Valt hij dit jaar; de 'derde ster'?

19 november 2012
Valt hij dit jaar; de 'derde ster'?

Nog een week, en dan maakt Michelin de nieuwe gids voor Nederland bekend. Wie wint, wie verliest en wie blijft gelijk? Wordt er dit jaar een restaurant met twee sterren gepromoveerd naar drie?

*Overeenstemming*
Het is en blijft nog even koffiedik kijken. Werner Loens, hoofdinspecteur van de Michelingids Benelux, zei vorig jaar tegenover De RestaurantKrant: "De basis in Nederland is heel breed, wellicht dat hij volgend jaar valt, maar ik doe geen enkele concessie."
Vorig jaar was er tussen de inspecteurs voor de gids van 2012 geen overeenstemming gekomen om een restaurant te promoveren naar drie sterren.

*Bij de buren*
Kijken we naar de landen om ons heen, dan lukt het daar wel om nieuwe driesterrenrestaurants aan te wijzen. Vorig jaar kreeg in Duitsland La Vie in Osnabrück een derde ster, en dit jaar La Belle Epoque in Lübeck-Travemünde. In België werd aan restaurant Hertog Jan van Gert De Mangeleer in Brugge vorig drie sterren toegekend.

De RestaurantKrant is maandag 26 november aanwezig tijdens de bekendmaking van de nieuwe gids voor Nederland. Hou de website en onze Twitter en Facebookpagina's in de gaten.

~Frank Lindner~

Overig nieuws