Willem-Jan Klomp geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

5 oktober 2018 | David Bakker

Op 4 oktober is Willem-Jan Klomp, Maître/Sommelier bij Restaurant Noble* in ’s-Hertogenbosch, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Nu Willem-Jan geslaagd is voor zijn Meesterproef is Noble het elfde restaurant in Nederland waar twee SVH Meesters werkzaam zijn. Patron Cuisinier Edwin Kats behaalde in 1993 zijn titel SVH Meesterkok

De Meesterproef van Willem-Jan Klomp werd afgenomen door SVH Meestergastheer/SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V, Utrecht), SVH Meestergastheer Saïd Maher (Het Seminar, Zenderen) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij kijken terug op een mooie Meesterproef: ‘’Willem-Jan en zijn team stralen rust en gastgerichtheid uit. De sfeer in het restaurant is enorm prettig en ontspannen, iedereen kan zichzelf zijn en die balans vind je ook terug in de wijn-spijscombinaties en de service.’’ De commissie beoordeelde het optreden van Klomp dan ook als absoluut Meesterwaardig. 

Ervaring 

Voor Klomp is het behalen van de Meestertitel een mooie volgende stap in zijn carrière; ‘’In de vele jaren van mijn horecacarrière, heb ik het voorrecht gehad om samen te werken met SVH Meesterkoks en SVH Meestergastheren en van hen te hebben mogen leren. Deze Meesters hebben mij geïnspireerd om het beste in mijzelf naar boven te halen als gastheer en later ook als leermeester. De gasten centraal zetten, dat is het aller belangrijkste.’’ 

De commissie is erg enthousiast over Klomp. “Hij is een topper in zijn vak, rustig en passievol, hij weet wat hij doet en weet een goede balans aan te brengen in de wijn-spijscombinatie. Een in het oog springend voorbeeld was de kreeft met knolselderie, witte chocolade en groenten suiker die werd geserveerd met een Garganega ‘La Rocca’ Aziende Agricola Pieropan, Soave 2016. Verrassend was de combinatie bij het dessert ‘’Kit Kats’’, dat werd geserveerd met La Trappe Ouadruppel.’’ 

SVH Meestertitels  

Nederland heeft op dit moment 284 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. Benieuwd naar SVH Meesters in de eigen regio: check de app SVH Meesterzoeker. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: