte sauzen zonder e-nummers, de ambachtelijke mie van Van der Moolen en onze vegetarische en veganistische producten. We krijgen enthousiaste reacties op ons eten en waar we voor staan.”

Ondernemers als basis

Gezond en eerlijk eten is en blijven de pijlers. “We willen de gezondste smaak van de wereld serveren.” Daarbij vormt wokken het uitgangspunt. Naast de bestaande producten is het assortiment breder opgezet met onder meer burgers, ook in vegetarische varianten. “Niet de delivery, maar onze stores vormen de basis van onze fast service formule. Deze worden gerund door zelfstandige ondernemers met een familiekarakter. Wie komt en onze producten proeft, raakt enthousiast.”

Voor het ontwikkelen van de nieuwe formule, heeft Markwat een reclame- en communicatiebureau in de arm genomen. Deze heeft hij gevonden na een oproep op LinkedIn, welke wel 22.000 keer is gelezen en met 137 inhoudelijke reacties. Het geselecteerde bureau kreeg de opdracht om WOK& aan te passen en om te bouwen tot een succesvolle fastfood formule. Een enorme uitdaging die ze met beide handen hebben aangenomen. Intussen is er een compleet nieuwe formule ontstaan met als grote inspirator Jame die al zijn kennis en ervaring gaat inzetten met gezonde en smaakvolle producten als basis.

Locaties

Inmiddels gaat de eerste JAMe open in een gloednieuwe store in Amsterdam-Oost op de hoek van de Valentijnskade en de Molukkenstraat. De bestaande WOK&-vestigingen in Heerhugowaard, Enschede en Groningen worden komende weken omgebouwd naar JAMe. In Rotterdam en Leiden zijn locaties beschikbaar. Daarvoor zoekt Mie Like Franchise, de formule organisatie achter JAMe, ondernemers.

Over WOK&

In 2017 ging de gezonde Aziatische fast service formule WOK& van start. Het concept richtte zich vooral op jonge mensen met een gezonde levensstijl die een verantwoorde maaltijd voor een betaalbare prijs wensen. In een jaar tijd gingen stores in Rotterdam, Heerhugowaard, Enschede en Groningen van start.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

''Met het complete Horeko systeem kunnen we sturen op onze twee grootste kostenposten''

Villa Ruimzicht – een elegant en modern hotel met een restaurant en bar waar iedereen zich thuisvoelt, of je nu in driedelig pak of in je korte broek binnen komt lopen. In de tuin van de villa vertelt chef Bjorn Massop over zijn passie voor lokale producten, zijn drang naar een goed georganise...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Einde quotum werkvergunningen specialistische Aziatische koks

Op 16 april 2019 heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekendgemaakt dat er per 1 oktober 2019 een einde komt aan het quotum dat is opgelegd in de bijzondere regeling voor het verkrijgen van een werkvergunning voor specialistische Aziatische koks. De tijdelijke regeling, die nu ...

Awards Culinair
Souschef La Provence Driebergen strijdt om prestigieuze titel

Jelle Horst vertrekt dinsdag 17 september naar het Canadese Calgary om namens Nederland deel te nemen aan de internationale finale van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. Met 23 andere talenten strijdt de souschef van sterrestaurant La Provence in Driebergen vrijdag 20 september om de...

Awards Culinair
Het Kook Atelier overall winnaar Texel Culinair 2019

Het Kook Atelier is overall winnaar van de zestiende editie van Texel Culinair. Nieuwkomer De Pelikaan overtrof de verwachtingen en presenteerde een frikadel op ’n Aare manier: een wortel speciaal met frikadelkruiden – en werd daarmee winnaar in de categorie Themagerecht. BOSQ ontving de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: