Wat is het beste Nederlandse restaurant?

21 januari 2016 |
Wat is het beste Nederlandse restaurant?

Wat is het beste restaurant van Nederland volgens de kenners? De beste nieuwkomer? Het meest romantische restaurant? De vijfhonderd
beste chefs van Nederland hebben gestemd. Voor dertien uiteenlopende categorieën hebben zij hun favoriete restaurant aangewezen. Per categorie is de top vijf onthuld. Wie van de genomineerden deze felbegeerde vakprijzen, Restaurant Awards, in de wacht slepen, dat wordt op maandag 1 februari bekendgemaakt. Het is voor de tweede keer dat vakbroeders hun stem doen laten gelden. Vorig jaar werd De Librije uitgeroepen tot het allerbeste restaurant van Nederland.

13 Restaurant Awards
De chefs hebben de afgelopen weken hun stem uitgebracht op hun collega’s. De awards worden op 1 februari in dertien verschillende categorieën uitgereikt: “Beste Vis Restaurant”, “Beste Wijn Restaurant”, “Beste Nieuwkomer”, “Beste Vlees Restaurant”, “Beste Prijs/Kwaliteit”, “Beste Fromager van Nederland”, “Beste Romantische Restaurant”, “Beste Groente Restaurant”, “Beste Biologische Restaurant”, “Beste Aziatische Restaurant”, “Beste Italiaanse Restaurant”, “Beste Restaurant Internationaal” en uiteraard “Het Beste Restaurant van Nederland”.

Bord’Eau** en De Librije** 4 Award nominaties
Onder de 500 beste chefs van Nederland zijn Bord’Eau* (Amsterdam) en De Librije*** (Zwolle) ongekend populair. Beide toprestaurants hebben maar liefst 4 award nominaties achter de naam staan. Tweesterrenrestaurant Bord’eau is genomineerd voor de volgende awards: Beste Restaurant, Beste Vlees Restaurant, Beste Wijn Restaurant en Beste Fromager. Driesterrenrestaurant De Librije is genomineerd voor: Beste Restaurant, Beste Biologische Restaurant, Beste Groente Restaurant en Meest Romantisch Restaurant. Meerdere nominaties zijn er ook voor Inter Scaldes** (Kruiningen) met drie nominaties, Niven* (Rijswijk), De Kas (Amsterdam), De Lindenhof** (Giethoorn) en Ciel Bleu* (Amsterdam) met 2 nominaties.

Per categorie zijn de volgende restaurants (in willekeurige volgorde) genomineerd:

Beste Restaurant van Nederland 2015

Inter Scaldes* (Kruiningen), Bord’Eau** (Amsterdam), De Librije*** (Zwolle), De Leest*** (Vaassen) en Boreas* (Heeze).

Beste Biologische Restaurant van Nederland

Eindeloos (Leeuwarden), Vork & Mes (Hoofddorp), Niven (Rijswijk), De Librije** (Zwolle) en De Kas (Amsterdam).

Beste Vis Restaurant van Nederland

Visaandeschelde (Amsterdam), De Kromme Watergang* (Hoofdplaat), Zeezout (Rotterdam), Pure C* (Cadzand-Bad) en Inter Scaldes* (Kruiningen).

Beste Vlees Restaurant van Nederland
Mr Porter (Amsterdam), CEO Baas van het Vlees (Rotterdam), The Roast Room (Amsterdam) Bord’Eau* (Amsterdam) en Parkheuvel* (Rotterdam).

Beste Groente Restaurant van Nederland

De Kas (Amsterdam), Niven (Rijswijk), Bolenius (Amsterdam), De Librije*** (Zwolle) en Vermeer (Amsterdam).

Beste Fromager van Nederland

Fred* (Rotterdam), Bord’Eau** (Amsterdam), De Lindenhof** (Giethoorn), Perceel* (Capelle aan den IJssel) en De Bokkedoorns* (Overveen).

Beste Aziatische Restaurant van Nederland
JIU.NU (Eindhoven), Yamazato (Amsterdam), HanTing Cuisine (Den Haag), Asian Glories (Rotterdam) en Izakaya (Amsterdam).

Beste Italiaanse Restaurant van Nederland
Mario Uva (Wijdewormer), Mediterraneo (Maastricht), Toscanini (Amsterdam), Incanto (Amsterdam) en Enoteca Trattoria Senza Nome (Maastricht).

Beste Nieuwkomer van Nederland

Restaurant Johannes (Amsterdam), Joelia (Rotterdam), Aan de Zweth* (Schipluiden), Librije`s Zusje* (Amsterdam) en Meliefste (Wolphaartsdijk).

Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant van Nederland

De Groene Lantaarn* (Zuidwolde), ‘t Nonnetje** (Harderwijk), Hofstede de Blaak (Tilburg), HMB (Rotterdam) en Amarone (Rotterdam).

Het meest Romantische Restaurant van Nederland
Ciel Bleu* (Amsterdam), Château Neercanne* (Maastricht), De Vrienden van Jacob* (Santpoort-Noord), De Lindenhof** (Giethoorn) en De Librije** (Zwolle).

Beste Wijn Restaurant van Nederland
Ciel Bleu* (Amsterdam), De Burgemeester* (Linschoten), Da Vinci** (Maasbracht) , Inter Scaldes** (Kruiningen) en Bord’eau* (Amsterdam).

Beste Restaurant Internationaal

Alinea** (Chicago), The Jane** (Antwerpen), Hertog Jan*** (Zedelgem), El Celler de Can Roca*** (Girona) en La Grenouillère (La Madelaine-sous-Montreuil).

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: