Takeaway.com noteert 51 procent groei in aantal bestellingen

10 april 2019 | Thijs Jacobs

Takeaway.com N.V. publiceerde vandaag een orderupdate voor het eerste kwartaal van 2019. Jitse Groen, CEO van Takeaway.com: "De voortdurende groei van Takeaway.com komt op een transformerend moment voor ons bedrijf. De overname van Delivery Hero Germany zal onze schaalgrootte verder vergroten en onze vooruitgang naar winstgevendheid versnellen. In overeenstemming met onze 'één bedrijf, één merk en één IT-platform'-strategie is Pizza.de twee dagen geleden gemigreerd naar het Takeaway.com-platform en we verwachten de andere twee websites binnenkort te kunnen migreren. We kijken uit naar een vlotte verdere integratie van de activiteiten en verwelkomen onze nieuwe medewerkers in Duitsland."

Imponerende cijfers

Takeaway.com verwerkte 31,1 miljoen bestellingen in het eerste kwartaal van 2019, wat neerkomt op een stijging van 51% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018, of 27% op een vergelijkbare basis. In Nederland stegen de bestellingen met 17 procent van 7,7 miljoen naar 9 miljoen orders, terwijl in Duitsland het aantal bestellingen steeg met 31 procent, naar 9,8 miljoen orders. In de andere markten waar Takeaway.com actief is, steeg het aantal orders met 126 procent naar 12,3 miljoen bestellingen. Onder deze andere markten vallen bijvoorbeeld België, Oostenrijk, Polen, Zwitserland en Frankrijk.

Op 1 april 2019 voltooide Takeaway.com de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero en de resultaten zullen worden geconsolideerd vanaf de voltooiing. De website Pizza.de is op 8 april 2019 gemigreerd naar het Takeaway.com platform.  

Als gevolg van de overname in Duitsland zullen de activiteiten van Scoober beschikbaar zijn in 26 andere Duitse steden. Inclusief deze uitbreiding biedt Takeaway.com restaurantdiensten aan in 64 steden in tien landen. Takeaway.com is van plan om met deze dienst het aantal steden geleidelijk uit te breiden.         

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: