DNA-restaurant Moshik Roth is hoax

1 november 2013
DNA-restaurant Moshik Roth is hoax

In tegenstelling tot "eerdere berichtgeving":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/foodboosters-op-menu-dna-restaurant-16623/ opent Moshik Roth geen nieuw restaurant waar met DNA-extracten wordt gewerkt. Eerder verzonden persberichten stuurden de media het bos in. Het blijkt een grote hoax, die
aandacht vragen voor eten en het gebruik van genetisch gemanipuleerd voedsel als doel had.

*Niet genoeg voedsel*
In een nieuw persbericht verklaren Moshik Roth en zakenpartner Salem Samhoud namens &samhoud foodlab samen met het Netherlands Genomics Initiative (NGI): "Het is een feit dat er op termijn niet genoeg voedsel is om iedereen te eten te geven, als we voedselinnovatie uit angst voor het onbekende laten voor wat het is. Vandaar dat &samhoud foodlab Food for Thought serveert: er moet nu en later voldoende voedsel zijn dat veilig, gezond en toegankelijk is. Voedsel dat op een duurzame manier wordt verbouwd."

*Geen genbooster*
Officieel zou het nieuwe restaurant op 31 oktober de deuren openen. "Voorlopig kunnen we dus nog niet aan de zogeheten 'genboosters'":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/foodboosters-op-menu-dna-restaurant-16623/. Het &samhoud foodlab blijkt een eenmalig samenwerkingsproject tussen NGI en verschillende marktpartijen. In dit restaurant staat dus slechts één gerecht op de kaart: Food for Thought.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws