Taartjes met eigen touch

1 januari 2016 | Jorien Slager

Carnaby heeft een gevarieerd assortiment in gebak- en patisseriespecialiteiten. De longeurs van Carnaby zijn perfect om in een handomdraai lekkere en verrassende minitaartjes te serveren op uw buffet of als dessertgebak. Maar er is nog meer mogelijk met dit veelzijdige gebak. Door de longeurs te versnijden tot petitfours vormen ze de basis voor een echte Engelse High Tea. U kunt deze minigebakjes extra bijzonder maken door ze te decoreren met stukjes vers fruit of chocoladegalettes. Zo kunt u zelf een unieke onderscheidende uitstraling aan het gebak geven.

Ingrediënten:

Carnaby longuers in verschillende de smaken (Chocola, Frambozen, Cappucino en Tiramisu) 
witte chocolade
melkchocolade
pure chocolade
fijngehakte nootjes
vers fruit
slagroom
chocoladesnippers

Bereidingswijze

?    Neem het gebak uit de vriezer. Snijd direct de gewenste aantal porties met een warm glad mes in verschillende afmetingen of vormen, bijvoorbeeld rechthoekig, driehoekig of ruitvormig.  

Maak een keuze uit de volgende decoratiemogelijkheden:

Smelt au-bain-mari apart witte-, melk- en pure chocolade. Haal het taartpuntje voorzichtig door de gesmolten chocola. U kunt ook wat fijn gehakte nootjes door de gesmolten chocola roeren. Decoreer de taartpuntjes met vers fruit en een toef slagroom. De minitaartjes zijn ook te decoreren met vers fruit en chocoladesnippers.

Tip

Plaats de minigebakjes op een etagère voor nog meer High Tea-uitstraling! Door het gebruik van de verschillende varianten longeurs krijg je al een mooie samenstelling van diverse minitaartjes.

Om derving tegen te gaan, snij direct het gewenste aantal porties van de nog bevroren longeur. Het restant van de longeur kan, indien nog bevroren, terug in de vriezer voor overig gebruik. (product wel goed afdekken of terug in originele verpakking)

Meer informatie

De Carnaby longeurs zijn verkrijgbaar in de smaken Chocolade, Tiramisu en Frambozenkwark. De veelzijdige mogelijkheden en de gunstige prijs van de Carnaby longeurs zorgen ervoor dat zij een aantrekkelijke winstmarge bieden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: