Soenil Bahadoer SVH Meesterkok

23 maart 2015 |
Soenil Bahadoer SVH Meesterkok

Op 20 maart is Soenil Bahadoer, patron cuisinier van restaurant De Lindehof in Nuenen, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee
heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald.

Eigen signatuur
De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles in Amsterdam) en Onno Kokmeijer (Ciel Bleu Restaurant * in Amsterdam) en in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De commissie was erg te spreken over de eigen smaken en gerechten van Bahadoer, die een zeer herkenbare eigen signatuur heeft ontwikkeld. Als een van de topstukken werd genoemd het voorgerecht van lamellen van kabeljauw, rendang van spitskool, rammenas, crème van knolselderij en miso, rijstevel en Kingkrab. Ook de lam met aubergine en vadauvan viel erg in de smaak. Het enthousiasme van de chef komt overal in terug, niet alleen op het bord, maar ook in het team. De medewerkers zijn er duidelijk trots op om voor hem in De Lindehof te mogen werken.

Twee Michelinsterren
De van oorsprong Hindoestaanse Soenil Bahadoer was als kind al gefascineerd door koken. Hij genoot er enorm van om met het hele gezin maaltijden te bereiden en stond al jong zelf achter het fornuis. Hij volgde zijn passie en ging naar de kokschool. Daarna werkte hij als leerling-kok bij sterrenrestaurants Du Chateaux, Parkheuvel en Scholteshof in België. In 1995 werd hij mede-eigenaar van restaurant De Lindehof. Bahadoer en zakenpartner Frans Knaapen werkten keihard om het restaurant steeds eigentijdser te maken en de gerechten creatiever, zowel qua smaak als presentatie. In 2004 werden hun inspanningen beloond met een eerste Michelinster en vorig jaar ontving Bahadoer – inmiddels 100% eigenaar – zijn tweede ster. En nu heeft hij een volgende droom kunnen waarmaken: het behalen van de titel SVH Meesterkok.

SVH Meestertitels
SVH beheert namens de horecabranche sinds 1980 de vijf SVH Meestertitels (SVH Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleren professionals om het beste uit zichzelf te halen. De Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: