SVO behaalt goede waardering

12 december 2014 |
SVO behaalt goede waardering<

Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) heeft vandaag de jaarlijkse Keuzegids MBO-studies uitgebracht. Deze gids bevat een uitgebreid
overzicht van de Nederlandse MBO-opleidingen en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen. SVO vakopleiding food, MBO-opleider in de foodbranche, staat dit jaar op de zevende plek van de ranglijst van bijna zeventig erkende MBO-opleiders. In de categorie ‘Vakscholen’ neemt SVO de vierde plek in van de veertien vakscholen. De beoordeelde opleidingen van SVO krijgen allemaal het kwaliteitszegel Topopleiding 2015, dit geeft aan dat de opleidingen van SVO tot de beste van Nederland horen.

SVO grootste BBL-opleider voor horeca
Per vakgebied geeft de Keuzegids een overzicht van de kwaliteit van de mbo-opleiders. Op het vakgebied horeca scoort SVO bijzonder hoog: tweede op een lijst van 38 aanbieders van horeca-opleidingen. In deze ranglijst is SVO de beste en grootste opleider op het gebied van BBL-opleidingen voor de horeca. Studenten beoordelen in dit vakgebied SVO hoger dan gemiddeld voor wat betreft de docenten, lessen, begeleiding, organisatie van de school en de eerlijke toetsing. Op een schaal van 100 geven studenten SVO in dit vakgebied een score van 83. SVO biedt verschillende fastservice mbo-opleidingen aan en heeft daarnaast een aanbod van koksopleidingen.

Vakgebied Voeding
In het vakgebied Voeding is SVO eveneens de grootste BBL-opleider en neemt de vierde plaats in op de ranglijst van dertien opleiders. Met name de organisatie van de school wordt als hoger dan gemiddeld beoordeeld. Andere positieve punten die door studenten genoemd worden zijn de docenten, de lessen en de begeleiding. In dit vakgebied heeft SVO een totaalscore van 75 behaald. De baankansen tot 2018 voor de sector Voeding, natuur en milieu waar het vakgebied Voeding onder valt, zijn goed te noemen.

Bovenstaande gegevens komen uit de Keuzegids MBO-studies 2015, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Voor meer informatie: www.keuzegids.nl.

Vakspecialisten voor foodbedrijven
SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil. En SVO helpt hen dat verschil te maken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: