Team Cas Spijkers Academie wint wedstrijd

31 mei 2011 |
Team Cas Spijkers Academie wint wedstrijd

Het team van de Cas Spijkers Academie in Boxmeer is uitgeroepen tot winnaar tijdens de wedstrijd om de 'Talent van de Toekomst Bokaal'. Maandag 30 mei streden vijftien teams van verschillende ROC’s, in het Miele Culinary Institute in Vianen, om de bokaal.

Beste tonen
Ruim veertig jonge, maar vooral enthousiaste, koks deden hun uiterste best om in een spannende wedstrijd hun beste kunnen te tonen. De winnaars kregen, met een krappe voorsprong op de nummer twee, de bokaal overhandigd door Jos de Goey, directeur Skills Netherlands.

Nieuwe oven
De winnaars mochten ook, namens de school, een stoomoven in ontvangst nemen, die door Sjaak Brouwer, algemeen directeur Miele Nederland werd overhandigd. Het evenement, dat dit jaar voor het eerst werd georganiseerd, werd door organisatie en deelnemers zeer positief beoordeeld en de voorbereidingen voor het volgend jaar zijn reeds begonnen.

Bewondering
De jury had de moeilijke taak om de gerechten te beoordelen op aspecten als smaak, hygiëne, werkorganisatie, (kook)techniek en basisvaardigheden. Men was onder de indruk van de creativiteit en inzet van de koks, die gaan behoren tot de nieuwe generatie gastronomen. Ook de manier waarop de kandidaten zich wisten staande te houden in de hectiek van 70 mensen in een keuken, was meer dan bewonderenswaardig.

Nieuwe wedstrijd
Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, daarin gesteund door Miele en twintigtal kwaliteitsleveranciers van de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd. De Talent van de Toekomst Bokaal is een wisselprijs, die jaarlijks wordt georganiseerd.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: