The Village Coffee is beste koffiezaak

11 september 2013
The Village Coffee is beste koffiezaak

Koffiebar The Village Coffee & Music in Utrecht is verkozen tot beste koffiezaak van Nederland. Dit bleek tijdens de bekendmaking van de Misset Koffie Top100 op 9 september.


*Prijzen*
De jury was onder de indruk van de koffies bij The Village. De latte art op de cappuccino is fantastisch uitgevoerd, en ook de espresso oogst lof. “De espresso heeft een crema uit het boekje, met een prachtig glanzend tijgervelletje”, prijst de jury. Na The Village staat Vienna Konditorei uit Den Haag op plek twee en IJspressi uit Almere op plek drie. Eerder werd al bekend wie de publieksprijs heeft gewonnen, namelijk Plein 10 uit Assen. Zij verzamelden 1.909 van de 9.553 stemmen op Facebook. Ook waren er categorieprijzen voor de snelste stijger (Chez Alexander in Almere) en de hoogste nieuwe binnenkomer (eveneens The Village). Vorig jaar stond De Koffie Salon in Amsterdam op één in de Koffie Top100.

*De selectie*
De eerste selectieronde vond plaats door middel van zogenaamde mystery shoppers, waarbij vooral gelet werd op presentatie, sfeer, hygiëne en de gastvrijheid van de medewerkers. De honderd best scorende horecazaken zijn vervolgens bezocht door leden van de vakjury, bestaande uit barista’s en andere koffieprofessionals.

*Op de foto:* Lennaert Meijboom, een van de eigenaars van The Village Coffee & Music.

~Mariska van Gorp~

Overig nieuws