Rotterdams trots: Cornelis Bar & Kitchen

5 oktober 2016 | Jorien Slager

Het toerisme trekt aan en havenstad Rotterdam heeft een steeds groter wordende aantrekkingskracht. Met de enorme ontwikkeling die de stad doormaakt draait ook de horeca op volle toeren. In augustus opende Cornelis Bar & Kitchen haar deuren op het Stadhuisplein in Rotterdam. Een uitdagende locatie, midden op de Coolsingel. Initiatiefnemer Marcel Maan vertelt: “We wilden vanuit conceptueel oogpunt graag een nieuw en hoogwaardig horeca concept neerzetten voor de nieuwe generatie Rotterdammers. De uitdaging was daarbij om vooral niet het ruwe, eigenzinnige en hardwerkende karakter van de stad en het plein uit het oog te verliezen. En dat is denk ik aardig gelukt.”

Waarom Cornelis?
Cornelis heeft haar naam te danken aan de voormalig oprichter van de Tivoli Schouwburg – Cornels Vos jr. Hij stond in de stad bekend als echte horeca man. Marcel: “Cornelis was zijn tijd ver veruit. In 1889 was hij de oprichter van het eerste variététheater op het Stadhuisplein. Een plek waar de hardwerkende Rotterdammer even kon lachen en ontspannen. Een plek waar je naartoe ging om te kletsen, eten en drinken. Cornelis was een echte gastheer. Hij had de gave om mensen een goed gevoel te geven. Als je binnenkwam hoefde je niks te zeggen. Lachen en leven, dat is precies waar Cornelis voor stond en staat”.

Wat is het geheim van Cornelis?
“Ik denk dat veel Rotterdammers zich in ons verhaal herkennen. De nieuwe generatie Rotterdammers is vooral trots en vereenzelvigt zich met het internationale karakter, het aanpassingsvermogen en het hardwerkende karakter van de stad. Wie het hart van de Rotterdammer wil winnen moet vooral authentiek zijn, oog hebben voor de herkomst en vooral niet te veel kapsones hebben. Ik denk dat we met ons concept de juiste snaar weten te raken", vertelt Marcel.

Wat heeft Cornelis te bieden?
"De stijlvolle Kitchen van Cornelis vind je op de eerste verdieping. Hier geniet van je het fine dining concept met prachtig openslaande deuren en uitzicht op het imposante Stadhuis. Vanuit de indrukwekkende open keuken worden de meest unieke smaakcombinaties gecreëerd door de keukenbrigade onder leiding van IJsbrandt Wilbrennick & Karim Aggoun. Traditionele en pure gerechten, bereid met producten van hoogwaardige leveranciers. De perfect geselecteerde stukken vlees en vis worden op houtskool gegaard in de Robata Flame Grill. Hierdoor blijft de authentieke smaak van het product uitstekend bewaard."

"In de geest van Cornelis werken we samen leveranciers die staan voor kwaliteit, authenticiteit en nog dicht bij de oorsprong van hun product staan. Wij weten bijvoorbeeld exact waar ons vlees vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en waarom het smaakt zoals het smaakt."

Cornelis Bar
"Cornelis Bar en terras zijn plekjes bij uitstek voor een gezellige borrel met collega’s en vrienden. Met een breed assortiment aan speciaal bieren, een overvolle wijnkast én heerlijke happen zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijk avond borrelen. Cornelis serveert wijnen met karakter en dat proef je. Het accent ligt op de beleving en ons talent om mensen een goed gevoel te geven en heel even uit de sleur van alledag te trekken."

Architectuur & Interieur
"We hebben in samenwerking met onze architect Puccio Marletta van het Rotterdamse designbureau Activation Group veel aandacht besteed aan het interieur, de sfeer en routing van de zaak. Onze gasten willen bij een bezoek aan Cornelis even een momentje ontsnappen aan de drukte van alle dag. Een warme en huiselijke sfeer past hier goed bij. Het gaat erom dat mensen zichzelf kunnen zijn en zich op hun gemak voelen. We zijn geen chique restaurant dus die hooggespannen sfeer voel je hier niet. Bij Cornelis heerst het gevoel dat je thuiskomt. Een plek waar je graag wilt vertoeven en vaker terug wil komen. De zaak is ruimtelijk, sfeervol, warm en eenvoudig ingericht met veel huiselijke elementen en natuurlijke robuuste materialen. Niks geen overbodige opsmuk. Een plek met karakter. Eigenlijk precies zoals we Rotterdam al kennen."

Hoe Rotterdams is Cornelis?
“Behoorlijk Rotterdams! En daar zijn we als bescheiden Rotterdammers best wel een beetje trots op!  U bent van harte welkom om een keertje te komen proeven", aldus Marcel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Michelin
63 nieuwe sterren in Franse Michelingids

Met plezier onthult MICHELIN de 2020-selectie voor Frankrijk, die 63 nieuwe sterren bevat. De MICHELIN Gids Frankijk 2020 telt in totaal 628 sterrenrestaurants, verdeeld over het gehele land. Naast de selectie van de sterren, zet de Gids dit jaar ook de chefs in de spotlights die kiezen voor een...

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: