Sterrenrestaurant De Nederlanden verkoopt kant-en-klaar maaltijden

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie Corona 19 maart 2020
Sterrenrestaurant De Nederlanden verkoopt kant-en-klaar maaltijden

Vanaf woensdag 18 maart 2020 slaan het Maartensdijkse Landwaart Culinair en het Vreelandse De Nederlanden (1* Michelin) de handen ineen en gaan een tijdelijke, culinaire samenwerking aan door het verkopen van hoogwaardige kant-en-klaar maaltijdenHet zijn schrijnende tijden voor de Nederlandse horeca, met diepgaande financiële gevolgen. Een ware mokerslag voor menig horeca-ondernemer. Dat vond ook ondernemer en eigenaar Wim Landwaart van Landwaart Culinair te Maartensdijk en bood direct hulp aan in de vorm van een tijdelijke samenwerking met het inmiddels gesloten restaurant de Nederlanden.

Landwaart Culinair is een speciaalzaak in onder andere groente en fruit, culinaire maaltijden, brood en patisserie. Hij komt samen met zijn zoon Eelco met enige regelmaat eten bij sterrestaurant De Nederlanden in het pittoreske Vreeland aan de Vecht, waar Wilco Berends verantwoordelijk is voor de kookkunsten op Michelinster niveau. De twee heren delen samen een passie voor kwaliteit en ambacht en hadden al snel een klik bij hun eerste ontmoeting.

Moeilijke tijden

Enkele dagen terug werd Wilco door Wim benaderd om te kijken hoe hij als ondernemer een restaurant als De Nederlanden kan helpen in deze moeilijke tijden. Al snel ontstond het idee om Wilco’s smaken te vertalen naar culinaire kant-en-klaar maaltijden, die vervolgens in de winkel van Wim verkocht konden worden. In slechts enkele dagen ontwikkelde Wilco met zijn keukenteam een zestal mooie, sterwaardige gerechten, die ook nog eens wisselen in de komende weken.

Alle bereidingen vinden in de keuken in Vreeland plaats met eigen koks en recepturen. De hoogwaardige kant-en-klaar gerechten komen uiteindelijk in de winkel in Maartensdijk te liggen, waarbij de klant direct eenvoudige instructies meekrijgt om alles thuis verder te kunnen bereiden. Ook Wilco zal in de winkel te zien zijn, hij helpt graag een handje mee met de verkoop van deze maaltijden.

De winkel van Landwaart Culinair is te vinden op het Maertensplein 21A in Maartensdijk

 

Overig nieuws