Scheveningse Pier naar de haaien

3 januari 2013 |
Scheveningse Pier naar de haaien

Horecaconcern Van der Valk heeft officieel faillissement aangevraagd voor de pier van Scheveningen. De locatie zou niet rendabel zijn. Kosten lopen enorm op vanwege het onderhoud van het gebouw.

Vooral de zorg voor de onderbouw zou miljoenen kosten. Het gaat hier om de pilaren die de constructie in de lucht houden.

Begin tot eind
In 1991 kocht Van der Valk de pier voor het symbolische bedrag van 1 euro. Sindsdien exploiteerden zij een restaurant en casino op de publiekstrekker. In september 2011 beschadigde brand een deel van het bouwwerk. De gemeente Den Haag sloot in november een gedeelte van de pier omdat het onveilig zou zijn. Zo zou de loopbrug op sommige plaatsen zo slecht zijn dat grote groepen er niet overheen kunnen lopen. Ongeveer een jaar geleden kondigde de keten aan dat zij geen vertrouwen meer had in de exploitatie van de locatie.

Vooropgezet plan
Van der Valk zou al langer van plan zijn geweest om faillissement aan te vragen voor de Pier. Dat zegt Aad Roog, van De Pier Poffertjes en Pannekoeken, namens de ondernemersvereniging van de Pier in een reactie op het nieuws. Volgens Roog is er voor faillissement gekozen zodat lopende rekeningen niet betaald hoeven te worden. Hij noemt het bedrijf "asociaal", want hij zou zelf nog veel geld tegoed hebben van het concern.

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: