Vichianrat wint Taittinger Benelux

13 oktober 2015 |
Vichianrat wint Taittinger Benelux

Keng Vichianrat souschef bij sterrenrestaurant La Rive in InterContinental Amstel Amsterdam, heeft gisteren de Benelux finale van de Prix Culinaire Le Taittinger gewonnen.

23 november finale
Uit alle inzendingen zijn 3 chefs geselecteerd voor de deelname aan de Benelux Finale van gisteren. Vichianrat werd door de jury als winnaar uitgeroepen en geprezen om zijn hoofdgerecht. Dit bestond uit een klassiek Frans gerecht op grote schaal voor 8 personen. Op 23 november zal Vichianrat Nederland vertegenwoordigen in Parijs bij de internationale wedstrijd.

Over Keng Vichianrat
Keng Vichianrat begon 7 jaar geleden als aankomend chef de partie in de keuken van restaurant La Rive dat onder leiding staat van executive chef Rogér Rassin. Ruim 4 jaar geleden werd hij souschef van La Rive. In 2014 heeft Keng Vichianrat de prestigieuze Gouden Koksmuts gewonnen tijdens de Horecava in Amsterdam. Begin 2015 was Keng Vichianrat de winnaar van de "Wynand Vogel Bokaal.":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/vichianrat-wint-wynand-vogel-2015-13919/
Over Le Taittinger
Het belangrijkste doel van het organisatiecomité en de jury van de 'Taittinger' is om de belangen van de klassieke Franse keuken te behartigen en te bevorderen. Vanwege de uiteenlopende achtergronden van de deelnemende chefkoks is het organisatiecomité er tevens aan gelegen om de vele multiculturele invloeden die deze grote traditie vandaag de dag verrijken, te integreren.

Over Restaurant La Rive
La Rive is het met een Michelin ster onderscheiden restaurant in het Amstel Hotel dat 7 dagen in de week voor diner is geopend. De menukaart van restaurant La Rive wisselt elke 8 tot 10 weken en biedt een uitgelezen selectie van nieuwe gerechten die zijn geïnspireerd op het seizoen en het marktaanbod. De collectie van passende wijnen bij de gerechten is groot.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: