winnaars Cava Gramona Amuse Wedstrijd 2017 bekend

18 oktober 2017 | Roy Spijker

Na het succes van de eerste Gramona Amuse Wedstrijd in 2016, organiseerde Wijnimport J. Bart samen met Cava Gramona de Gramona Amuse Wedstrijd 2017.Restaurants konden zich aanmelden en ontvingen een fles Cava Gramona Gran Reserva 'Imperial' Brut om hierbij een amuse te creëren 47 recepten en foto’s van amuses werden uiteindelijk ontvangen uit 42 verschillende steden. Door de jury werden in september de 10 finalisten gekozen.

Afgelopen maandag, 16 oktober, werd in Restaurant Le Début van de Hotelschool The Hague Amsterdam de finale gehouden waar de finalisten hun amuse presenteerde aan de jury, waaronder eigenaar en wijnmaker Xavier Gramona van een van de belangrijkste Cava producenten Gramona.Het was een zeer spannende finale waarbij de jury veel tijd nodig had om de 3 beste amuses die het beste paste bij de 2012 Cava Gramona Gran Reserva 'Imperial' Brut te bepalen.

De winnaars presenteren hun winnende amuse op de beurs Gastronomie te Utrecht in november.
 

Winnaar: Restaurant Vinkeles, Amsterdam

Komkommer merengue met rauwe zeebaars, roze peper, komkommer, tzatziki en Vadouvan.


Tweede Prijs: Restaurant De Kluizenaer, Goes

Harder, oester, duindoorn, haringkaviaar, crème fraîche

Derde Prijs: Restaurant Bentinck, Amerongen

Verse Hollandse rauwe scheermes, crémeux van avocado, sinaasappel parels met zoethoud, olie van basilicum, azijn van Ponzu, bloemen uit de kasteeltuin, zoetzuur van radijs, mosterdzaad, gepofte quinoa en zeekraal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: