Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

27 januari 2020 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en Jeroen Brouwer weten.

Restaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo  is de komende tijd nog volledig geopend. Eigenaar Jeroen Brouwer: “Op dit moment verzetten zowel de gemeente Groningen als de pandeigenaren van de Theresiakapel veel werk om de horeca-exploitatie in de uit 1927 stammende kapel voor ons mogelijk te maken. De kapel is een gemeentelijk monument en de gewenste verbouwing moet met respect voor het monument uitgewerkt worden en dat kost tijd. Wanneer we in Hoogkerk kunnen openen is daarom nog niet te overzien.

In de Theresiakapel gaan we een onderscheidend en onorthodox restaurant op hoog niveau neerzetten. De naam van het restaurant maken we later dit jaar bekend. Overigens is De Loohoeve nog niet verkocht. Ondanks veel interesse in het multifunctionele pand heeft de juiste koper zich nog niet aangediend.”

Vertrouwen van de gidsen

Marleen Brouwer: “We zijn blij dat de toonaangevende restaurantgidsen ons ook voor 2020 het vertrouwen hebben gegeven. We hebben onze Michelinster behouden, evenals onze 16 punten in de Gault&Millau-gids en de 83e plaats in Lekker.
Tot de sluiting van de Loohoeve blijven we onze gasten met hetzelfde enthousiasme en op het hetzelfde niveau verwennen in het restaurant en het hotel. We zullen tijdig communiceren wanneer we gaan sluiten zodat gasten niet worden geconfronteerd met een plotselinge annulering van onze kant. En natuurlijk blijven we ambassadeurs voor het mooie Drenthe. We voelen ons Drent en we zullen nooit vergeten dat Drenthe de plek is waar alles voor ons begonnen is.”

Van Drenthe naar Groningen

Jeroen en Marleen Brouwer maakten in juli 2019 bekend dat zij De Loohoeve willen verkopen. De omvang van het bedrijf met een restaurant, 14 hotelkamers en een perceel van ruim 7000 vierkante meter begon te klemmen en zou ten koste kunnen gaan van verdere groei van het restaurant en van het gezinsleven. Het paar ruilt de provincie Drenthe in voor de provincie Groningen, waar zij in de Theresiakapel in Hoogkerk een nieuw restaurant openen.

Verkoopinformatie De Loohoeve

De Loohoeve is gelegen op een perceel van ruim 7000 vierkante meter grond en bestaat uit drie panden waarin het restaurant, een hotel met 14 kamers en een riant woonhuis zijn gevestigd. De prachtige groene omgeving van Schoonloo biedt veel toeristische mogelijkheden.

Het bedrijf is zeer gezond en het pand biedt veel mogelijkheden, waaronder een brasserie van +100 couverts op een betaalbaar niveau. Ook leent het zich goed als zorglocatie. Het ruim 100 vierkante meter grote terras dat de hele dag door zon heeft, kan eenvoudig uitgebreid worden naar ruim 500 vierkante meter. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met AW Horecamakelaars in Amersfoort.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: