Twentse kok wint zilver bij Young Chefs Competition

12 september 2017 | Roy Spijker

Michel Oude Booijink uit het Overijsselse Deurningen heeft voor een daverende sensatie gezorgd tijdens een internationale kookwedstrijd in het Duitse Frankfurt. De souschef van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte is op de tweede plaats geëindigd bij de befaamde ‘Young Chefs Competition’ van Chaîne des Rôtisseurs.

Het behalen van de tweede plaats betekent dat Oude Booijink zich de beste deelnemer van Europa mag noemen. Aan de prestigieuze wedstrijd deden twintig koks mee uit verschillende landen. Winnaar werd Amelia Mei Vern NG uit Maleisië, Christopher Malone uit Australië eindigde als derde.

De souschef van De Bloemenbeek reageert verrast op zijn uitzonderlijke prestatie. ‘Wat een wereldbeleving en dan word je tweede. Echt een super tijd gehad in Frankfurt. Ik ben helemaal blij met de tweede plaats. Het is een droom die uitkomt’, aldus Oude Booijink.

Nederlandse titel
De competitie voor ‘Young Chefs’ werd door de Chaîne des Rôtisseurs voor het eerst gehouden in 1977. De wedstrijd moet toekomstige jonge chef-koks stimuleren en ze de kans bieden hun vaardigheden te demonstreren en te ontwikkelen. Wedstrijden worden gehouden op regionaal, nationaal en internationaal niveau over de hele wereld. De competitie staat open voor koks die niet ouder zijn dan 27 jaar en minder dan vijf jaar kookervaring hebben, hun culinaire opleiding niet meegerekend.

De nu vier jaar voor De Bloemenbeek actieve Oude Booijink legde een stevige basis voor zijn succes na het behalen van de Nederlandse titel, die hem recht gaf op deelname in Frankfurt. Hij liep stages bij Dennis van den Beld, ervaren wedstrijdkok en chef de cuisine van sterrestaurant Het Roode Koper in Ermelo, tweesterrenkok Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve in Waalre en in Engeland bij Belmond Le Manoir aux Quat’Saison in Oxfordshire nabij Londen, ook goed voor twee Michelinsterren.

Gouden Koksmuts
De Tukker heeft het virus van het wedstrijdkoken te pakken. Een volgende ambitie is om samen met Matthijs Mulder en twee leerlingen namens De Bloemenbeek deel te nemen aan kookwedstrijden om de Gouden Koksmuts en de Leermeester-Leerling-wedstrijd. Beide worden begin volgend jaar gehouden tijdens de Horecava in Amsterdam.

Over Chaîne des Rôtisseurs
Chaîne des Rôtisseurs is een internationale vereniging met ruim 25.000 leden en landelijke afdelingen. De Nederlandse tak bestaat uit leden - hospitalityprofessionals en liefhebbers - die maandelijks bij elkaar komen in een restaurant om te genieten van gerechten en wijnen. Consumenten kunnen lid worden van de vereniging en aanschuiven bij de diners. Aangesloten restaurants kunnen hun eetgelegenheid beschikbaar stellen voor het organiseren van diners. Op 16 september luncht de Chaîne bij tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde. Volgende maand bij Château Neercanne in Zuid-Limburg.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Opening
De Beren nu ook in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: