Sander Agterberg is 'Beste ambassadeur koksvak en leerbedrijf'

21 november 2017 | Roy Spijker

Medio november organiseerden Bob van der Borg en Ko Miltenburg, docenten van de koksopleiding,  van het Facility, Horeca & Travel College voor hun 55 studenten ‘Zelfstandig Werkend Kok’ de verkiezing ‘Beste ambassadeur van het koksvak en hun leerbedrijf’. Sander Agterberg van Brasserie Springer uit Schoonhoven kwam als winnaar uit de bus. Luuk van Dillen van Brasserie Joia uit Oudewater eindigde als tweede en op plek drie eindigde Saskia Timmerman van Restaurant Wilhelminapark uit Utrecht.

Op deze drukbezochte bedrijvenmarkt waarbij zowel studenten, docenten, ouders en leermeesters aanwezig waren, vertelden studenten over hun vak en over hun leerbedrijf. Samen met het leerbedrijf bereidden ze hun presentatie voor. Alle studenten richtten een tafel in en lieten zien wat ‘the unique selling point’ en ‘the signature dish’ is van hun leerbedrijf. Alle studenten namen hier ook de ruimte om het bedrijf te promoten aan de hand van een menukaart, een fles wijn of een speciaal gerecht. 

Trots op het koksvak
Docenten Bob van der Borg en Ko Miltenburg hebben de verkiezing 14 jaar geleden in het leven geroepen om te laten zien hoe belangrijk het leerbedrijf is in de opleiding van jonge koks. Een jury, bestaande uit leermeesters van leerbedrijven, studenten, oud-studenten en ouders beoordeelden de presentaties. Sander was de beste ambassadeur van zijn leerbedrijf en had de krachtigste presentatie. ‘Sander demonstreerde vol passie hoe hij bij Brasserie Springer werkt met gevogelte’, aldus de voorzitter van de jury.

Profiel Facility, Horeca & Travel College
Het Facility, Horeca & Travel College is één van de 13 kleinschalige colleges van ROC Midden Nederland. Hier worden opleidingen verzorgd in de richting Facilitaire Dienstverlening, Horeca en Travel. Bij de afdeling Facilitaire Dienstverlening worden studenten opgeleid tot leidinggevende/manager of dienstverlener. Bij de afdeling Horeca volgen studenten een opleiding Middelbare Hotelschool (MOH, HCEM) of specialiseren zich in de richtingen koken of  gastheer/gastvrouw. Sinds september 2017 biedt het college ook de opleiding ‘Gespecialiseerd Kok’ voor mensen uit het vak die graag topkok willen worden. Bij de afdeling Travel volgen studenten een opleiding als leidinggevende of zelfstandig medewerker Travel & Hospitality. In samenwerking met Vacansoleil worden studenten klaargestoomd voor een functie in de Leisure & Hospitality.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Bezorgen Culinair
Chef en ondernemer Han Ji lanceert thuisbezorgplatform

Vandaag, 21 oktober 2020, lanceert chef en ondernemer Han Ji officieel zijn nieuwe online thuisbezorgplatform om de Oosterse keuken in huis te halen: HanTing Delivery. Het platform valt uiteen in Restaurant Delivery waarmee de gerechten van verschillende foodconcepten van zijn restaurants binnen 30 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: