Vichianrat wint Taittinger Benelux

13 oktober 2015 |
Vichianrat wint Taittinger Benelux<

Keng Vichianrat souschef bij sterrenrestaurant La Rive in InterContinental Amstel Amsterdam, heeft gisteren de Benelux finale van de Prix Culinaire Le Taittinger gewonnen.

23 november finale
Uit alle inzendingen zijn 3 chefs geselecteerd voor de deelname aan de Benelux Finale van gisteren. Vichianrat werd door de jury als winnaar uitgeroepen en geprezen om zijn hoofdgerecht. Dit bestond uit een klassiek Frans gerecht op grote schaal voor 8 personen. Op 23 november zal Vichianrat Nederland vertegenwoordigen in Parijs bij de internationale wedstrijd.

Over Keng Vichianrat
Keng Vichianrat begon 7 jaar geleden als aankomend chef de partie in de keuken van restaurant La Rive dat onder leiding staat van executive chef Rogér Rassin. Ruim 4 jaar geleden werd hij souschef van La Rive. In 2014 heeft Keng Vichianrat de prestigieuze Gouden Koksmuts gewonnen tijdens de Horecava in Amsterdam. Begin 2015 was Keng Vichianrat de winnaar van de "Wynand Vogel Bokaal.":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/vichianrat-wint-wynand-vogel-2015-13919/
Over Le Taittinger
Het belangrijkste doel van het organisatiecomité en de jury van de 'Taittinger' is om de belangen van de klassieke Franse keuken te behartigen en te bevorderen. Vanwege de uiteenlopende achtergronden van de deelnemende chefkoks is het organisatiecomité er tevens aan gelegen om de vele multiculturele invloeden die deze grote traditie vandaag de dag verrijken, te integreren.

Over Restaurant La Rive
La Rive is het met een Michelin ster onderscheiden restaurant in het Amstel Hotel dat 7 dagen in de week voor diner is geopend. De menukaart van restaurant La Rive wisselt elke 8 tot 10 weken en biedt een uitgelezen selectie van nieuwe gerechten die zijn geïnspireerd op het seizoen en het marktaanbod. De collectie van passende wijnen bij de gerechten is groot.

Christel Tuin

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Amsterdam Personalia
Hotel Arena stelt nieuwe F&B manager aan

Luuk Rijnders gaat met ingang van 14 januari aan de slag als nieuwe F&B Manager in het viersterren Hotel Arena én het bijbehorende PARK Café-Restaurant in Amsterdam. Rijnders’ motivatie, enthousiasme en oog voor service en gastvrijheid gaat het café-restaurant naar een...

Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: