Armijn van Nierop geeft eerste boek aan Gerrit Greveling

12 december 2012
Armijn van Nierop geeft eerste boek aan Gerrit Greveling

Gerrit Greveling heeft het eerste exemplaar van het kookboek van Armijn van Nierop, chef-kok van Hostellerie Vangaelen in Heeze ontvangen.
De overhandiging vond plaats tijdens de Hanos kerstfair in Eindhoven. Het boek heeft als titel ‘Armijn kookt bij Hostellerie Vangaelen’ gekregen.

*Ervaring*
Tussen 1998 en 2002 werkte Armijn van Nierop in 's Hertogenbosch bij Chalet Royal* in de keuken van Gerrit Greveling. Een ervaring die hem als mens heeft gevormd en als chef heeft laten groeien tot het niveau waarop hij nu kookt.

*Ontketend*
“Gerrit heeft iets in mij losgemaakt. Iets ontketend. De passie en beleving voor dit vak heb ik echt van hem overgenomen. Zoals hij was, ben ik nu. Met een eigen authentieke en herkenbare stijl”, aldus Armijn van Nierop.
"Het is niet meer dan logisch dat Gerrit Greveling het eerste exemplaar in ontvangst nam."

*Verhaal vertellen*
Het kookboek telt 220 pagina's, maar is niet alleen een boek met recepten en foto’s. Het vertelt het verhaal van de keuken van Vangaelen en de leveranciers. De liefde voor Italië en bevriende leveranciers aldaar. Maar ook over de hostellerie en de prachtige natuurlijke omgeving van Heeze.

~Frank Lindner~

Overig nieuws