Week van het Nederlandse Bier '21 vooral virtueel

11 maart 2021 | Redactie

Van 27 mei tot en met 6 juni vindt de 9e Week van het Nederlandse Bier plaats. Tijdens deze week staat de Nederlandse biercultuur centraal en vinden allerlei online activiteiten plaats zoals masterclasses, virtuele brouwerijbezoeken, quizzen en proeverijen. De biersector laat zien hoe ze innovatief inspeelt op deze bijzondere tijd.

“Het afgelopen jaar heeft laten zien dat de biersector bijzonder inventief is geweest met verschillende online activiteiten”, aldus Henri Reuchlin, voorzitter van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. “We verwachten dat ook tijdens de Week van het Nederlandse Bier de activiteiten online zullen plaatsvinden. Verschillende partijen hebben aangegeven al masterclasses, virtuele brouwerijbezoeken, quizzen of proeverijen te willen organiseren. Een prachtig bierdiner kun je ook thuis (laten) verzorgen. Ook wordt de winnaar van de Dutch Beer Challenge tijdens De Week bekend gemaakt.”

Zoveel mensen, zoveel smaken

“Sinds mensenheugenis hadden we niet zoveel verschillende brouwerijen of zo’n ruime keuze aan bieren in ons land, ondanks het enorme effect dat de covid-crisis op de biersector heeft”, aldus Reuchlin. “Bier is bij uitstek een drank die mensen met elkaar verbindt en dat willen we tijdens de Week van het Nederlandse Bier vieren.” 

Achter vrijwel ieder bier schuilt een mooi verhaal: van een gepassioneerde horecaondernemer die sinds kort de smaakrijkdom van bier ontdekt heeft tot de fakkeldrager van een eeuwenoude familietraditie in het brouwen van bier en alles er tussen in. Er zijn winkels die zoveel mogelijk regionale producten verkopen en brouwers die hun inspiratie uit de andere kant van de wereld halen. De Week van het Nederlandse Bier is bij uitstek de gelegenheid om die verschillende verhalen te ontdekken tijdens een van de vele activiteiten.

Meld je bierevenement aan

De Week wordt georganiseerd door de Stichting Week van het Nederlandse Bier, waarin brouwers (groot en klein), horeca, groothandel, retail, consumenten en media vertegenwoordigd zijn. Zij zorgt voor het platform waarop anderen hun activiteiten kunnen organiseren. De 9e Week van het Nederlands Bier geeft in dit bijzondere jaar opnieuw een impuls aan de sector. Iedereen die actief is binnen de Nederlandse biersector kan bieractiviteiten tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 27 mei t/m 6 juni 2021 organiseren. Aanmelden kan via de website www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: