WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

22 mei 2019 | Yonne van Geene

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel in Amsterdam van start gaat. Bestaande WOK&-vestigingen worden komende maand omgebouwd.

“We hebben een analyse gemaakt van wat er goed en fout gegaan is. Die leerpunten nemen we mee in het nieuwe concept JAMe”, vertelt Wim Markwat die kiest voor de nieuwe start van het fast service concept. “Ons verhaal is actueel en de producten van WOK& zijn fantastisch. Zoals onze huisgemaakte sauzen zonder e-nummers, de ambachtelijke mie van Van der Moolen en onze vegetarische en veganistische producten. We krijgen enthousiaste reacties op ons eten en waar we voor staan.”

Ondernemers als basis

Gezond en eerlijk eten is en blijven de pijlers. “We willen de gezondste smaak van de wereld serveren.” Daarbij vormt wokken het uitgangspunt. Naast de bestaande producten is het assortiment breder opgezet met onder meer burgers, ook in vegetarische varianten. “Niet de delivery, maar onze stores vormen de basis van onze fast service formule. Deze worden gerund door zelfstandige ondernemers met een familiekarakter. Wie komt en onze producten proeft, raakt enthousiast.”

Voor het ontwikkelen van de nieuwe formule, heeft Markwat een reclame- en communicatiebureau in de arm genomen. Deze heeft hij gevonden na een oproep op LinkedIn, welke wel 22.000 keer is gelezen en met 137 inhoudelijke reacties. Het geselecteerde bureau kreeg de opdracht om WOK& aan te passen en om te bouwen tot een succesvolle fastfood formule. Een enorme uitdaging die ze met beide handen hebben aangenomen. Intussen is er een compleet nieuwe formule ontstaan met als grote inspirator Jame die al zijn kennis en ervaring gaat inzetten met gezonde en smaakvolle producten als basis.

Locaties

Inmiddels gaat de eerste JAMe open in een gloednieuwe store in Amsterdam-Oost op de hoek van de Valentijnskade en de Molukkenstraat. De bestaande WOK&-vestigingen in Heerhugowaard, Enschede en Groningen worden komende weken omgebouwd naar JAMe. In Rotterdam en Leiden zijn locaties beschikbaar. Daarvoor zoekt Mie Like Franchise, de formule organisatie achter JAMe, ondernemers.

Over WOK&

In 2017 ging de gezonde Aziatische fast service formule WOK& van start. Het concept richtte zich vooral op jonge mensen met een gezonde levensstijl die een verantwoorde maaltijd voor een betaalbare prijs wensen. In een jaar tijd gingen stores in Rotterdam, Heerhugowaard, Enschede en Groningen van start.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin
Videoportret: Mauro Colagreco, de beste chef ter wereld

Mauro Colagreco mag zich een jaar lang de beste chef ter wereld noemen. De geboren Argentijn met Italiaanse roots leerde koken van Alain Ducasse en Alain Passard, runt restaurants in China en opende in 2006 Mirazur, dat vandaag werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het is meteen een p...

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

Awards Duurzaamheid
Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019: Strandpaviljoens - Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL) - The Shore (Scheveningen / NL) - Sjoerd (...

Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: