Drie Brabantse topchefs gaan koken op Crafted

Auteur: Redactie
Events Gastronomie 22 juni 2022
Drie Brabantse topchefs gaan koken op Crafted

Drie Brabantse topchefs verrassen donderdag 30 juni de bezoekers van Crafted, het Eindhovens festival voor creatieve beroepen, met alcoholvrije cocktails en gerechtjes om de vingers bij af te likken. Voor de vijfde keer sluit het Summa College, de grootste mbo-instelling in Zuid-Nederland, het studiejaar af met Crafted. Tweeduizend studenten van creatieve opleidingen – onder meer horeca, bakkerij en fashion – laten in het Klokgebouw op Strijp-S zien wat ze de afgelopen jaren hebben geleerd.

Hotspots

Summa Horeca grijpt de kans aan om drie zogeheten culinaire hotspots in te richten. De topchefs Adrian Zarzo Habraken (Zarzo), Taks Yuen (Mei Wah) en Armijn van Nierop (docent, traiteur) verrassen bezoekers met mocktails met welluidende namen als Shark Attack, Rainbow en Sangria. Ze krijgen hulp van studenten voor bereiding en het serveren van gerechten als hartige olijven cakejes met basilicum en kaffier, Wok Pikant en peperig. Umami en zoet. Ook wordt een creatie op basis van gefermenteerde kool koffie en Hollandaise saus, Typico Zarzo, geserveerd.

“Wij zijn heel blij dat collega's Taks en Adrian tijd hiervoor willen vrijmaken", zegt Armijn van Nierop. “In een tijd van personeelskrapte kiezen ze ervoor bij ons te staan en niet in de eigen keuken aan de slag te gaan. Ze geven voorrang aan het werven van toekomstige medewerkers. Dat is mooi, omdat de branche nog steeds kampt met een chronisch personeelstekort.”

Foto (v.l.n.r.): chefs Taks Yuen, Adrian Habraken en Armijn van Nierop

Fotograaf: Bert Jansen

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws