winnaars Cava Gramona Amuse Wedstrijd 2017 bekend

18 oktober 2017 | Roy Spijker

Na het succes van de eerste Gramona Amuse Wedstrijd in 2016, organiseerde Wijnimport J. Bart samen met Cava Gramona de Gramona Amuse Wedstrijd 2017.Restaurants konden zich aanmelden en ontvingen een fles Cava Gramona Gran Reserva 'Imperial' Brut om hierbij een amuse te creëren 47 recepten en foto’s van amuses werden uiteindelijk ontvangen uit 42 verschillende steden. Door de jury werden in september de 10 finalisten gekozen.

Afgelopen maandag, 16 oktober, werd in Restaurant Le Début van de Hotelschool The Hague Amsterdam de finale gehouden waar de finalisten hun amuse presenteerde aan de jury, waaronder eigenaar en wijnmaker Xavier Gramona van een van de belangrijkste Cava producenten Gramona.Het was een zeer spannende finale waarbij de jury veel tijd nodig had om de 3 beste amuses die het beste paste bij de 2012 Cava Gramona Gran Reserva 'Imperial' Brut te bepalen.

De winnaars presenteren hun winnende amuse op de beurs Gastronomie te Utrecht in november.
 

Winnaar: Restaurant Vinkeles, Amsterdam

Komkommer merengue met rauwe zeebaars, roze peper, komkommer, tzatziki en Vadouvan.


Tweede Prijs: Restaurant De Kluizenaer, Goes

Harder, oester, duindoorn, haringkaviaar, crème fraîche

Derde Prijs: Restaurant Bentinck, Amerongen

Verse Hollandse rauwe scheermes, crémeux van avocado, sinaasappel parels met zoethoud, olie van basilicum, azijn van Ponzu, bloemen uit de kasteeltuin, zoetzuur van radijs, mosterdzaad, gepofte quinoa en zeekraal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: