Sergio Herman: 'Volgend jaar bij beste 15'

1 mei 2012 |
Sergio Herman: 'Volgend jaar bij beste 15'<

Sergio Herman is blij met de uitslag van de 'The World’s 50 Best Restaurants', maar geeft aan volgend jaar te willen stijgen. "Ik vind dat we bij de beste 15 horen."

Beste van Benelux
Oud Sluis eindigde op plek 21 van de 2012-editie van de ranglijst met 50 beste restaurants van de wereld en is daarmee dit jaar het beste restaurant van de Benelux. In 2011 stond Oud Sluis op plek 17 en daarvoor op nummer 19.

Strijdvaardig
"Die plek kunnen we aan, dus daar gaan we voor vechten. Maar het is natuurlijk super dat Oud Sluis zich de beste van de Benelux mag noemen. Dat je als klein restaurantje uit Zeeland tot de wereldtop gerekend wordt… ik zal het misschien wel nooit kunnen bevatten."

Verloop Oud Sluis op de The World's 50 Best Restaurants

2012: 21
2011: 17
2010: 19
2009: 29
2008: 42
2007: 45
2006: 19

In 2006 werd Oud Sluis voor het eerst opgenomen in de lijst. Weetje: in 2002 toen het Britse vakblad Restaurant Magazine de lijst voor het eerst opstelde kwamen Oud Sluis en De Librije nog niet voor. Wel de Supperclub in Amsterdam en wel op plek 43.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: