Sven Nijenhuis opent eigen restaurant in kerkje Valkenburg

31 maart 2021 | Redactie

Naar verwachting medio november van dit jaar zal de voormalige protestantse Irenekerk aan de Plenkertstraat in Valkenburg het decor zijn van een geheel nieuw fine-dining restaurant van chefkok Sven Nijenhuis.

De kerk, een Rijksmonument uit 1891 dat in 2018 is afgebrand, wordt tot die tijd geheel gerestaureerd en omgebouwd tot een prachtig nieuw restaurant volgens het ?chef?s table? of ?open kitchen? principe: What you see is what you get!

Sven Nijenhuis (32 jaar), die ervaring heeft opgedaan bij de mooiste restaurants van Nederland en tot voor kort werkzaam was als chef de cuisine van Chateau Wittem start dit nieuwe restaurant samen met zijn vrouw Joëlle die als maître en gastvrouw zal optreden.

Grote stap

Voor Sven en Joëlle is de grote stap naar het ondernemerschap volledig nieuw. "Ik heb tot nu toe steeds in loondienst mijn passie voor koken mogen uitvoeren, maar ik ben toe aan een nieuwe stap en dit is natuurlijk een grote droom. Als chef wil je uiteindelijk een eigen restaurant hebben waar je je eigen stijl, creativiteit en passie kan toepassen. In een werkelijk heel mooie locatie gaan we ervoor zorgen dat gasten een culinaire avond ervaren waarin ze alles kunnen zien en dus meebeleven: Ruiken en proeven van heerlijke dagverse gerechten gecombineerd met de mooiste wijnen, waarbij wij een unieke samenwerking hebben opgezet met registervinoloog Heleen Loopstra van wijnhandel Vinolo?, vertelt Sven enthousiast.

Sven en Joëlle hebben daarnaast de samenwerking gezocht met een drietal investeerders om samen met hen dit plan mogelijk te maken en die hen ondersteunen op financieel en zakelijk gebied. Tot medio november moet er nog heel erg veel gebeuren. De kerk is thans nog meer een ruïne dan een restaurant en wordt momenteel zorgvuldig gerestaureerd en verbouwd.

Geloof in het concept

Sven: ?We zijn nu en de komende maanden enorm druk met alle voorbereidingen. Het is een enorme stap om in deze tijd zo?n project te beginnen, maar we geloven heel sterk in ons concept en in ons team. We gaan er iets heel bijzonders van maken, waarvan we denken dat dit uniek is in het zuiden." De naam van het nieuwe restaurant wordt door Sven en Joëlle nog even geheim gehouden en gaat binnenkort via sociale media beetje bij beetje bekend gemaakt worden.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: