Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend

24 mei 2018 | Thijs Jacobs

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van Severein.

Jong en dynamisch team

Een eigen restaurant is voor Wim Severein een droom die uitkomt. Hij gaat in restaurant The Millèn op hetzelfde niveau verder als in het Wereldmuseum, en de toekomst zal uitwijzen waar dit toe leidt. Een deel van het ‘oude’ Wereldmuseum-team zal de chef-kok straks opnieuw versterken. Zoals sous-chef Raoul Waardenburg, winnaar Rotterdams Kooktalent 2016 en een goede bekende van Severein. ‘Raoul is jong, creatief en enorm leergierig’, legt Severein uit. ‘Daarnaast heeft hij op culinair gebied dezelfde ideeën als ik en vertrouw ik Raoul volledig op zijn kennis en kunde.’ Ook maitre Rick de Bruijn en sommelier Wendy Elsink komen uit het voormalig restaurant van het Wereldmuseum. Severein: ‘Ik ga in The Millèn werken met een jong en dynamisch team van mensen die ik goed ken en waar ik blindelings op kan vertrouwen. Mijn team is gastgericht, kan goed naar onze gasten luisteren en hen uitstekend adviseren.’

Verfijnde smaken zonder poespas

In de keuken van The Millèn zal Severein doen wat hij al jarenlang doet: puur, eerlijk en herkenbaar koken, zonder al te veel poespas. Geen overbodige opsmuk, maar gerechten bereid met ingrediënten van het seizoen wat iedere maand een nieuwe menukaart oplevert. Daarnaast staat een uitgebalanceerde wijn-spijscombinatie hoog in het vaandel, want goede wijn kan een gerecht maken of breken. Om de gerechten een constante, hoogwaardige kwaliteit te geven werkt Severein samen met vertrouwde leveranciers zoals onder anderen vishandel G&B uit het Zeeuwse Yerseke, de Rotterdamse poelier Treuren en groente- en fruitspecialist Rungis. Ook staat straks het overheerlijke Brood van Menno op tafel.

Rotterdam Marriott Hotel

The Millèn wordt een zelfstandig restaurant op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel, pal tegenover het Centraal Station. Het 228 kamers tellende hotel werd in 2000 geopend in de Millenniumtoren. Recentelijk kregen de gastenkamers, de lobby en de Club Lounge een moderne make-over in een elegante, mondiale stijl. Bart van de Brug, General Manager Rotterdam Marriott Hotel: “De opening van The Millèn is de laatste stap in de restyling van ons hotel. Ik heb veel vertrouwen in Wim Severein als partner en heb vanaf het onze eerste gesprekken een goed gevoel over deze samenwerking.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
''Op 16 maart gooien we ons terras open''

Gilles Harthoorn is eigenaar van Hotel-Café-Restaurant Duinzicht op Schiermonnikoog. Gisteren zetten veel horecaondernemers in Friesland de terrassen op de kop als ludieke actie vanwege de sluiting van de horeca, maar op 16 maart wil deze hotelier zijn terras daadwerkelijk openen. “Als ...

Financieel Horeca & Belasting
4 keer investeringsvoordeel voor uw restaurantbedrijf!

Waarschijnlijk kijkt u verbaasd op bij het lezen van de titel van dit artikel. In deze crisistijd investeren in mijn horecazaak, dat kan toch niet de bedoeling zijn? Toch kan het fiscaal voordelig kunnen zijn om uw investeringen niet uit te stellen. De Belastingdienst heeft namelijk de Baangerelatee ...

Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

Interview Longread
Terras niet open: ''De belangstelling was simpelweg te groot''

Elsemiek Platschorre van Café de Pineut op het Museumplein in Ede wilde oorspronkelijk haar terras vandaag openen, maar zag daar vanaf toen bleek dat er wel heel veel reserveringen en reacties binnenkwamen. "De belangstelling was overweldigend; meer dan 500 bevestigde reserveringen, tall ...

Achtergronden
Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlo ...

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: