Vichianrat wint Taittinger Benelux

13 oktober 2015 |
Vichianrat wint Taittinger Benelux<

Keng Vichianrat souschef bij sterrenrestaurant La Rive in InterContinental Amstel Amsterdam, heeft gisteren de Benelux finale van de Prix Culinaire Le Taittinger gewonnen.

23 november finale
Uit alle inzendingen zijn 3 chefs geselecteerd voor de deelname aan de Benelux Finale van gisteren. Vichianrat werd door de jury als winnaar uitgeroepen en geprezen om zijn hoofdgerecht. Dit bestond uit een klassiek Frans gerecht op grote schaal voor 8 personen. Op 23 november zal Vichianrat Nederland vertegenwoordigen in Parijs bij de internationale wedstrijd.

Over Keng Vichianrat
Keng Vichianrat begon 7 jaar geleden als aankomend chef de partie in de keuken van restaurant La Rive dat onder leiding staat van executive chef Rogér Rassin. Ruim 4 jaar geleden werd hij souschef van La Rive. In 2014 heeft Keng Vichianrat de prestigieuze Gouden Koksmuts gewonnen tijdens de Horecava in Amsterdam. Begin 2015 was Keng Vichianrat de winnaar van de "Wynand Vogel Bokaal.":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/vichianrat-wint-wynand-vogel-2015-13919/
Over Le Taittinger
Het belangrijkste doel van het organisatiecomité en de jury van de 'Taittinger' is om de belangen van de klassieke Franse keuken te behartigen en te bevorderen. Vanwege de uiteenlopende achtergronden van de deelnemende chefkoks is het organisatiecomité er tevens aan gelegen om de vele multiculturele invloeden die deze grote traditie vandaag de dag verrijken, te integreren.

Over Restaurant La Rive
La Rive is het met een Michelin ster onderscheiden restaurant in het Amstel Hotel dat 7 dagen in de week voor diner is geopend. De menukaart van restaurant La Rive wisselt elke 8 tot 10 weken en biedt een uitgelezen selectie van nieuwe gerechten die zijn geïnspireerd op het seizoen en het marktaanbod. De collectie van passende wijnen bij de gerechten is groot.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken wil 15 procent minder water verbruiken

Heineken ambieert om zijn watergebruik in waterarme regio's zoals spanje en Ethiopië met 15 procent omlaag te brengen, voor minder waterschaarse regio's streven zij naar tien procent. Niet alleen dat maar ze willen ook duurzamer handelen door middel van het hergebruik van afvalwater, he...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

trends Bier
Gaan algoritmes het bierassortiment bepalen?

Een team van 160 wetenschappers is bezig met het ontwikkelen van een algoritme wat klanten kan adviseren wat zij moeten bestellen. Brouwerijketen AB InBev kreeg de inspiratie voor dit idee vanuit de streamingwebsite Netflix. Netflix beveelt kijkers nieuwe series en films aan door middel van het verz...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: