SVO behaalt goede waardering

12 december 2014
SVO behaalt goede waardering

Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) heeft vandaag de jaarlijkse Keuzegids MBO-studies uitgebracht. Deze gids bevat een uitgebreid
overzicht van de Nederlandse MBO-opleidingen en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen. SVO vakopleiding food, MBO-opleider in de foodbranche, staat dit jaar op de zevende plek van de ranglijst van bijna zeventig erkende MBO-opleiders. In de categorie ‘Vakscholen’ neemt SVO de vierde plek in van de veertien vakscholen. De beoordeelde opleidingen van SVO krijgen allemaal het kwaliteitszegel Topopleiding 2015, dit geeft aan dat de opleidingen van SVO tot de beste van Nederland horen.

*SVO grootste BBL-opleider voor horeca*
Per vakgebied geeft de Keuzegids een overzicht van de kwaliteit van de mbo-opleiders. Op het vakgebied horeca scoort SVO bijzonder hoog: tweede op een lijst van 38 aanbieders van horeca-opleidingen. In deze ranglijst is SVO de beste en grootste opleider op het gebied van BBL-opleidingen voor de horeca. Studenten beoordelen in dit vakgebied SVO hoger dan gemiddeld voor wat betreft de docenten, lessen, begeleiding, organisatie van de school en de eerlijke toetsing. Op een schaal van 100 geven studenten SVO in dit vakgebied een score van 83. SVO biedt verschillende fastservice mbo-opleidingen aan en heeft daarnaast een aanbod van koksopleidingen.

*Vakgebied Voeding*
In het vakgebied Voeding is SVO eveneens de grootste BBL-opleider en neemt de vierde plaats in op de ranglijst van dertien opleiders. Met name de organisatie van de school wordt als hoger dan gemiddeld beoordeeld. Andere positieve punten die door studenten genoemd worden zijn de docenten, de lessen en de begeleiding. In dit vakgebied heeft SVO een totaalscore van 75 behaald. De baankansen tot 2018 voor de sector Voeding, natuur en milieu waar het vakgebied Voeding onder valt, zijn goed te noemen.

Bovenstaande gegevens komen uit de Keuzegids MBO-studies 2015, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Voor meer informatie: www.keuzegids.nl.

*Vakspecialisten voor foodbedrijven*
SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil. En SVO helpt hen dat verschil te maken.

Overig nieuws