Thuisbezorgd.nl draagt ruim half miljard euro bij aan de Nederlandse economie

23 maart 2018 | Thijs Jacobs

Thuisbezorgd.nl verwerkte in 2017 voor meer dan 550 miljoen Euro aan bestellingen voor ongeveer 7.500 bezorgrestaurants. Het bedrijf schat in dat het daarmee indirect verantwoordelijk is voor ongeveer 20.000 voltijds en deeltijdsbanen in Nederland.

De eten-bestelsite levert de aangesloten bezorgrestaurants op jaarbasis gemiddeld bijna 80.000 Euro aan extra omzet op. Dit bedrag is in de afgelopen drie jaar verdubbeld en groeit ook nu nog snel.

Veel werknemers

Het bedrijf heeft bovendien zelf circa 900 FTE in dienst, waarvan vele honderden in de Nederlandse vestigingen in Enschede en Amsterdam. Daarnaast is de eigen bezorgservice Scoober actief in zes steden in Nederland met ongeveer 1.000 eigen bezorgers. Deze bezorgers zijn in loondienst, goed verzekerd en voorzien van e-bikes. Er wordt zonder bezorgkosten bezorgd voor restaurants zonder eigen bezorgdienst. Thuisbezorgd.nl startte haar Scoober dienst recentelijk nog in Groningen waar het onder andere voor Vapiano bezorgt.

Thuisbezorgd.nl is via het in Amsterdam gevestigde moederbedrijf Takeaway.com eveneens actief in acht Europese landen. Zo werd er in 2017 in Duitsland voor 480 miljoen Euro bij het bedrijf besteld, en in België voor 103 miljoen Euro.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Culinair Interview
Wedstrijdkoken met orgaanvlees, een hele uitdaging

Tijdens de BBB Maastricht kun je als bezoeker genieten van de kookkunsten van geweldige chefs die buiten hun ‘comfort zone’ treden. Op maandag 8 oktober koken zij immers uit een blackbox. Tijdens de eerste wedstrijd gaan ze met orgaanvlees aan de slag, terwijl de middagsessie in het teke...

Culinair Internationaal Michelin
Video: tweesterrenchef Claude Bosi van restaurant Bibendum*

In deze video zie je topchef Claude Bosi van restaurant Bibendum in Londen aan het werk. Het leven van topchef Claude Bosi en Michelin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Fransman groeit hij op met deze bandenspecialist, kaartenmaker en gastronomiekenner. Maar als hij voor een carriè...

Amsterdam Culinair
Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de m...

Bezorgen Achtergronden
McDelivery rolt uit naar Haarlem en Groningen

McDelivery is een succes en rolt daarom verder uit. Nog meer steden in Nederland kunnen de komende periode genieten van de service die McDonald’s biedt via McDelivery. Sinds de introductie vorig jaar van McDelivery via Uber Eats zijn er al 23 restaurants in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotte...

Foodsquare Rotterdam officieel geopend

isteravond opende wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het bruisende horecagebied grenst aan de Witte de Withstraat en bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. In samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseerden de ondernemers e...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: