Studenten starten pop-up restaurant

10 oktober 2016 | Jorien Slager

Een nieuw pop-up restaurant genaamd 'Happietaria' strijkt eind oktober neer in het centrum van Tilburg. Niet zomaar één, maar een restaurant met een missie: de winst van Happietaria Tilburg gaat namelijk volledig naar het goede doel. Avansstudenten Gerben Nieuwenweg en Rik Willigenburg gaan aan de slag als Keukencoördinator en Penningmeester Juridische Zaken.

Dineren en meteen een goed doel steunen; het concept Happietaria is in meerdere steden succesvol gebleken. Nu is Tilburg aan de beurt. Op loopafstand van het treinstation gaan de studenten gerechten uitserveren. Gerben, tweedejaarsstudent Technische Bedrijfskunde in Den Bosch: “naast geld ophalen, willen we ook bewustzijn creëren. We willen mensen laten inzien dat niet iedereen het zo goed heeft als wij.” De Tilburgse student is onder andere verantwoordelijk voor het menu en zal gedurende de opening van het restaurant als kok in de keuken staan.

Via een student van hun studentenvereniging Navigators hoorden Rik en Gerben over Happietaria. “Het leek me wel lachen”, vertelt Gerben. Het managementteam met studenten van diverse opleidingen was snel gevormd. “We dachten: we gaan het gewoon doen!”

Gerben verwacht dat het concept voornamelijk studenten trekt. Daar houdt hij als menusamensteller dan ook rekening mee: “we serveren onder andere een hamburger met avocado en chorizo, een stoofpotje met La Trappe en cheesecake met Tony’s Chocoloney’s caramel zeezout.”

Er is gekozen voor een goed doel dat gelieerd is aan MIVA, zij ondersteunen kleinschalige projecten in afgelegen gebieden. De keuze viel op Joseph uit India. Joseph heeft een centrum waar honderd kinderen worden opgevangen en onderwijs krijgen. Kinderen van wie de ouders geen geld hebben of die vroeger op een vuilnisbelt werkten. Zijn bus is een belangrijk middel voor Joseph: hij brengt en haalt kinderen hiermee op en hij spoort straatkinderen op om ze onderdak te bieden. Deze huidige bus is versleten en onveilig.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: