Scheveningse Pier naar de haaien

3 januari 2013 |
Scheveningse Pier naar de haaien<

Horecaconcern Van der Valk heeft officieel faillissement aangevraagd voor de pier van Scheveningen. De locatie zou niet rendabel zijn. Kosten lopen enorm op vanwege het onderhoud van het gebouw.

Vooral de zorg voor de onderbouw zou miljoenen kosten. Het gaat hier om de pilaren die de constructie in de lucht houden.

Begin tot eind
In 1991 kocht Van der Valk de pier voor het symbolische bedrag van 1 euro. Sindsdien exploiteerden zij een restaurant en casino op de publiekstrekker. In september 2011 beschadigde brand een deel van het bouwwerk. De gemeente Den Haag sloot in november een gedeelte van de pier omdat het onveilig zou zijn. Zo zou de loopbrug op sommige plaatsen zo slecht zijn dat grote groepen er niet overheen kunnen lopen. Ongeveer een jaar geleden kondigde de keten aan dat zij geen vertrouwen meer had in de exploitatie van de locatie.

Vooropgezet plan
Van der Valk zou al langer van plan zijn geweest om faillissement aan te vragen voor de Pier. Dat zegt Aad Roog, van De Pier Poffertjes en Pannekoeken, namens de ondernemersvereniging van de Pier in een reactie op het nieuws. Volgens Roog is er voor faillissement gekozen zodat lopende rekeningen niet betaald hoeven te worden. Hij noemt het bedrijf "asociaal", want hij zou zelf nog veel geld tegoed hebben van het concern.

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: