De echte magie van het restaurant

20 november 2011
De echte magie van het restaurant

Op maandag 28 november in Figi Zeist is de themadag: De echte magie van het restaurant. Sprekers zijn onder andere Tom Kellerhuis, Ilja Gort,
Ronald Giphart en Peter Paul Blommers.

*Fascinatie*
De restaurateurs van Nederland halen veel van hun inspiratie bij collega's in binnen- en buitenland. Op deze manier is het niveau van culinair Nederland de laatste jaren flink gestegen en is het vak van restaurateur en kok enorm in populariteit gestegen. Steeds meer media, van krant tot tv-programma’s op alle zenders, laten de mooie kanten van het vak zien. Daarmee is de branche erg aantrekkelijk geworden. 4 Sprekers, die vooral niet uit de horeca komen, vertellen wat hun fascinatie met wijn en spijzen is.

*Gratis aanmelding*
Meld u snel aan want het aantal plaatsen is zeer beperkt. Aanmelden is gratis en kan via het digitale aanmeldformulier (max. 2 personen per bedrijf, Zie onderaan bericht).

*Sprekers*
• Tom Kellerhuis was jarenlang chef Kunst en Cultuur van het roemruchte opinieweekblad HP/De Tijd. Thans schoolt Kellerhuis zich om tot chef-kok. Hij doorliep de koksopleiding van het ROC van Amsterdam in recordtijd en rondde deze cum laude af.
• Ilja Gort is een bekende Nederlands componist, schrijver en wijnboer die afwisselend in Nederland en in Frankrijk woont. In 1994 kocht Gort in Frankrijk het Château de la Garde, appellation Bordeaux Superieur, met een oppervlakte van 15 hectare aan wijngaarden. In 2010 veranderde hij die in Château la Tulipe de la Garde met inmiddels bijna 20 hectare.
• Ronald Giphart is een Nederlands schrijver. Hij werd onder andere bekend met verfilmde boeken als Ik ook van jou (1992) en Phileine zegt sorry (1996). Hij tekende na een stage van 336 uur in de restaurants De Librije (Zwolle) en Oud Sluis (Sluis) zijn ervaringen op in het uitzonderlijke boek 'Eten, Drinken en Slapen'.
• Peter Paul Blommers rolde al vroeg in z’n carrière de reclamewereld binnen en is daar nooit meer uitgegaan. Hij is zo’n beetje de langstzittende CEO op reclamegebied in Nederland. En verantwoordelijk voor de Nederlandse vestiging van het vermaarde reclamebureau Ogilvy. Peter Paul heeft een fascinatie voor eten en de jacht. Voor hem begin nu het belangrijkste seizoen; het wildseizoen.

*Programma*
13.30 - 14.00 uur Ontvangst in Atrium, Hotel Theater Figi
14.00 - 14.30 uur Tom Kellerhuis
14.30 - 15.00 uur Ilja Gort
15.00 - 15.30 uur Pauze
15.30 - 16.00 uur Peter Paul Blommers
16.00 - 16.30 uur Ronald Giphart
16.30 - 17.30 uur Feestelijke borrel ter afsluiting

"Aanmeldformulier":https://www.khn.nl/themadag-restaurants

Overig nieuws