Uniek concept met foodtruck in Amsterdam

3 september 2019 | Thijs Jacobs

Zaterdag 7 september opent De Grote Wisseltruck haar rijdende proefkeuken. Vanuit een unieke foodtruck serveren de eerste geselecteerde food-entrepreneurs Caribbean soulfood. De feestelijke foodtruckopening – met gratis tastings, muzikale side dishes en de Juiciety Festival teaser – vindt vanaf 15.00 uur plaats naast de kleurrijke broedplaats Heesterveld bij metrostation Bullewijk (Amsterdam).

Het nieuwe foodtruck concept ‘De Grote Wisseltruck’ is hiermee een rollende kickstart voor lokale chefs. De foodtruck gaat voor het eerst de weg op in Amsterdam Zuidoost, waar volgens de Gezondheidsmonitor een positieve bijdrage aan lichamelijke gezondheid en werkkansen erg op z’n plek valt.

Een rollende kickstart voor lokale chefs

De Grote Wisseltruck, ontwikkeld door Mama Louise en HOBU, selecteert de meest talentvolle lokale koks uit Amsterdam Zuidoost en biedt hen een flitsend begin in een opvallende foodtruck. Met professionele ondersteuning krijgen ze de kans om hun food concept te perfectioneren en hun een eigen toko op wielen te runnen. Na zes maanden is het tijd voor de wissel. Een nieuwe ondernemer neemt plaats achter het stuur van De Grote Wisseltruck en succesvolle food ondernemers groeien door naar een eigen foodtruck of een vaste locatie.

Zuidoost: behoefte aan gezond eten en werkkansen

Uit de Gezondheidsmonitor* blijkt dat de lichamelijke gezondheid (vergeleken met andere Amsterdamse stadsdelen) in Zuidoost het meest een positieve impuls nodig heeft. Stadsdeel Zuidoost scoort gemiddeld het hoogst op diabetes (7%), overgewicht (56%) en hoge bloeddruk (5%). Ook blijkt dat bewoners van dit stadsdeel weinig fruit en groenten nuttigen. Het stimuleren van een gezonde eetstijl vraagt niet alleen de aandacht van het individu, het aanbod in de omgeving speelt hier ook een grote rol bij. Daarnaast kampt stadsdeel Zuidoost met de hoogste werkloosheidscijfers van de stad, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Bovendien is het van aandeel jongeren met een startkwalificatie (een sterke voorspeller voor het krijgen van werk) het laagst in de Bijlmer. Een springplank voor het starten van een onderneming is hier dus erg nuttig.

Opening foodtruck & Juiciety Festival teaser

Zaterdag 7 september wordt de naam van de nieuwe foodonderneming en het Caribische menu gelanceerd. De eerste entrepreneurs vormen een sterk team; het voelt als een hecht familiebedrijf. De feestelijke foodtruckopening is van 15.00 tot 17.00 uur bij de kleurrijke broedplaats Heesterveld en Juiciety direct naast metrostation Bullewijk. Er zijn gratis tastings en muzikale side dishes DJ Collectief Chocolate Swirl.

Gelijktijdig is er een teaser van het Juiciety Festival dat in de zomer van 2020 wordt georganiseerd door Caribische sapjesbar Juiciety – tevens gekickstart door Mama Louise in de Wisselwinkel op Heesterveld 117. Met ingrediënten zoals sopropo, kokoswater, zoete aardappel, tajerblad, gember en madame Jeanette zorgen ondernemers Bettina en Cheryl voor smaaksensaties. Juiciety Festival wordt een vegan Caribbean festival met aandacht voor eten, muziek en een gezonde leefstijl en draagt bij aan de missie van de ondernemers om van Zuidoost een van de meest gezonde stadsdelen te maken.

Caribbean soulfood: wekelijks op de stoep en bij evenementen

Wie benieuwd is en de lokale chef op weg wil helpen, kan De Grote Wisseltruck vanaf 9 september wekelijks vinden in Amsterdam Zuidoost: op maandag en donderdag op de Flinesstraat 1099 tegenover de Makro in Amstel Businesspark en op dinsdag & woensdag aan het Bullewijkpad bij de uitgang van metrostation Bullewijk. Op 10 september is De Grote Wisseltruck ook te vinden bij pitch event Boiling in LOLA BAE en op 21 september bij Hondsrugpark Freezone Festival.

* Bron: Gezondheidsmonitor 2016 en 2018, Gezondheid in Beeld en Sterk & Zwak in Amsterdam, GGD Amsterdam

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: