Studenten starten pop-up restaurant

10 oktober 2016 | Jorien Slager

Een nieuw pop-up restaurant genaamd 'Happietaria' strijkt eind oktober neer in het centrum van Tilburg. Niet zomaar één, maar een restaurant met een missie: de winst van Happietaria Tilburg gaat namelijk volledig naar het goede doel. Avansstudenten Gerben Nieuwenweg en Rik Willigenburg gaan aan de slag als Keukencoördinator en Penningmeester Juridische Zaken.

Dineren en meteen een goed doel steunen; het concept Happietaria is in meerdere steden succesvol gebleken. Nu is Tilburg aan de beurt. Op loopafstand van het treinstation gaan de studenten gerechten uitserveren. Gerben, tweedejaarsstudent Technische Bedrijfskunde in Den Bosch: “naast geld ophalen, willen we ook bewustzijn creëren. We willen mensen laten inzien dat niet iedereen het zo goed heeft als wij.” De Tilburgse student is onder andere verantwoordelijk voor het menu en zal gedurende de opening van het restaurant als kok in de keuken staan.

Via een student van hun studentenvereniging Navigators hoorden Rik en Gerben over Happietaria. “Het leek me wel lachen”, vertelt Gerben. Het managementteam met studenten van diverse opleidingen was snel gevormd. “We dachten: we gaan het gewoon doen!”

Gerben verwacht dat het concept voornamelijk studenten trekt. Daar houdt hij als menusamensteller dan ook rekening mee: “we serveren onder andere een hamburger met avocado en chorizo, een stoofpotje met La Trappe en cheesecake met Tony’s Chocoloney’s caramel zeezout.”

Er is gekozen voor een goed doel dat gelieerd is aan MIVA, zij ondersteunen kleinschalige projecten in afgelegen gebieden. De keuze viel op Joseph uit India. Joseph heeft een centrum waar honderd kinderen worden opgevangen en onderwijs krijgen. Kinderen van wie de ouders geen geld hebben of die vroeger op een vuilnisbelt werkten. Zijn bus is een belangrijk middel voor Joseph: hij brengt en haalt kinderen hiermee op en hij spoort straatkinderen op om ze onderdak te bieden. Deze huidige bus is versleten en onveilig.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: