Team Cas Spijkers Academie wint wedstrijd

31 mei 2011 |
Team Cas Spijkers Academie wint wedstrijd<

Het team van de Cas Spijkers Academie in Boxmeer is uitgeroepen tot winnaar tijdens de wedstrijd om de 'Talent van de Toekomst Bokaal'. Maandag 30 mei streden vijftien teams van verschillende ROC’s, in het Miele Culinary Institute in Vianen, om de bokaal.

Beste tonen
Ruim veertig jonge, maar vooral enthousiaste, koks deden hun uiterste best om in een spannende wedstrijd hun beste kunnen te tonen. De winnaars kregen, met een krappe voorsprong op de nummer twee, de bokaal overhandigd door Jos de Goey, directeur Skills Netherlands.

Nieuwe oven
De winnaars mochten ook, namens de school, een stoomoven in ontvangst nemen, die door Sjaak Brouwer, algemeen directeur Miele Nederland werd overhandigd. Het evenement, dat dit jaar voor het eerst werd georganiseerd, werd door organisatie en deelnemers zeer positief beoordeeld en de voorbereidingen voor het volgend jaar zijn reeds begonnen.

Bewondering
De jury had de moeilijke taak om de gerechten te beoordelen op aspecten als smaak, hygiëne, werkorganisatie, (kook)techniek en basisvaardigheden. Men was onder de indruk van de creativiteit en inzet van de koks, die gaan behoren tot de nieuwe generatie gastronomen. Ook de manier waarop de kandidaten zich wisten staande te houden in de hectiek van 70 mensen in een keuken, was meer dan bewonderenswaardig.

Nieuwe wedstrijd
Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, daarin gesteund door Miele en twintigtal kwaliteitsleveranciers van de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd. De Talent van de Toekomst Bokaal is een wisselprijs, die jaarlijks wordt georganiseerd.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: