Scheveningse Pier naar de haaien

3 januari 2013 |
Scheveningse Pier naar de haaien<

Horecaconcern Van der Valk heeft officieel faillissement aangevraagd voor de pier van Scheveningen. De locatie zou niet rendabel zijn. Kosten lopen enorm op vanwege het onderhoud van het gebouw.

Vooral de zorg voor de onderbouw zou miljoenen kosten. Het gaat hier om de pilaren die de constructie in de lucht houden.

Begin tot eind
In 1991 kocht Van der Valk de pier voor het symbolische bedrag van 1 euro. Sindsdien exploiteerden zij een restaurant en casino op de publiekstrekker. In september 2011 beschadigde brand een deel van het bouwwerk. De gemeente Den Haag sloot in november een gedeelte van de pier omdat het onveilig zou zijn. Zo zou de loopbrug op sommige plaatsen zo slecht zijn dat grote groepen er niet overheen kunnen lopen. Ongeveer een jaar geleden kondigde de keten aan dat zij geen vertrouwen meer had in de exploitatie van de locatie.

Vooropgezet plan
Van der Valk zou al langer van plan zijn geweest om faillissement aan te vragen voor de Pier. Dat zegt Aad Roog, van De Pier Poffertjes en Pannekoeken, namens de ondernemersvereniging van de Pier in een reactie op het nieuws. Volgens Roog is er voor faillissement gekozen zodat lopende rekeningen niet betaald hoeven te worden. Hij noemt het bedrijf "asociaal", want hij zou zelf nog veel geld tegoed hebben van het concern.

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: