Sergio Herman: 'Volgend jaar bij beste 15'

1 mei 2012 |
Sergio Herman: 'Volgend jaar bij beste 15'<

Sergio Herman is blij met de uitslag van de 'The World’s 50 Best Restaurants', maar geeft aan volgend jaar te willen stijgen. "Ik vind dat we bij de beste 15 horen."

Beste van Benelux
Oud Sluis eindigde op plek 21 van de 2012-editie van de ranglijst met 50 beste restaurants van de wereld en is daarmee dit jaar het beste restaurant van de Benelux. In 2011 stond Oud Sluis op plek 17 en daarvoor op nummer 19.

Strijdvaardig
"Die plek kunnen we aan, dus daar gaan we voor vechten. Maar het is natuurlijk super dat Oud Sluis zich de beste van de Benelux mag noemen. Dat je als klein restaurantje uit Zeeland tot de wereldtop gerekend wordt… ik zal het misschien wel nooit kunnen bevatten."

Verloop Oud Sluis op de The World's 50 Best Restaurants

2012: 21
2011: 17
2010: 19
2009: 29
2008: 42
2007: 45
2006: 19

In 2006 werd Oud Sluis voor het eerst opgenomen in de lijst. Weetje: in 2002 toen het Britse vakblad Restaurant Magazine de lijst voor het eerst opstelde kwamen Oud Sluis en De Librije nog niet voor. Wel de Supperclub in Amsterdam en wel op plek 43.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: