Takeaway.com noteert 51 procent groei in aantal bestellingen

10 april 2019 | Thijs Jacobs

Takeaway.com N.V. publiceerde vandaag een orderupdate voor het eerste kwartaal van 2019. Jitse Groen, CEO van Takeaway.com: "De voortdurende groei van Takeaway.com komt op een transformerend moment voor ons bedrijf. De overname van Delivery Hero Germany zal onze schaalgrootte verder vergroten en onze vooruitgang naar winstgevendheid versnellen. In overeenstemming met onze 'één bedrijf, één merk en één IT-platform'-strategie is Pizza.de twee dagen geleden gemigreerd naar het Takeaway.com-platform en we verwachten de andere twee websites binnenkort te kunnen migreren. We kijken uit naar een vlotte verdere integratie van de activiteiten en verwelkomen onze nieuwe medewerkers in Duitsland."

Imponerende cijfers

Takeaway.com verwerkte 31,1 miljoen bestellingen in het eerste kwartaal van 2019, wat neerkomt op een stijging van 51% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018, of 27% op een vergelijkbare basis. In Nederland stegen de bestellingen met 17 procent van 7,7 miljoen naar 9 miljoen orders, terwijl in Duitsland het aantal bestellingen steeg met 31 procent, naar 9,8 miljoen orders. In de andere markten waar Takeaway.com actief is, steeg het aantal orders met 126 procent naar 12,3 miljoen bestellingen. Onder deze andere markten vallen bijvoorbeeld België, Oostenrijk, Polen, Zwitserland en Frankrijk.

Op 1 april 2019 voltooide Takeaway.com de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero en de resultaten zullen worden geconsolideerd vanaf de voltooiing. De website Pizza.de is op 8 april 2019 gemigreerd naar het Takeaway.com platform.  

Als gevolg van de overname in Duitsland zullen de activiteiten van Scoober beschikbaar zijn in 26 andere Duitse steden. Inclusief deze uitbreiding biedt Takeaway.com restaurantdiensten aan in 64 steden in tien landen. Takeaway.com is van plan om met deze dienst het aantal steden geleidelijk uit te breiden.         

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Zo zit je ineens in een Vlaams restaurant in de Achterhoek

Aan de rand van Winterswijk, direct aan de Duitse grens, vind je hotel-restaurant Nieuw Beusink. Het centrum van het dorp is binnen tien minuten fietsen te bereiken, maar je waant je in het buitengebied. Het groen komt je van alle kanten tegemoet, net als de geuren die uit de keuken opstijgen. Nieuw...

KHN
BookDinners lanceert unieke zomercampagne: cadeautje aan restaurantgasten

Vandaag lanceert BookDinners een unieke zomercampagne voor de restaurantsector in Nederland: een campagne waarbij aangesloten restaurants geen korting weggeven, maar hun gasten met een cadeau bedanken voor hun bezoek. De restaurateur kan gratis meedoen en wordt zo geholpen in het behouden van gasten...

Advertorial
Verrassend variëren met veggies

Het aantal vegans, vegetariërs en flexitariërs groeit. Steeds meer mensen willen tenminste een keer per week lekker eten zonder vlees, ook buiten de deur. Ze verwachten vegetarische opties die net zo lekker, gevarieerd en hoogstaand zijn als de rest van de menukaart. Welk verrassend planta...

Interview Longread Aardappel
Reportage: Op bezoek bij een aardappelboer

Op een zonovergoten vrijdagochtend in de polders van De Hoeksche Waard vliegen de meeuwen achter de trekker aan om de wormen uit de geploegde klei te trekken. Trots tuurt Adriaan Veerman over het veld. Het is één van de mooiste dagen van het jaar. “Vandaag gaat het pootgoed de gr...

Columns Blog
Column Sico de Moel: opvolger

Een briefje van vijf en wat muntgeld. "Voor uw dochter, een kleine bijdrage voor haar eigen restaurant, later." Mijn jongste dochter wil me altijd heel graag helpen in het restaurant. Een tijdje wilde ze zelfs chefkok worden. Op school vertelde ze dan dat haar lievelingseten duif was. ...

Amsterdam Opening Culinair
Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: