winnaars Cava Gramona Amuse Wedstrijd 2017 bekend

18 oktober 2017 | Roy Spijker

Na het succes van de eerste Gramona Amuse Wedstrijd in 2016, organiseerde Wijnimport J. Bart samen met Cava Gramona de Gramona Amuse Wedstrijd 2017.Restaurants konden zich aanmelden en ontvingen een fles Cava Gramona Gran Reserva 'Imperial' Brut om hierbij een amuse te creëren 47 recepten en foto’s van amuses werden uiteindelijk ontvangen uit 42 verschillende steden. Door de jury werden in september de 10 finalisten gekozen.

Afgelopen maandag, 16 oktober, werd in Restaurant Le Début van de Hotelschool The Hague Amsterdam de finale gehouden waar de finalisten hun amuse presenteerde aan de jury, waaronder eigenaar en wijnmaker Xavier Gramona van een van de belangrijkste Cava producenten Gramona.Het was een zeer spannende finale waarbij de jury veel tijd nodig had om de 3 beste amuses die het beste paste bij de 2012 Cava Gramona Gran Reserva 'Imperial' Brut te bepalen.

De winnaars presenteren hun winnende amuse op de beurs Gastronomie te Utrecht in november.
 

Winnaar: Restaurant Vinkeles, Amsterdam

Komkommer merengue met rauwe zeebaars, roze peper, komkommer, tzatziki en Vadouvan.


Tweede Prijs: Restaurant De Kluizenaer, Goes

Harder, oester, duindoorn, haringkaviaar, crème fraîche

Derde Prijs: Restaurant Bentinck, Amerongen

Verse Hollandse rauwe scheermes, crémeux van avocado, sinaasappel parels met zoethoud, olie van basilicum, azijn van Ponzu, bloemen uit de kasteeltuin, zoetzuur van radijs, mosterdzaad, gepofte quinoa en zeekraal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: