DNA-restaurant Moshik Roth is hoax

1 november 2013 |
DNA-restaurant Moshik Roth is hoax

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving opent Moshik Roth geen nieuw restaurant waar met DNA-extracten wordt gewerkt. Eerder verzonden persberichten stuurden de media het bos in. Het blijkt een grote hoax, die aandacht vragen voor eten en het gebruik van genetisch gemanipuleerd voedsel als doel had.

Niet genoeg voedsel
In een nieuw persbericht verklaren Moshik Roth en zakenpartner Salem Samhoud namens &samhoud foodlab samen met het Netherlands Genomics Initiative (NGI): "Het is een feit dat er op termijn niet genoeg voedsel is om iedereen te eten te geven, als we voedselinnovatie uit angst voor het onbekende laten voor wat het is. Vandaar dat &samhoud foodlab Food for Thought serveert: er moet nu en later voldoende voedsel zijn dat veilig, gezond en toegankelijk is. Voedsel dat op een duurzame manier wordt verbouwd."

Geen genbooster
Officieel zou het nieuwe restaurant op 31 oktober de deuren openen. Voorlopig kunnen we dus nog niet aan de zogeheten 'genboosters' Het &samhoud foodlab blijkt een eenmalig samenwerkingsproject tussen NGI en verschillende marktpartijen. In dit restaurant staat dus slechts één gerecht op de kaart: Food for Thought.
Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Coronamaatregelen verlengd, terrassen misschien open op 31 maart

Alle coronamaatregelen worden verlengd tot dinsdag 30 maart. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend op de persconferentie. Als het R-getal onder de 1 blijft, ziet minister De Jonge kans om de terrassen per 31 maart te openen. Maar hij gaf ook aan dat de vooruitzichten voor een derde golf er niet go ...

Gastronomie Corona
Online tool maakt veilig uit eten gaan mogelijk

Wetenschappers van Wageningen University & Research, de TU Delft en het Erasmus MC hebben een online tool ontwikkeld om vast te stellen hoe binnenruimtes coronaproof ingericht en gebruikt kunnen worden, zo melden zij in een persbericht. In de video onderaan dit bericht zie je hoe het model in de ...

Interview Longread
Coronacrisis: van hotdogkeizer naar koekjeskoning

De onbetwiste hotdog- en cocktailkoning van Zwolle werd noodgedwongen een heuse koekjeskoning tijdens de coronacrisis. Rolf Dingerink vertelt over ondernemen in een turbulente tijd. Ten tijde van corona verantwoordelijkheid dragen voor een bedrijf in een branche die het zwaar heeft; dat brengt vele ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

Interview Ondernemen Themamaand energie
Zo kom je als ondernemer weer in je energie

De horeca heeft het bijzonder zwaar. Noodlijdende ondernemers zijn naarstig op zoek naar perspectief, besparingen en nieuwe omzetstromen. Interne energie is volgens Sebastiaan Hooft - auteur van het boek ‘APK voor ondernemers’ en zelf een ondernemende duizendpoot - daarin ‘key&rsqu ...

Achtergronden Corona
Haagse bronnen: geen versoepelingen deze maand

Vandaag, maandag 8 maart, besluit het kabinet over de coronamaatregelen na 15 maart, waarna er vanavond een persconferentie volgt. Er is al een en ander uitgelekt, waaronder het gegeven dat er voorlopig nog geen versoepelingen mogelijk zijn en dat de avondklok wordt verlengd tot 30 maart. De harde l ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: