SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

18 april 2019 | Yonne van Geene

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste open dag voor en door de horeca.

Gezamenlijk bundelen zij de krachten en zetten ze in op het werven van nieuwe medewerkers en het verbeteren van het imago van de horeca. Ricardo Eshuis, directeur SVH: “We slaan de handen ineen en omarmen dit geweldige initiatief om zo duidelijk te maken hoe gaaf het is om in de horecabranche te werken. Zo laten we samen zien op welke mooie plekken je kunt werken, met de mooiste producten in de mooiste gebouwen. En dat allemaal met mensen die op zoek zijn naar gezelligheid, de gasten. Of je nou werkt in de horeca of een opleiding volgt: het is gewoon een heerlijk vak.”

Nationale Horecadag?

Tijdens Nationale Horecadag houden hotels, restaurants en cafés open huis. Door heel het land geven horecabedrijven een kijkje in de keuken en organiseren zij leuke activiteiten. Al 200 horecazaken doen mee. Van kookworkshop tot aan meet-en-greet met de chefkok. Er staat van alles op het menu voor de bezoekers. 

Eshuis: “Samen maken we op die manier zoveel mogelijk werkzoekenden, zij-instromers, studenten en geïnteresseerden enthousiast voor de horeca en de vele mogelijkheden die de branche biedt. Wie weet ontmoeten mensen hun toekomstige collega’s of besluiten ze een horecaopleiding te gaan doen.” Iedereen is van harte welkom op 21 mei en kan kijken hoe de horeca werkt en of werken in de horeca iets voor hen is.

Unieke kans

Tijdens Nationale Horecadag laten SVH Meesters door heel Nederland zien hoe zij het horecavak uitdragen en inspireren ze de bezoekers volop. SVH doet natuurlijk zelf ook mee. Eshuis: “We zetten onze SVH Meesters in de spotlights. Met een speciale SVH Meestertour bieden we bezoekers een unieke kans een kijkje achter de schermen te nemen bij dé horecatop van Nederland. Want ben je te gast bij een SVH Meester, dan ben je verzekerd van een horecabelevenis op niveau.”

Aanmelden

Op NationaleHorecadag.nl zie je welke horecabedrijven met SVH Meesters een toffe activiteit organiseren en kun je je aanmelden. Je kunt ook mee op reis langs meerdere SVH Meesters tijdens de SVH Meestertour door Amsterdam of Rotterdam. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: