Vichianrat wint Taittinger Benelux

13 oktober 2015 |
Vichianrat wint Taittinger Benelux

Keng Vichianrat souschef bij sterrenrestaurant La Rive in InterContinental Amstel Amsterdam, heeft gisteren de Benelux finale van de Prix Culinaire Le Taittinger gewonnen.

23 november finale
Uit alle inzendingen zijn 3 chefs geselecteerd voor de deelname aan de Benelux Finale van gisteren. Vichianrat werd door de jury als winnaar uitgeroepen en geprezen om zijn hoofdgerecht. Dit bestond uit een klassiek Frans gerecht op grote schaal voor 8 personen. Op 23 november zal Vichianrat Nederland vertegenwoordigen in Parijs bij de internationale wedstrijd.

Over Keng Vichianrat
Keng Vichianrat begon 7 jaar geleden als aankomend chef de partie in de keuken van restaurant La Rive dat onder leiding staat van executive chef Rogér Rassin. Ruim 4 jaar geleden werd hij souschef van La Rive. In 2014 heeft Keng Vichianrat de prestigieuze Gouden Koksmuts gewonnen tijdens de Horecava in Amsterdam. Begin 2015 was Keng Vichianrat de winnaar van de "Wynand Vogel Bokaal.":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/vichianrat-wint-wynand-vogel-2015-13919/
Over Le Taittinger
Het belangrijkste doel van het organisatiecomité en de jury van de 'Taittinger' is om de belangen van de klassieke Franse keuken te behartigen en te bevorderen. Vanwege de uiteenlopende achtergronden van de deelnemende chefkoks is het organisatiecomité er tevens aan gelegen om de vele multiculturele invloeden die deze grote traditie vandaag de dag verrijken, te integreren.

Over Restaurant La Rive
La Rive is het met een Michelin ster onderscheiden restaurant in het Amstel Hotel dat 7 dagen in de week voor diner is geopend. De menukaart van restaurant La Rive wisselt elke 8 tot 10 weken en biedt een uitgelezen selectie van nieuwe gerechten die zijn geïnspireerd op het seizoen en het marktaanbod. De collectie van passende wijnen bij de gerechten is groot.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
‘Gastvrij Arnhem’ eerste centrale registratie tool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Economie Corona
Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit

In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 procent van alle bedrijfsvestigingen. In 2020 was zowel het aantal opheffingen als oprichtingen van bedrijfsvestigingen het hoogst sinds het begin van de ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Wet- en regelgeving Corona
Burgemeesters willen terrassen graag weer openen

Steeds meer burgemeesters scharen zich achter de oproep van burgemeester Halsema (Amsterdam) om de terrassen weer te openen. Dit zou het beter mogelijk maken om de buitenruimte optimaal en gecontroleerd te kunnen gebruiken, met inachtneming van de coronamaatregelen. In veel steden werd het de afg ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: