Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

27 januari 2020 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en Jeroen Brouwer weten.

Restaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo  is de komende tijd nog volledig geopend. Eigenaar Jeroen Brouwer: “Op dit moment verzetten zowel de gemeente Groningen als de pandeigenaren van de Theresiakapel veel werk om de horeca-exploitatie in de uit 1927 stammende kapel voor ons mogelijk te maken. De kapel is een gemeentelijk monument en de gewenste verbouwing moet met respect voor het monument uitgewerkt worden en dat kost tijd. Wanneer we in Hoogkerk kunnen openen is daarom nog niet te overzien.

In de Theresiakapel gaan we een onderscheidend en onorthodox restaurant op hoog niveau neerzetten. De naam van het restaurant maken we later dit jaar bekend. Overigens is De Loohoeve nog niet verkocht. Ondanks veel interesse in het multifunctionele pand heeft de juiste koper zich nog niet aangediend.”

Vertrouwen van de gidsen

Marleen Brouwer: “We zijn blij dat de toonaangevende restaurantgidsen ons ook voor 2020 het vertrouwen hebben gegeven. We hebben onze Michelinster behouden, evenals onze 16 punten in de Gault&Millau-gids en de 83e plaats in Lekker.
Tot de sluiting van de Loohoeve blijven we onze gasten met hetzelfde enthousiasme en op het hetzelfde niveau verwennen in het restaurant en het hotel. We zullen tijdig communiceren wanneer we gaan sluiten zodat gasten niet worden geconfronteerd met een plotselinge annulering van onze kant. En natuurlijk blijven we ambassadeurs voor het mooie Drenthe. We voelen ons Drent en we zullen nooit vergeten dat Drenthe de plek is waar alles voor ons begonnen is.”

Van Drenthe naar Groningen

Jeroen en Marleen Brouwer maakten in juli 2019 bekend dat zij De Loohoeve willen verkopen. De omvang van het bedrijf met een restaurant, 14 hotelkamers en een perceel van ruim 7000 vierkante meter begon te klemmen en zou ten koste kunnen gaan van verdere groei van het restaurant en van het gezinsleven. Het paar ruilt de provincie Drenthe in voor de provincie Groningen, waar zij in de Theresiakapel in Hoogkerk een nieuw restaurant openen.

Verkoopinformatie De Loohoeve

De Loohoeve is gelegen op een perceel van ruim 7000 vierkante meter grond en bestaat uit drie panden waarin het restaurant, een hotel met 14 kamers en een riant woonhuis zijn gevestigd. De prachtige groene omgeving van Schoonloo biedt veel toeristische mogelijkheden.

Het bedrijf is zeer gezond en het pand biedt veel mogelijkheden, waaronder een brasserie van +100 couverts op een betaalbaar niveau. Ook leent het zich goed als zorglocatie. Het ruim 100 vierkante meter grote terras dat de hele dag door zon heeft, kan eenvoudig uitgebreid worden naar ruim 500 vierkante meter. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met AW Horecamakelaars in Amersfoort.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: