Sterrenchefs koken in pop-up restaurant op BBB Maastricht

26 september 2016 | Thijs Jacobs

Sterrenchefs Sang-Hoon Degeimbre* en Soenil Bahadoer*  koken in oktober in Maastricht. De organisatie van BBB Maastricht en Folie Culinaire heeft hen bereid gevonden om in pop-up restaurant The Tent in MECC Maastricht een proeve van hun kunnen te tonen. Bezoekers kunnen genieten van een drie gangen menu, signature dishes en amuses op sterrenniveau tegen een betaalbare prijs. Ook is er een cocktailbar waar cocktails en bijpassende “gerechtjes” verkrijgbaar zijn.

The Tent, een concept van Herman den Blijker, opent de deuren van 10 t/m 12 oktober in MECC Maastricht. Het pop-up restaurant maakt deel uit van de horecavakbeurs BBB Maastricht en van Folie Culinaire, hét exclusieve evenement voor de internationale gastronomieThe Tent biedt een sfeervolle omgeving om bij te praten met collega's en relaties. Ook kunnen er speciale relatie-ontvangsten worden georganiseerd. 

Soenil Bahadoer 
Meesterkok Soenil Bahadoer van restaurant de Lindehof in het Brabantse Nuenen, ontving in 2014 zijn tweede Michelinster. Hij beschouwt het als een uitdaging om in zijn kookkunst zijn roots te gebruiken. Soenil Bahadoer: "De Surinaamse en Hindoestaanse keuken heeft een breed palet aan smaken die ik probeer te verfijnen en tunen". Alle zintuigen worden aangesproken als hij op het oog eenvoudige gerechten een verrassend gewaagd tintje geeft. In het pop-up restaurant zijn bijvoorbeeld zijn rendang met bereiding van kool, ijs van gemberbier en blanke soja te proeven.

Sang-Hoon Degeimbre 
De van origine Koreaanse Sang-Hoon Degeimbre staat sinds 1997 achter het fornuis in zijn restaurant L'Air du Temps in het Belgische Liernu. Ook heeft hij in Brussel restaurant SAN. Hij is volgens Gault&Millau op de dirigent van de Belgische gastronomie omdat hij de huidige trends belichaamt maar ook bereid is zijn vaak hoogst persoonlijke interpretaties daarvan te delen. Zelf zegt Degeimbre: "Ik kook niet in functie van gidsen of gasten, maar werk vanuit mijn persoonlijkheid en besteed vooral aandacht aan techniek, de emotie en de producten." In pop-up restaurant The Tent staat onder meer zijn filet van kalf met gamtae, ui en furikaké op de kaart.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: