Twentse kok wint zilver bij Young Chefs Competition

12 september 2017 | Roy Spijker

Michel Oude Booijink uit het Overijsselse Deurningen heeft voor een daverende sensatie gezorgd tijdens een internationale kookwedstrijd in het Duitse Frankfurt. De souschef van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte is op de tweede plaats geëindigd bij de befaamde ‘Young Chefs Competition’ van Chaîne des Rôtisseurs.

Het behalen van de tweede plaats betekent dat Oude Booijink zich de beste deelnemer van Europa mag noemen. Aan de prestigieuze wedstrijd deden twintig koks mee uit verschillende landen. Winnaar werd Amelia Mei Vern NG uit Maleisië, Christopher Malone uit Australië eindigde als derde.

De souschef van De Bloemenbeek reageert verrast op zijn uitzonderlijke prestatie. ‘Wat een wereldbeleving en dan word je tweede. Echt een super tijd gehad in Frankfurt. Ik ben helemaal blij met de tweede plaats. Het is een droom die uitkomt’, aldus Oude Booijink.

Nederlandse titel
De competitie voor ‘Young Chefs’ werd door de Chaîne des Rôtisseurs voor het eerst gehouden in 1977. De wedstrijd moet toekomstige jonge chef-koks stimuleren en ze de kans bieden hun vaardigheden te demonstreren en te ontwikkelen. Wedstrijden worden gehouden op regionaal, nationaal en internationaal niveau over de hele wereld. De competitie staat open voor koks die niet ouder zijn dan 27 jaar en minder dan vijf jaar kookervaring hebben, hun culinaire opleiding niet meegerekend.

De nu vier jaar voor De Bloemenbeek actieve Oude Booijink legde een stevige basis voor zijn succes na het behalen van de Nederlandse titel, die hem recht gaf op deelname in Frankfurt. Hij liep stages bij Dennis van den Beld, ervaren wedstrijdkok en chef de cuisine van sterrestaurant Het Roode Koper in Ermelo, tweesterrenkok Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve in Waalre en in Engeland bij Belmond Le Manoir aux Quat’Saison in Oxfordshire nabij Londen, ook goed voor twee Michelinsterren.

Gouden Koksmuts
De Tukker heeft het virus van het wedstrijdkoken te pakken. Een volgende ambitie is om samen met Matthijs Mulder en twee leerlingen namens De Bloemenbeek deel te nemen aan kookwedstrijden om de Gouden Koksmuts en de Leermeester-Leerling-wedstrijd. Beide worden begin volgend jaar gehouden tijdens de Horecava in Amsterdam.

Over Chaîne des Rôtisseurs
Chaîne des Rôtisseurs is een internationale vereniging met ruim 25.000 leden en landelijke afdelingen. De Nederlandse tak bestaat uit leden - hospitalityprofessionals en liefhebbers - die maandelijks bij elkaar komen in een restaurant om te genieten van gerechten en wijnen. Consumenten kunnen lid worden van de vereniging en aanschuiven bij de diners. Aangesloten restaurants kunnen hun eetgelegenheid beschikbaar stellen voor het organiseren van diners. Op 16 september luncht de Chaîne bij tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde. Volgende maand bij Château Neercanne in Zuid-Limburg.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: