Valt hij dit jaar; de 'derde ster'?

19 november 2012 |
Valt hij dit jaar; de 'derde ster'?

Nog een week, en dan maakt Michelin de nieuwe gids voor Nederland bekend. Wie wint, wie verliest en wie blijft gelijk? Wordt er dit jaar een restaurant met twee sterren gepromoveerd naar drie?

Overeenstemming
Het is en blijft nog even koffiedik kijken. Werner Loens, hoofdinspecteur van de Michelingids Benelux, zei vorig jaar tegenover De RestaurantKrant: "De basis in Nederland is heel breed, wellicht dat hij volgend jaar valt, maar ik doe geen enkele concessie."
Vorig jaar was er tussen de inspecteurs voor de gids van 2012 geen overeenstemming gekomen om een restaurant te promoveren naar drie sterren.

Bij de buren
Kijken we naar de landen om ons heen, dan lukt het daar wel om nieuwe driesterrenrestaurants aan te wijzen. Vorig jaar kreeg in Duitsland La Vie in Osnabrück een derde ster, en dit jaar La Belle Epoque in Lübeck-Travemünde. In België werd aan restaurant Hertog Jan van Gert De Mangeleer in Brugge vorig drie sterren toegekend.

De RestaurantKrant is maandag 26 november aanwezig tijdens de bekendmaking van de nieuwe gids voor Nederland. Hou de website en onze Twitter en Facebookpagina's in de gaten.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: