Soenil Bahadoer SVH Meesterkok

23 maart 2015 |
Soenil Bahadoer SVH Meesterkok<

Op 20 maart is Soenil Bahadoer, patron cuisinier van restaurant De Lindehof in Nuenen, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee
heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald.

Eigen signatuur
De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles in Amsterdam) en Onno Kokmeijer (Ciel Bleu Restaurant * in Amsterdam) en in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De commissie was erg te spreken over de eigen smaken en gerechten van Bahadoer, die een zeer herkenbare eigen signatuur heeft ontwikkeld. Als een van de topstukken werd genoemd het voorgerecht van lamellen van kabeljauw, rendang van spitskool, rammenas, crème van knolselderij en miso, rijstevel en Kingkrab. Ook de lam met aubergine en vadauvan viel erg in de smaak. Het enthousiasme van de chef komt overal in terug, niet alleen op het bord, maar ook in het team. De medewerkers zijn er duidelijk trots op om voor hem in De Lindehof te mogen werken.

Twee Michelinsterren
De van oorsprong Hindoestaanse Soenil Bahadoer was als kind al gefascineerd door koken. Hij genoot er enorm van om met het hele gezin maaltijden te bereiden en stond al jong zelf achter het fornuis. Hij volgde zijn passie en ging naar de kokschool. Daarna werkte hij als leerling-kok bij sterrenrestaurants Du Chateaux, Parkheuvel en Scholteshof in België. In 1995 werd hij mede-eigenaar van restaurant De Lindehof. Bahadoer en zakenpartner Frans Knaapen werkten keihard om het restaurant steeds eigentijdser te maken en de gerechten creatiever, zowel qua smaak als presentatie. In 2004 werden hun inspanningen beloond met een eerste Michelinster en vorig jaar ontving Bahadoer – inmiddels 100% eigenaar – zijn tweede ster. En nu heeft hij een volgende droom kunnen waarmaken: het behalen van de titel SVH Meesterkok.

SVH Meestertitels
SVH beheert namens de horecabranche sinds 1980 de vijf SVH Meestertitels (SVH Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleren professionals om het beste uit zichzelf te halen. De Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni...

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: