Sander Agterberg is 'Beste ambassadeur koksvak en leerbedrijf'

21 november 2017 | Roy Spijker

Medio november organiseerden Bob van der Borg en Ko Miltenburg, docenten van de koksopleiding,  van het Facility, Horeca & Travel College voor hun 55 studenten ‘Zelfstandig Werkend Kok’ de verkiezing ‘Beste ambassadeur van het koksvak en hun leerbedrijf’. Sander Agterberg van Brasserie Springer uit Schoonhoven kwam als winnaar uit de bus. Luuk van Dillen van Brasserie Joia uit Oudewater eindigde als tweede en op plek drie eindigde Saskia Timmerman van Restaurant Wilhelminapark uit Utrecht.

Op deze drukbezochte bedrijvenmarkt waarbij zowel studenten, docenten, ouders en leermeesters aanwezig waren, vertelden studenten over hun vak en over hun leerbedrijf. Samen met het leerbedrijf bereidden ze hun presentatie voor. Alle studenten richtten een tafel in en lieten zien wat ‘the unique selling point’ en ‘the signature dish’ is van hun leerbedrijf. Alle studenten namen hier ook de ruimte om het bedrijf te promoten aan de hand van een menukaart, een fles wijn of een speciaal gerecht. 

Trots op het koksvak
Docenten Bob van der Borg en Ko Miltenburg hebben de verkiezing 14 jaar geleden in het leven geroepen om te laten zien hoe belangrijk het leerbedrijf is in de opleiding van jonge koks. Een jury, bestaande uit leermeesters van leerbedrijven, studenten, oud-studenten en ouders beoordeelden de presentaties. Sander was de beste ambassadeur van zijn leerbedrijf en had de krachtigste presentatie. ‘Sander demonstreerde vol passie hoe hij bij Brasserie Springer werkt met gevogelte’, aldus de voorzitter van de jury.

Profiel Facility, Horeca & Travel College
Het Facility, Horeca & Travel College is één van de 13 kleinschalige colleges van ROC Midden Nederland. Hier worden opleidingen verzorgd in de richting Facilitaire Dienstverlening, Horeca en Travel. Bij de afdeling Facilitaire Dienstverlening worden studenten opgeleid tot leidinggevende/manager of dienstverlener. Bij de afdeling Horeca volgen studenten een opleiding Middelbare Hotelschool (MOH, HCEM) of specialiseren zich in de richtingen koken of  gastheer/gastvrouw. Sinds september 2017 biedt het college ook de opleiding ‘Gespecialiseerd Kok’ voor mensen uit het vak die graag topkok willen worden. Bij de afdeling Travel volgen studenten een opleiding als leidinggevende of zelfstandig medewerker Travel & Hospitality. In samenwerking met Vacansoleil worden studenten klaargestoomd voor een functie in de Leisure & Hospitality.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: