Het beproefde concept Heerlijk Rotterdam maakte deze week haar definitieve Âline-up bekend. Een ware sterrenparade voor zachte prijzen en dat maar liefst vier dagen lang in het laatste weekend van augustus. De culinaire elite van regio Rotterdam; Parkheuvel, Kasteel van Rhoon, Rosso, Boudoir, De Pijp, De Zwetheul, Lepels, Vis, De Martini Bar, Mastika en Dewi Sri nemen definitief deel aan dit culinaire evenement van topniveau. Het brede scala van chefkoks brengt bezoekers in wereldse sferen met Turkse en Indische invloeden als ook Franse en Nederlandse delicatessen.
De door Gault Millau uitgeroepen Chef van het jaar Mario Ridder heeft voor de Zwetheul de twee Michelinsterren weten te behouden. De basis van zijn koken heeft hij onder andere gelegd bij de Bokkedoorns in Overveen en Parkheuvel in Rotterdam. De Martini Bar (Karim Aggoun), is nieuw in Rotterdam en de vijfde zaak wereldwijd van het fameuze drankmerk, geeft haar culinaire draai aan stirred not shaken.
In eerdere edities van Heerlijk Rotterdam konden bourgondiërs al kennis maken met diverse culinaire noviteiten van de chefs en 2009 is hét jaar om wederom betaalbaar te genieten van haute cuisine. Te noemen zijn Erik van Loo (twee Michelinsterren) Ad Janssen, Ronald Maas, Ronald Koolmees, John Mook, Mario Ridder (twee Michelinsterren), Marc Smeets, J. de Groot, Karim Aggoun en twee vrouwelijke chefkoks, Hilal Kayis en Sirinut Kaewwan. Zij koken dit jaar de sterren van de hemel voor een groot publiek.
Op Heerlijk Rotterdam 2009 ook twee exclusieve voorproefjes. Sterrenchef Cees Helder zet als culinair coach dit najaar Het Wereldmuseum opnieuw op de kaart en presenteert op Heerlijk Rotterdam zijn cultureel verantwoorde menu. Nog voor de veelbesproken herdoop van het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika lijn, zal chefkok Erik Troost (SS Rotterdam/Club Room) bezoekers van Heerlijk Rotterdam verrassen met Âvintage kookkunst anno 2009.
Het Kooktheater is de plek op Heerlijk Rotterdam 2009 voor de hobbykok á la maison. Echte topchefs geven verrassende kookclinics in samenwerking met kookschool Keizer Culinair. Smaken verschillen; in het Kooktheater komt iedere keuken aan bod, van Japanse sushi tot Âfusion fingerfood.
~De RestaurantKrant, Frank Lindner~
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/sterren-en-nieuwe-smaken-in-line-up-heerlijk-rotterdam/
Sterren en nieuwe smaken in line-up Heerlijk Rotterdam
6 augustus 2009