SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

18 april 2019 | Yonne van Geene

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste open dag voor en door de horeca.

Gezamenlijk bundelen zij de krachten en zetten ze in op het werven van nieuwe medewerkers en het verbeteren van het imago van de horeca. Ricardo Eshuis, directeur SVH: “We slaan de handen ineen en omarmen dit geweldige initiatief om zo duidelijk te maken hoe gaaf het is om in de horecabranche te werken. Zo laten we samen zien op welke mooie plekken je kunt werken, met de mooiste producten in de mooiste gebouwen. En dat allemaal met mensen die op zoek zijn naar gezelligheid, de gasten. Of je nou werkt in de horeca of een opleiding volgt: het is gewoon een heerlijk vak.”

Nationale Horecadag?

Tijdens Nationale Horecadag houden hotels, restaurants en cafés open huis. Door heel het land geven horecabedrijven een kijkje in de keuken en organiseren zij leuke activiteiten. Al 200 horecazaken doen mee. Van kookworkshop tot aan meet-en-greet met de chefkok. Er staat van alles op het menu voor de bezoekers. 

Eshuis: “Samen maken we op die manier zoveel mogelijk werkzoekenden, zij-instromers, studenten en geïnteresseerden enthousiast voor de horeca en de vele mogelijkheden die de branche biedt. Wie weet ontmoeten mensen hun toekomstige collega’s of besluiten ze een horecaopleiding te gaan doen.” Iedereen is van harte welkom op 21 mei en kan kijken hoe de horeca werkt en of werken in de horeca iets voor hen is.

Unieke kans

Tijdens Nationale Horecadag laten SVH Meesters door heel Nederland zien hoe zij het horecavak uitdragen en inspireren ze de bezoekers volop. SVH doet natuurlijk zelf ook mee. Eshuis: “We zetten onze SVH Meesters in de spotlights. Met een speciale SVH Meestertour bieden we bezoekers een unieke kans een kijkje achter de schermen te nemen bij dé horecatop van Nederland. Want ben je te gast bij een SVH Meester, dan ben je verzekerd van een horecabelevenis op niveau.”

Aanmelden

Op NationaleHorecadag.nl zie je welke horecabedrijven met SVH Meesters een toffe activiteit organiseren en kun je je aanmelden. Je kunt ook mee op reis langs meerdere SVH Meesters tijdens de SVH Meestertour door Amsterdam of Rotterdam. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: