Twentse kok wint zilver bij Young Chefs Competition

12 september 2017 | Roy Spijker

Michel Oude Booijink uit het Overijsselse Deurningen heeft voor een daverende sensatie gezorgd tijdens een internationale kookwedstrijd in het Duitse Frankfurt. De souschef van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte is op de tweede plaats geëindigd bij de befaamde ‘Young Chefs Competition’ van Chaîne des Rôtisseurs.

Het behalen van de tweede plaats betekent dat Oude Booijink zich de beste deelnemer van Europa mag noemen. Aan de prestigieuze wedstrijd deden twintig koks mee uit verschillende landen. Winnaar werd Amelia Mei Vern NG uit Maleisië, Christopher Malone uit Australië eindigde als derde.

De souschef van De Bloemenbeek reageert verrast op zijn uitzonderlijke prestatie. ‘Wat een wereldbeleving en dan word je tweede. Echt een super tijd gehad in Frankfurt. Ik ben helemaal blij met de tweede plaats. Het is een droom die uitkomt’, aldus Oude Booijink.

Nederlandse titel
De competitie voor ‘Young Chefs’ werd door de Chaîne des Rôtisseurs voor het eerst gehouden in 1977. De wedstrijd moet toekomstige jonge chef-koks stimuleren en ze de kans bieden hun vaardigheden te demonstreren en te ontwikkelen. Wedstrijden worden gehouden op regionaal, nationaal en internationaal niveau over de hele wereld. De competitie staat open voor koks die niet ouder zijn dan 27 jaar en minder dan vijf jaar kookervaring hebben, hun culinaire opleiding niet meegerekend.

De nu vier jaar voor De Bloemenbeek actieve Oude Booijink legde een stevige basis voor zijn succes na het behalen van de Nederlandse titel, die hem recht gaf op deelname in Frankfurt. Hij liep stages bij Dennis van den Beld, ervaren wedstrijdkok en chef de cuisine van sterrestaurant Het Roode Koper in Ermelo, tweesterrenkok Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve in Waalre en in Engeland bij Belmond Le Manoir aux Quat’Saison in Oxfordshire nabij Londen, ook goed voor twee Michelinsterren.

Gouden Koksmuts
De Tukker heeft het virus van het wedstrijdkoken te pakken. Een volgende ambitie is om samen met Matthijs Mulder en twee leerlingen namens De Bloemenbeek deel te nemen aan kookwedstrijden om de Gouden Koksmuts en de Leermeester-Leerling-wedstrijd. Beide worden begin volgend jaar gehouden tijdens de Horecava in Amsterdam.

Over Chaîne des Rôtisseurs
Chaîne des Rôtisseurs is een internationale vereniging met ruim 25.000 leden en landelijke afdelingen. De Nederlandse tak bestaat uit leden - hospitalityprofessionals en liefhebbers - die maandelijks bij elkaar komen in een restaurant om te genieten van gerechten en wijnen. Consumenten kunnen lid worden van de vereniging en aanschuiven bij de diners. Aangesloten restaurants kunnen hun eetgelegenheid beschikbaar stellen voor het organiseren van diners. Op 16 september luncht de Chaîne bij tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde. Volgende maand bij Château Neercanne in Zuid-Limburg.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Opening
Formule WOK& start in Rotterdamse Zwart Janstraat

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent op 24 november 2017 haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten. Rotterdam-Noord heeft de pri...

Diner
Amstel Boathouse organiseert 'charity diner'

Op woensdag 29 november 2017 organiseert het Amstel Boathouse samen met het Bhutan Youth Development Funds en de Mieke Huigen Stichting een charity diner. Deze avond staat in het teken van een betere toekomst voor jonge monniken uit Bhutan. Er wordt geld ingezameld om te streven naar onderwijs voor ...

Achtergronden Wijn
Mensheid drinkt al langer wijn dan werd aangenomen

Professor Patrick McGovern heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd, waarin hij aangetoond heeft dat de mensheid al 5000 jaar langer wijn drinkt (en maakt) dan eerder werd aangenomen. Georgië De bio­moleculaire archeoloog van de universiteit van Pennsylvania vond in acht aar­dewerk...

Achtergronden Culinair
Fransen kiezen voor Boeuf Bourguignon als nationaal gerecht

De Fransen hebben gestemd op het gerecht dat volgens hen de Gallische gastronomie het beste uidraagt. Uiteraard bevat het gerecht vlees en wijn, hoe kan het ook anders. Boeuf Bourguignon is immers de grote winnaar. Vleesgerecht Het gestoofde vleesgerecht uit centraal Frankrijk wordt gemaakt me...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: