Waar is het bier het duurst?

13 juni 2014
Waar is het bier het duurst?

Amsterdam is met een gemiddelde prijs van €1,06 op de tiende plaats geëindigd van GoEuro’s eerste Bierprijs Index. Volgens de resultaten van de index, betaal je in Oslo het meest wanneer je van een
koud biertje wilt genieten. Het kopen van bier kost je in de Noorse hoofdstad kost gemiddeld €3,55. Dit is aanzienlijk meer dan in de respectievelijke nummers twee en drie: Zurich (€3,04) en Tokio (€3,03).

*Bekendste bieren*
Voor het onderzoek zijn de gemiddelde kosten berekend voor het kopen van de bekendste bieren in 40 grote steden over de hele wereld. [1] Op deze manier krijgen toeristen een idee van de kosten die gepaard gaan met het reizen naar verschillende steden. Het onderzoek is gedaan door "GoEuro":http://www.goeuro.nl/reizen/bierprijsindex-2016 de online reiszoekmachine die alle vervoermogelijkheden in Europa vergelijkt en combineert, inclusief vluchten, treinen en bussen.

*Brazilië*
Veel steden in de top 10 duurste steden waren geen verassing zoals Londen (€2,13), Singapore (€1,92) en Hong Kong (€1,84), die allemaal hoog zijn geëindigd. De verschijning van Rio de Janeiro op de tiende positie met een gemiddelde kostprijs van €1,72 zal echter misschien enige verbazing opleveren, maar is in de werkelijkheid een indicatie van de snel stijgende kosten van het levensonderhoud in Brazilië. Het geeft reizigers een klein inzicht in de kosten voor het bijwonen van het WK deze maand en natuurlijk voor het drinken van een pilsje tijdens de wedstrijd.

*Goedkoper in Polen*
Aan de andere kant bleek de Poolse hoofdstad Warschau de goedkoopste stad voor het kopen van bier, met een gemiddelde prijs van €0,79. Tegelijkertijd maken zowel Duitsland als Tsjechië hun reputatie waar als biervriendelijke landen. Het onderzoek liet zien dat Berlijn het op één na goedkoopste bier aanbiedt voor een gemiddelde €0,82 en Praag op de voet volgt met €0,93.



Ook een aantal andere populaire bestemmingen kwamen onder de drempel van €1, waaronder Lissabon (€0,96), Dublin (€0,98) en Mexico City (€0,99).

Naren Shaam, CEO en oprichter van GoEuro: “Bier is populair in elk land in de wereld en vaak een onmisbaar ingrediënt op vakantie. Daarom is dit een goede manier om een idee te krijgen hoe duur of goedkoop een stad is voor reizigers van buitenaf.”

[1] Het onderzoek is gedaan in 40 landen in de wereld, aan de hand van 33cl flesjes uit de supermarkt

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws