SPAR neemt meerderheidsbelang in The Tosti Club

2 november 2020 | redactie

SPAR neemt een meerderheidsbelang in The Tosti Club, dat elf vestigingen heeft in steden als Rotterdam, Breda en Nijmegen. In Arnhem en Zwolle is The Tosti Club al onderdeel van de plaatselijke SPAR-vestiging.

Met de overname breidt SPAR zijn marktaandeel in het segment FOODSERVICE aanzienlijk uit. Volgens CEO John van de Ent is de aankoop van The Tosti Club een ‘logische stap’ om te versnellen op Foodservice-activiteiten en het gemak-concept in SPAR-vestigingen nog meer te laden. Van der Ent:” De tosti’s van The Tosti Club zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn bovendien een typisch Nederlands product. Als het aan mij ligt, groeit de tosti uit tot een van onze ‘signature products, net zoals de rookworst dat is voor de Hema,’ aldus Van der Ent.

Eigenaar Jacco Heijkoop van The Tosti Club is blij met de aandelenverkoop. “Deze overeenkomst geeft de mogelijkheid versneld in Nederland door te groeien en dat lukt alleen met een grote speler als SPAR, die net zoals wij ambitieus aan de weg timmert, “aldus Heijkoop.

De gemakspropositie van SPAR speelt in op het veranderende consumentengedrag. Waar er voorheen sprake was van drie eetmomenten per dag zien we dat nu veranderen naar zes momenten per dag waarop de maaltijd wordt genuttigd. Dat zijn het ontbijt, de lunch en het diner met daartussendoor drie snackmomenten. Volgens Van der Ent is SPAR al groot in de invulling van het ontbijt en de lunch. Met de aankoop van The Tosti Club kunnen we de lunch nu nog lekkerder maken.  “De tosti’s van The Tosti Club worden met diverse ingrediënten gemaakt waardoor we de stap naar het avondmoment ook makkelijker kunnen maken. We willen voor het avondmoment dat onze klant hetzelfde gemak gaat ervaren als ze al doen voor ontbijt en lunch”, aldus de SPAR-topman.

Experimenten

Vooralsnog is SPAR van plan The Tosti Club alleen binnen de SPAR-vestiging uit te rollen. Volgens Van der Ent is er de afgelopen jaren volop geëxperimenteerd met de formule van The Tosti Club in de SPAR-vestigingen in Zwolle en Arnhem. “Deze experimenten zijn zeer geslaagd en smaken naar meer,” aldus Van der Ent. Met de eigenaren Jacco en Bart zullen we ons niet alleen richten op het verder uitrollen van dit tosti concept binnen de SPAR vestigingen, maar zullen we ook andere foodservice concepten gaan ontwikkelen.

The Tosti Club opende in 2015 zijn eerste vestiging in Breda, waar volgens eigen recept speciaal molenbrood werd gebakken waarvan de sneetjes ieder een dikte hebben van precies 18 mm. Een populaire tosti is nog steeds de tosti ham-kaas maar gaandeweg vonden ook andere tosti’s hun weg naar de consument zoals de Asian tosti met pindakaas, kipfilet, sambal en taugé of de Spanish tosti met oude kaas, Serranoham, pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes. Inmiddels heeft The Tosti Club vestigingen in Arnhem, Breda, Den Bosch, Leeuwarden, Middelburg, Nijmegen, Nuland, Rotterdam en Zwolle .

SPAR maakte onlangs bekend vorig jaar voor een bedrag van €37,1 miljard wereldwijd te hebben omgezet. Ruim 13.320 SPAR-winkels waren hiervoor verantwoordelijk. In West- Europa bedroeg de groei 3,57 procent en kwam uit op een bedrag van € 22,9 miljard. De groei in Nederland bedroeg 22,8 procent. Dat is het resultaat van de multi-format-uitbreidingsstrategie in ons land.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: