Wat is het beste Nederlandse restaurant?

21 januari 2016 |
Wat is het beste Nederlandse restaurant?<

Wat is het beste restaurant van Nederland volgens de kenners? De beste nieuwkomer? Het meest romantische restaurant? De vijfhonderd
beste chefs van Nederland hebben gestemd. Voor dertien uiteenlopende categorieën hebben zij hun favoriete restaurant aangewezen. Per categorie is de top vijf onthuld. Wie van de genomineerden deze felbegeerde vakprijzen, Restaurant Awards, in de wacht slepen, dat wordt op maandag 1 februari bekendgemaakt. Het is voor de tweede keer dat vakbroeders hun stem doen laten gelden. Vorig jaar werd De Librije uitgeroepen tot het allerbeste restaurant van Nederland.

13 Restaurant Awards
De chefs hebben de afgelopen weken hun stem uitgebracht op hun collega’s. De awards worden op 1 februari in dertien verschillende categorieën uitgereikt: “Beste Vis Restaurant”, “Beste Wijn Restaurant”, “Beste Nieuwkomer”, “Beste Vlees Restaurant”, “Beste Prijs/Kwaliteit”, “Beste Fromager van Nederland”, “Beste Romantische Restaurant”, “Beste Groente Restaurant”, “Beste Biologische Restaurant”, “Beste Aziatische Restaurant”, “Beste Italiaanse Restaurant”, “Beste Restaurant Internationaal” en uiteraard “Het Beste Restaurant van Nederland”.

Bord’Eau** en De Librije** 4 Award nominaties
Onder de 500 beste chefs van Nederland zijn Bord’Eau* (Amsterdam) en De Librije*** (Zwolle) ongekend populair. Beide toprestaurants hebben maar liefst 4 award nominaties achter de naam staan. Tweesterrenrestaurant Bord’eau is genomineerd voor de volgende awards: Beste Restaurant, Beste Vlees Restaurant, Beste Wijn Restaurant en Beste Fromager. Driesterrenrestaurant De Librije is genomineerd voor: Beste Restaurant, Beste Biologische Restaurant, Beste Groente Restaurant en Meest Romantisch Restaurant. Meerdere nominaties zijn er ook voor Inter Scaldes** (Kruiningen) met drie nominaties, Niven* (Rijswijk), De Kas (Amsterdam), De Lindenhof** (Giethoorn) en Ciel Bleu* (Amsterdam) met 2 nominaties.

Per categorie zijn de volgende restaurants (in willekeurige volgorde) genomineerd:

Beste Restaurant van Nederland 2015

Inter Scaldes* (Kruiningen), Bord’Eau** (Amsterdam), De Librije*** (Zwolle), De Leest*** (Vaassen) en Boreas* (Heeze).

Beste Biologische Restaurant van Nederland

Eindeloos (Leeuwarden), Vork & Mes (Hoofddorp), Niven (Rijswijk), De Librije** (Zwolle) en De Kas (Amsterdam).

Beste Vis Restaurant van Nederland

Visaandeschelde (Amsterdam), De Kromme Watergang* (Hoofdplaat), Zeezout (Rotterdam), Pure C* (Cadzand-Bad) en Inter Scaldes* (Kruiningen).

Beste Vlees Restaurant van Nederland
Mr Porter (Amsterdam), CEO Baas van het Vlees (Rotterdam), The Roast Room (Amsterdam) Bord’Eau* (Amsterdam) en Parkheuvel* (Rotterdam).

Beste Groente Restaurant van Nederland

De Kas (Amsterdam), Niven (Rijswijk), Bolenius (Amsterdam), De Librije*** (Zwolle) en Vermeer (Amsterdam).

Beste Fromager van Nederland

Fred* (Rotterdam), Bord’Eau** (Amsterdam), De Lindenhof** (Giethoorn), Perceel* (Capelle aan den IJssel) en De Bokkedoorns* (Overveen).

Beste Aziatische Restaurant van Nederland
JIU.NU (Eindhoven), Yamazato (Amsterdam), HanTing Cuisine (Den Haag), Asian Glories (Rotterdam) en Izakaya (Amsterdam).

Beste Italiaanse Restaurant van Nederland
Mario Uva (Wijdewormer), Mediterraneo (Maastricht), Toscanini (Amsterdam), Incanto (Amsterdam) en Enoteca Trattoria Senza Nome (Maastricht).

Beste Nieuwkomer van Nederland

Restaurant Johannes (Amsterdam), Joelia (Rotterdam), Aan de Zweth* (Schipluiden), Librije`s Zusje* (Amsterdam) en Meliefste (Wolphaartsdijk).

Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant van Nederland

De Groene Lantaarn* (Zuidwolde), ‘t Nonnetje** (Harderwijk), Hofstede de Blaak (Tilburg), HMB (Rotterdam) en Amarone (Rotterdam).

Het meest Romantische Restaurant van Nederland
Ciel Bleu* (Amsterdam), Château Neercanne* (Maastricht), De Vrienden van Jacob* (Santpoort-Noord), De Lindenhof** (Giethoorn) en De Librije** (Zwolle).

Beste Wijn Restaurant van Nederland
Ciel Bleu* (Amsterdam), De Burgemeester* (Linschoten), Da Vinci** (Maasbracht) , Inter Scaldes** (Kruiningen) en Bord’eau* (Amsterdam).

Beste Restaurant Internationaal

Alinea** (Chicago), The Jane** (Antwerpen), Hertog Jan*** (Zedelgem), El Celler de Can Roca*** (Girona) en La Grenouillère (La Madelaine-sous-Montreuil).

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: