'Van niets, iets kunnen maken'

31 oktober 2012 |
'Van niets, iets kunnen maken'<

"Het liep lekker, het plaatje klopte", aldus Joris Levens, commercieel directeur van Levens Cooking & Baking Plaza. Levens doelt hiermee op het driedaagse evenement Prikkel je Zintuigen.

Vooral inspireren
Van 29 t/m 31 oktober stond het Culinair Pretpark in Gilze in het teken van de zintuigen van de horecaondernemer. Om precies te zijn, het prikkelen van de zintuigen. Naast Levens, zaten Mise en Place en Deli XL ook in de organisatie. Drie dagen lang konden horecaondernemers het evenement gratis bezoeken. "We wilden mensen vooral inspireren. De chef-koks lieten met de producten van Deli XL innovaties zien. Monique Nefkes, de winnares van de Zilveren Champignon, kan heel goed van niets iets maken. Dan ben je heel creatief. Een simpel gerecht, met een mooi rendement wat goed is voor de omzet, lieten we zien", aldus Levens. Zo werd een appeltaartje in een aluminium blikje geserveerd en bedacht Carl Siegert het provinciebroodje met twaalf verschillende varianten. "Daar is over nagedacht", aldus de organisator.

De juiste sfeer
Volgens Levens was er een goede balans tussen de samenwerkende partijen waardoor de beurs 'lekker liep'. "De combinatie met Mise en Place en Deli XL klopte. Ook het licht en het geluid zorgden voor een goede sfeer." Het Culinair Pretpark is op 8 november wederom goed gevuld vanwege de Nationale Petroldag en op 12 november staat het park in het teken van de Nationale Cafetariadag. In het nieuwe jaar wordt op 27 januari 2013 de Bakkersdag georganiseerd.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: