Vichianrat wint Taittinger Benelux

13 oktober 2015
Vichianrat wint Taittinger Benelux

"Keng Vichianrat":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=vichianrat&x=zoeken, souschef bij sterrenrestaurant La Rive in InterContinental Amstel Amsterdam, heeft gisteren de Benelux finale van de Prix
Culinaire Le Taittinger gewonnen.

*23 november finale*
Uit alle inzendingen zijn 3 chefs geselecteerd voor de deelname aan de Benelux Finale van gisteren. Vichianrat werd door de jury als winnaar uitgeroepen en geprezen om zijn hoofdgerecht. Dit bestond uit een klassiek Frans gerecht op grote schaal voor 8 personen. Op 23 november zal Vichianrat Nederland vertegenwoordigen in Parijs bij de internationale wedstrijd.

*Over Keng Vichianrat*
Keng Vichianrat begon 7 jaar geleden als aankomend chef de partie in de keuken van restaurant La Rive dat onder leiding staat van executive chef Rogér Rassin. Ruim 4 jaar geleden werd hij souschef van La Rive. In 2014 heeft Keng Vichianrat de prestigieuze "Gouden Koksmuts":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/wint-gouden-koksmuts-19746/ gewonnen tijdens de Horecava in Amsterdam. Begin 2015 was Keng Vichianrat de winnaar van de "Wynand Vogel Bokaal.":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/vichianrat-wint-wynand-vogel-2015-13919/

*Over Le Taittinger*
Het belangrijkste doel van het organisatiecomité en de jury van de 'Taittinger' is om de belangen van de klassieke Franse keuken te behartigen en te bevorderen. Vanwege de uiteenlopende achtergronden van de deelnemende chefkoks is het organisatiecomité er tevens aan gelegen om de vele multiculturele invloeden die deze grote traditie vandaag de dag verrijken, te integreren.

*Over Restaurant La Rive*
La Rive is het met een Michelin ster onderscheiden restaurant in het Amstel Hotel dat 7 dagen in de week voor diner is geopend. De menukaart van restaurant La Rive wisselt elke 8 tot 10 weken en biedt een uitgelezen selectie van nieuwe gerechten die zijn geïnspireerd op het seizoen en het marktaanbod. De collectie van passende wijnen bij de gerechten is groot.

~Christel Tuin~

Overig nieuws