Sander Agterberg is 'Beste ambassadeur koksvak en leerbedrijf'

21 november 2017 | Roy Spijker

Medio november organiseerden Bob van der Borg en Ko Miltenburg, docenten van de koksopleiding,  van het Facility, Horeca & Travel College voor hun 55 studenten ‘Zelfstandig Werkend Kok’ de verkiezing ‘Beste ambassadeur van het koksvak en hun leerbedrijf’. Sander Agterberg van Brasserie Springer uit Schoonhoven kwam als winnaar uit de bus. Luuk van Dillen van Brasserie Joia uit Oudewater eindigde als tweede en op plek drie eindigde Saskia Timmerman van Restaurant Wilhelminapark uit Utrecht.

Op deze drukbezochte bedrijvenmarkt waarbij zowel studenten, docenten, ouders en leermeesters aanwezig waren, vertelden studenten over hun vak en over hun leerbedrijf. Samen met het leerbedrijf bereidden ze hun presentatie voor. Alle studenten richtten een tafel in en lieten zien wat ‘the unique selling point’ en ‘the signature dish’ is van hun leerbedrijf. Alle studenten namen hier ook de ruimte om het bedrijf te promoten aan de hand van een menukaart, een fles wijn of een speciaal gerecht. 

Trots op het koksvak
Docenten Bob van der Borg en Ko Miltenburg hebben de verkiezing 14 jaar geleden in het leven geroepen om te laten zien hoe belangrijk het leerbedrijf is in de opleiding van jonge koks. Een jury, bestaande uit leermeesters van leerbedrijven, studenten, oud-studenten en ouders beoordeelden de presentaties. Sander was de beste ambassadeur van zijn leerbedrijf en had de krachtigste presentatie. ‘Sander demonstreerde vol passie hoe hij bij Brasserie Springer werkt met gevogelte’, aldus de voorzitter van de jury.

Profiel Facility, Horeca & Travel College
Het Facility, Horeca & Travel College is één van de 13 kleinschalige colleges van ROC Midden Nederland. Hier worden opleidingen verzorgd in de richting Facilitaire Dienstverlening, Horeca en Travel. Bij de afdeling Facilitaire Dienstverlening worden studenten opgeleid tot leidinggevende/manager of dienstverlener. Bij de afdeling Horeca volgen studenten een opleiding Middelbare Hotelschool (MOH, HCEM) of specialiseren zich in de richtingen koken of  gastheer/gastvrouw. Sinds september 2017 biedt het college ook de opleiding ‘Gespecialiseerd Kok’ voor mensen uit het vak die graag topkok willen worden. Bij de afdeling Travel volgen studenten een opleiding als leidinggevende of zelfstandig medewerker Travel & Hospitality. In samenwerking met Vacansoleil worden studenten klaargestoomd voor een functie in de Leisure & Hospitality.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: