Team Cas Spijkers Academie wint wedstrijd

31 mei 2011 |
Team Cas Spijkers Academie wint wedstrijd<

Het team van de Cas Spijkers Academie in Boxmeer is uitgeroepen tot winnaar tijdens de wedstrijd om de 'Talent van de Toekomst Bokaal'. Maandag 30 mei streden vijftien teams van verschillende ROC’s, in het Miele Culinary Institute in Vianen, om de bokaal.

Beste tonen
Ruim veertig jonge, maar vooral enthousiaste, koks deden hun uiterste best om in een spannende wedstrijd hun beste kunnen te tonen. De winnaars kregen, met een krappe voorsprong op de nummer twee, de bokaal overhandigd door Jos de Goey, directeur Skills Netherlands.

Nieuwe oven
De winnaars mochten ook, namens de school, een stoomoven in ontvangst nemen, die door Sjaak Brouwer, algemeen directeur Miele Nederland werd overhandigd. Het evenement, dat dit jaar voor het eerst werd georganiseerd, werd door organisatie en deelnemers zeer positief beoordeeld en de voorbereidingen voor het volgend jaar zijn reeds begonnen.

Bewondering
De jury had de moeilijke taak om de gerechten te beoordelen op aspecten als smaak, hygiëne, werkorganisatie, (kook)techniek en basisvaardigheden. Men was onder de indruk van de creativiteit en inzet van de koks, die gaan behoren tot de nieuwe generatie gastronomen. Ook de manier waarop de kandidaten zich wisten staande te houden in de hectiek van 70 mensen in een keuken, was meer dan bewonderenswaardig.

Nieuwe wedstrijd
Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, daarin gesteund door Miele en twintigtal kwaliteitsleveranciers van de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd. De Talent van de Toekomst Bokaal is een wisselprijs, die jaarlijks wordt georganiseerd.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: