Sander Agterberg is 'Beste ambassadeur koksvak en leerbedrijf'

21 november 2017 | Roy Spijker

Medio november organiseerden Bob van der Borg en Ko Miltenburg, docenten van de koksopleiding,  van het Facility, Horeca & Travel College voor hun 55 studenten ‘Zelfstandig Werkend Kok’ de verkiezing ‘Beste ambassadeur van het koksvak en hun leerbedrijf’. Sander Agterberg van Brasserie Springer uit Schoonhoven kwam als winnaar uit de bus. Luuk van Dillen van Brasserie Joia uit Oudewater eindigde als tweede en op plek drie eindigde Saskia Timmerman van Restaurant Wilhelminapark uit Utrecht.

Op deze drukbezochte bedrijvenmarkt waarbij zowel studenten, docenten, ouders en leermeesters aanwezig waren, vertelden studenten over hun vak en over hun leerbedrijf. Samen met het leerbedrijf bereidden ze hun presentatie voor. Alle studenten richtten een tafel in en lieten zien wat ‘the unique selling point’ en ‘the signature dish’ is van hun leerbedrijf. Alle studenten namen hier ook de ruimte om het bedrijf te promoten aan de hand van een menukaart, een fles wijn of een speciaal gerecht. 

Trots op het koksvak
Docenten Bob van der Borg en Ko Miltenburg hebben de verkiezing 14 jaar geleden in het leven geroepen om te laten zien hoe belangrijk het leerbedrijf is in de opleiding van jonge koks. Een jury, bestaande uit leermeesters van leerbedrijven, studenten, oud-studenten en ouders beoordeelden de presentaties. Sander was de beste ambassadeur van zijn leerbedrijf en had de krachtigste presentatie. ‘Sander demonstreerde vol passie hoe hij bij Brasserie Springer werkt met gevogelte’, aldus de voorzitter van de jury.

Profiel Facility, Horeca & Travel College
Het Facility, Horeca & Travel College is één van de 13 kleinschalige colleges van ROC Midden Nederland. Hier worden opleidingen verzorgd in de richting Facilitaire Dienstverlening, Horeca en Travel. Bij de afdeling Facilitaire Dienstverlening worden studenten opgeleid tot leidinggevende/manager of dienstverlener. Bij de afdeling Horeca volgen studenten een opleiding Middelbare Hotelschool (MOH, HCEM) of specialiseren zich in de richtingen koken of  gastheer/gastvrouw. Sinds september 2017 biedt het college ook de opleiding ‘Gespecialiseerd Kok’ voor mensen uit het vak die graag topkok willen worden. Bij de afdeling Travel volgen studenten een opleiding als leidinggevende of zelfstandig medewerker Travel & Hospitality. In samenwerking met Vacansoleil worden studenten klaargestoomd voor een functie in de Leisure & Hospitality.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: