Spanning bij NK Oestersteken

21 mei 2015 |
Spanning bij NK Oestersteken<

Afgelopen week vond de laatste voorronde plaats van het 22e NK Oestersteken. De winnaars van de voorrondes strijden tijdens horecavakbeurs BBB, die
van 5 t/m 7 oktober 2015 wordt georganiseerd in MECC Maastricht, om het nationale kampioenschap.

Vakkundig openen van de oester
De laatste voorronde vond plaats in Velserbroek tijdens Villa’s Culinaire Wijntheater op het strand van Villa Westend. Tijdens dit culinaire festival werden allerlei shows opgevoerd met als thema’s kreeft, oesters, wijn en glaswerk. De voorronde van het NK Oestersteken was het hoogtepunt van het festival. 8 Mannen en 1 vrouw streden om een felbegeerde finaleplek. Een driekoppige jury o.l.v. de winnaar van 2014, Bas de Koeijer, bekeek het openen van 30 Zeeuwse platte oesters per deelnemer, op tijdsnelheid en de vakkundigheid van openen en presentatie.

De winnaars:
1 Peter Oreel (Zeeuwse Oestermannen)
2 Roxanne Willemse (Sanna’s Cookery)
3 Jan ter Beek (leerling ROC Amsterdam, stagiair Okura Amsterdam)



Aan de finale tijdens horecavakbeurs BBB nemen 5 kandidaten deel. De nummers 1 en 2 mogen deelnemen aan de EK (European Oyster Opening Championships) en WK (Oyster Opening World Cup).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: