Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

27 januari 2020 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en Jeroen Brouwer weten.

Restaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo  is de komende tijd nog volledig geopend. Eigenaar Jeroen Brouwer: “Op dit moment verzetten zowel de gemeente Groningen als de pandeigenaren van de Theresiakapel veel werk om de horeca-exploitatie in de uit 1927 stammende kapel voor ons mogelijk te maken. De kapel is een gemeentelijk monument en de gewenste verbouwing moet met respect voor het monument uitgewerkt worden en dat kost tijd. Wanneer we in Hoogkerk kunnen openen is daarom nog niet te overzien.

In de Theresiakapel gaan we een onderscheidend en onorthodox restaurant op hoog niveau neerzetten. De naam van het restaurant maken we later dit jaar bekend. Overigens is De Loohoeve nog niet verkocht. Ondanks veel interesse in het multifunctionele pand heeft de juiste koper zich nog niet aangediend.”

Vertrouwen van de gidsen

Marleen Brouwer: “We zijn blij dat de toonaangevende restaurantgidsen ons ook voor 2020 het vertrouwen hebben gegeven. We hebben onze Michelinster behouden, evenals onze 16 punten in de Gault&Millau-gids en de 83e plaats in Lekker.
Tot de sluiting van de Loohoeve blijven we onze gasten met hetzelfde enthousiasme en op het hetzelfde niveau verwennen in het restaurant en het hotel. We zullen tijdig communiceren wanneer we gaan sluiten zodat gasten niet worden geconfronteerd met een plotselinge annulering van onze kant. En natuurlijk blijven we ambassadeurs voor het mooie Drenthe. We voelen ons Drent en we zullen nooit vergeten dat Drenthe de plek is waar alles voor ons begonnen is.”

Van Drenthe naar Groningen

Jeroen en Marleen Brouwer maakten in juli 2019 bekend dat zij De Loohoeve willen verkopen. De omvang van het bedrijf met een restaurant, 14 hotelkamers en een perceel van ruim 7000 vierkante meter begon te klemmen en zou ten koste kunnen gaan van verdere groei van het restaurant en van het gezinsleven. Het paar ruilt de provincie Drenthe in voor de provincie Groningen, waar zij in de Theresiakapel in Hoogkerk een nieuw restaurant openen.

Verkoopinformatie De Loohoeve

De Loohoeve is gelegen op een perceel van ruim 7000 vierkante meter grond en bestaat uit drie panden waarin het restaurant, een hotel met 14 kamers en een riant woonhuis zijn gevestigd. De prachtige groene omgeving van Schoonloo biedt veel toeristische mogelijkheden.

Het bedrijf is zeer gezond en het pand biedt veel mogelijkheden, waaronder een brasserie van +100 couverts op een betaalbaar niveau. Ook leent het zich goed als zorglocatie. Het ruim 100 vierkante meter grote terras dat de hele dag door zon heeft, kan eenvoudig uitgebreid worden naar ruim 500 vierkante meter. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met AW Horecamakelaars in Amersfoort.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: