Uniek concept met foodtruck in Amsterdam

3 september 2019 | Thijs Jacobs

Zaterdag 7 september opent De Grote Wisseltruck haar rijdende proefkeuken. Vanuit een unieke foodtruck serveren de eerste geselecteerde food-entrepreneurs Caribbean soulfood. De feestelijke foodtruckopening – met gratis tastings, muzikale side dishes en de Juiciety Festival teaser – vindt vanaf 15.00 uur plaats naast de kleurrijke broedplaats Heesterveld bij metrostation Bullewijk (Amsterdam).

Het nieuwe foodtruck concept ‘De Grote Wisseltruck’ is hiermee een rollende kickstart voor lokale chefs. De foodtruck gaat voor het eerst de weg op in Amsterdam Zuidoost, waar volgens de Gezondheidsmonitor een positieve bijdrage aan lichamelijke gezondheid en werkkansen erg op z’n plek valt.

Een rollende kickstart voor lokale chefs

De Grote Wisseltruck, ontwikkeld door Mama Louise en HOBU, selecteert de meest talentvolle lokale koks uit Amsterdam Zuidoost en biedt hen een flitsend begin in een opvallende foodtruck. Met professionele ondersteuning krijgen ze de kans om hun food concept te perfectioneren en hun een eigen toko op wielen te runnen. Na zes maanden is het tijd voor de wissel. Een nieuwe ondernemer neemt plaats achter het stuur van De Grote Wisseltruck en succesvolle food ondernemers groeien door naar een eigen foodtruck of een vaste locatie.

Zuidoost: behoefte aan gezond eten en werkkansen

Uit de Gezondheidsmonitor* blijkt dat de lichamelijke gezondheid (vergeleken met andere Amsterdamse stadsdelen) in Zuidoost het meest een positieve impuls nodig heeft. Stadsdeel Zuidoost scoort gemiddeld het hoogst op diabetes (7%), overgewicht (56%) en hoge bloeddruk (5%). Ook blijkt dat bewoners van dit stadsdeel weinig fruit en groenten nuttigen. Het stimuleren van een gezonde eetstijl vraagt niet alleen de aandacht van het individu, het aanbod in de omgeving speelt hier ook een grote rol bij. Daarnaast kampt stadsdeel Zuidoost met de hoogste werkloosheidscijfers van de stad, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Bovendien is het van aandeel jongeren met een startkwalificatie (een sterke voorspeller voor het krijgen van werk) het laagst in de Bijlmer. Een springplank voor het starten van een onderneming is hier dus erg nuttig.

Opening foodtruck & Juiciety Festival teaser

Zaterdag 7 september wordt de naam van de nieuwe foodonderneming en het Caribische menu gelanceerd. De eerste entrepreneurs vormen een sterk team; het voelt als een hecht familiebedrijf. De feestelijke foodtruckopening is van 15.00 tot 17.00 uur bij de kleurrijke broedplaats Heesterveld en Juiciety direct naast metrostation Bullewijk. Er zijn gratis tastings en muzikale side dishes DJ Collectief Chocolate Swirl.

Gelijktijdig is er een teaser van het Juiciety Festival dat in de zomer van 2020 wordt georganiseerd door Caribische sapjesbar Juiciety – tevens gekickstart door Mama Louise in de Wisselwinkel op Heesterveld 117. Met ingrediënten zoals sopropo, kokoswater, zoete aardappel, tajerblad, gember en madame Jeanette zorgen ondernemers Bettina en Cheryl voor smaaksensaties. Juiciety Festival wordt een vegan Caribbean festival met aandacht voor eten, muziek en een gezonde leefstijl en draagt bij aan de missie van de ondernemers om van Zuidoost een van de meest gezonde stadsdelen te maken.

Caribbean soulfood: wekelijks op de stoep en bij evenementen

Wie benieuwd is en de lokale chef op weg wil helpen, kan De Grote Wisseltruck vanaf 9 september wekelijks vinden in Amsterdam Zuidoost: op maandag en donderdag op de Flinesstraat 1099 tegenover de Makro in Amstel Businesspark en op dinsdag & woensdag aan het Bullewijkpad bij de uitgang van metrostation Bullewijk. Op 10 september is De Grote Wisseltruck ook te vinden bij pitch event Boiling in LOLA BAE en op 21 september bij Hondsrugpark Freezone Festival.

* Bron: Gezondheidsmonitor 2016 en 2018, Gezondheid in Beeld en Sterk & Zwak in Amsterdam, GGD Amsterdam

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Relais & Châteaux chefs slijpen de messen over duurzame vis

Een totaal van 11 chefs van het gerenommeerde hotel- en restaurantlabel Relais & Châteaux slijpt de messen over het thema hoe duurzame en lokale vis zo smakelijk mogelijk op de kaart te krijgen. Jef Schuur en Nadine Mögling waren de gastheer en -vrouw voor deze bijzondere culinaire bi...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Achtergronden Culinair
Chef Evert Thielen zoekt opvolger voor restaurant de Gertruda Hoeve in Son en Breugel

Eigenaren Marlies en Evert Thielen zoeken een opvolger voor hun restaurant de Gertruda Hoeve in het Brabantse Son en Breugel. Het 16e-eeuwse monumentale boerderijrestaurant tussen Eindhoven en Veghel is te koop of te huur als restaurant, maar kan ook als woonboerderij gebruikt worden. Totdat een opv...

Culinair Vega
Download: de Vega-Special van De RestaurantKrant

De zojuist verschenen uitgave van De RestaurantKrant staat helemaal in het teken van vegetarisch en vegan. Ook binnen de horeca is de opmars van groenten niet te stuiten, de grootte van de stukken vlees op het bord wordt gemiddeld toch echt wat kleiner binnen bepaalde segmenten en steeds vaker verwe...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: