Speciaal bier voor bij diner gelanceerd

23 oktober 2013
Speciaal bier voor bij diner gelanceerd

Biersommelier Fiona de Lange heeft samen met Brouwerij De Leckere een nieuw bier gebrouwen. Het bier heet ‘Naughty Stout’ en is naar eigen zeggen het eerste Nederlandse dinerbier. Het bier
is speciaal voor het 15-jarig jubileum van de brouwerij uit De Meern ontwikkeld.

*Bierstijlen mixen*
Er is een combinatie gemaakt van een gerstewijn, een sterk donker Belgisch biertype, en een Stout, een Engelse bierstijl. Door deze bierstijlen in de juiste balans samen te brengen ontstaat de ideale bier-spijscombinatie met rood vlees, wild of stoofvlees.

*Uniek bier*
Fiona de Lange en Pim Bosch, brouwmeester De Leckere: “We hebben tijdens de zomermaanden vier verschillende brouwsels gemaakt om exact de goede balans in het bier te krijgen. De uitdaging was groot aangezien we veel eisen hadden voor het bier. Zo moest het bier laag in alcohol zijn, veel verschillende smaaktonen hebben, perfect pairen bij eten én heerlijk smaken tijdens een winterse dag. Door te spelen met ingrediënten, vergistingstemperaturen en het brouwproces zelf is een resultaat ontstaan waarover we erg opgetogen zijn. We durven te stellen dat er op de Nederlandse bodem nog niet zo’n bier te vinden is.”

*Verkrijgbaarheid*
Voor de horeca en slijterijen in het noorden via HL Dranken in Groningen en verder landelijk voor horeca en slijterijen via Multi Bier Asten en Multi Bier Amsterdam. Uiteraard is de Naughty Stout ook te bestellen bij Brouwerij De Leckere zelf. Vanaf week 48.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws