Sander Agterberg is 'Beste ambassadeur koksvak en leerbedrijf'

21 november 2017 | Roy Spijker

Medio november organiseerden Bob van der Borg en Ko Miltenburg, docenten van de koksopleiding,  van het Facility, Horeca & Travel College voor hun 55 studenten ‘Zelfstandig Werkend Kok’ de verkiezing ‘Beste ambassadeur van het koksvak en hun leerbedrijf’. Sander Agterberg van Brasserie Springer uit Schoonhoven kwam als winnaar uit de bus. Luuk van Dillen van Brasserie Joia uit Oudewater eindigde als tweede en op plek drie eindigde Saskia Timmerman van Restaurant Wilhelminapark uit Utrecht.

Op deze drukbezochte bedrijvenmarkt waarbij zowel studenten, docenten, ouders en leermeesters aanwezig waren, vertelden studenten over hun vak en over hun leerbedrijf. Samen met het leerbedrijf bereidden ze hun presentatie voor. Alle studenten richtten een tafel in en lieten zien wat ‘the unique selling point’ en ‘the signature dish’ is van hun leerbedrijf. Alle studenten namen hier ook de ruimte om het bedrijf te promoten aan de hand van een menukaart, een fles wijn of een speciaal gerecht. 

Trots op het koksvak
Docenten Bob van der Borg en Ko Miltenburg hebben de verkiezing 14 jaar geleden in het leven geroepen om te laten zien hoe belangrijk het leerbedrijf is in de opleiding van jonge koks. Een jury, bestaande uit leermeesters van leerbedrijven, studenten, oud-studenten en ouders beoordeelden de presentaties. Sander was de beste ambassadeur van zijn leerbedrijf en had de krachtigste presentatie. ‘Sander demonstreerde vol passie hoe hij bij Brasserie Springer werkt met gevogelte’, aldus de voorzitter van de jury.

Profiel Facility, Horeca & Travel College
Het Facility, Horeca & Travel College is één van de 13 kleinschalige colleges van ROC Midden Nederland. Hier worden opleidingen verzorgd in de richting Facilitaire Dienstverlening, Horeca en Travel. Bij de afdeling Facilitaire Dienstverlening worden studenten opgeleid tot leidinggevende/manager of dienstverlener. Bij de afdeling Horeca volgen studenten een opleiding Middelbare Hotelschool (MOH, HCEM) of specialiseren zich in de richtingen koken of  gastheer/gastvrouw. Sinds september 2017 biedt het college ook de opleiding ‘Gespecialiseerd Kok’ voor mensen uit het vak die graag topkok willen worden. Bij de afdeling Travel volgen studenten een opleiding als leidinggevende of zelfstandig medewerker Travel & Hospitality. In samenwerking met Vacansoleil worden studenten klaargestoomd voor een functie in de Leisure & Hospitality.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: