Sofa 'beste van Maastricht aan Tafel'

5 september 2013
Sofa 'beste van Maastricht aan Tafel'

Restaurant Sofa mag zichzelf ‘het beste van Maastricht aan Tafel 2013’ noemen. Eigenaren Jeroen en Evelyne Holten en hun team mochten de wisseltrofee van Koninklijke Horeca Nederland,
Maastricht/Heuvelland en het embleem ‘het beste van Maastricht aan Tafel 2013’ aannemen. Deze prijs werd overhandigd door wethouder Economie John Aarts, Theo Coenegracht (KHN), Harrie Beaumont (Maastricht Culinair), Pascale-Renée Cohen (Les Tables) en Janne Baetsen (VVV Maastricht). Restaurant Pakhoes won de publieksprijs met de ‘we like’- Maastricht aan Tafel Facebook actie.

*Sofa en Pakhoes*
Een onafhankelijke vakjury/panel van ‘mystery guests’ toetste deze keer zowel tijdens de wintereditie (januari 2013) als afgelopen zomereditie elk restaurant op onder andere gastvrijheid, kwaliteit/prijs verhouding, service en het promoten/neerzetten van Maastricht aan Tafel en het goede doel Fill the Cup. Evelyne en Jeroen Holten, eigenaren restaurant Sofa: “Maastricht aan Tafel is voor Sofa een manier om dubbel mensen te verwennen, je gasten in de watten te leggen met een mooi menu voor een speciale prijs. Daarnaast levert Fill the Cup nog een extra bijdrage aan maaltijden voor kinderen die het niet zo goed hebben als wij in Nederland.” Naast Sofa kwamen wederom Harry’s en restaurant Vanille goed uit de bus. De wedstrijd kent na de nummer één geen nummer twee of drie. Een eervolle vermelding gaat tevens naar het team van restaurant La Chine. Restaurant Pakhoes heeft met 239 ‘likes’ de Facebook Maastricht aan Tafel-‘like’actie gewonnen.

*Maastricht aan Tafel*
Maastricht aan Tafel is een initiatief van Maastricht Culinair, Les Tables en VVV Maastricht. Diverse Maastrichtse restaurants met uiteenlopende keukens op speciale locaties serveren tijdens Maastricht aan Tafel een driegangenmenu tegen de vaste prijs van vijfentwintig euro en twintig cent. Elk menu levert een bijdrage van twintig cent aan het goede doel Fill the Cup. Met Maastricht aan de Bar worden tevens door een aantal cafés voor een totaalprijs van tien euro en twintig cent een aperitiefje en tapas voor twee geserveerd.

*Op de foto:* Evelyne en Jeroen Holten met het team van Sofa Maastricht.

~Mariska van Gorp~

Overig nieuws