Rotterdams trots: Cornelis Bar & Kitchen

5 oktober 2016 | Jorien Slager

Het toerisme trekt aan en havenstad Rotterdam heeft een steeds groter wordende aantrekkingskracht. Met de enorme ontwikkeling die de stad doormaakt draait ook de horeca op volle toeren. In augustus opende Cornelis Bar & Kitchen haar deuren op het Stadhuisplein in Rotterdam. Een uitdagende locatie, midden op de Coolsingel. Initiatiefnemer Marcel Maan vertelt: “We wilden vanuit conceptueel oogpunt graag een nieuw en hoogwaardig horeca concept neerzetten voor de nieuwe generatie Rotterdammers. De uitdaging was daarbij om vooral niet het ruwe, eigenzinnige en hardwerkende karakter van de stad en het plein uit het oog te verliezen. En dat is denk ik aardig gelukt.”

Waarom Cornelis?
Cornelis heeft haar naam te danken aan de voormalig oprichter van de Tivoli Schouwburg – Cornels Vos jr. Hij stond in de stad bekend als echte horeca man. Marcel: “Cornelis was zijn tijd ver veruit. In 1889 was hij de oprichter van het eerste variététheater op het Stadhuisplein. Een plek waar de hardwerkende Rotterdammer even kon lachen en ontspannen. Een plek waar je naartoe ging om te kletsen, eten en drinken. Cornelis was een echte gastheer. Hij had de gave om mensen een goed gevoel te geven. Als je binnenkwam hoefde je niks te zeggen. Lachen en leven, dat is precies waar Cornelis voor stond en staat”.

Wat is het geheim van Cornelis?
“Ik denk dat veel Rotterdammers zich in ons verhaal herkennen. De nieuwe generatie Rotterdammers is vooral trots en vereenzelvigt zich met het internationale karakter, het aanpassingsvermogen en het hardwerkende karakter van de stad. Wie het hart van de Rotterdammer wil winnen moet vooral authentiek zijn, oog hebben voor de herkomst en vooral niet te veel kapsones hebben. Ik denk dat we met ons concept de juiste snaar weten te raken", vertelt Marcel.

Wat heeft Cornelis te bieden?
"De stijlvolle Kitchen van Cornelis vind je op de eerste verdieping. Hier geniet van je het fine dining concept met prachtig openslaande deuren en uitzicht op het imposante Stadhuis. Vanuit de indrukwekkende open keuken worden de meest unieke smaakcombinaties gecreëerd door de keukenbrigade onder leiding van IJsbrandt Wilbrennick & Karim Aggoun. Traditionele en pure gerechten, bereid met producten van hoogwaardige leveranciers. De perfect geselecteerde stukken vlees en vis worden op houtskool gegaard in de Robata Flame Grill. Hierdoor blijft de authentieke smaak van het product uitstekend bewaard."

"In de geest van Cornelis werken we samen leveranciers die staan voor kwaliteit, authenticiteit en nog dicht bij de oorsprong van hun product staan. Wij weten bijvoorbeeld exact waar ons vlees vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en waarom het smaakt zoals het smaakt."

Cornelis Bar
"Cornelis Bar en terras zijn plekjes bij uitstek voor een gezellige borrel met collega’s en vrienden. Met een breed assortiment aan speciaal bieren, een overvolle wijnkast én heerlijke happen zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijk avond borrelen. Cornelis serveert wijnen met karakter en dat proef je. Het accent ligt op de beleving en ons talent om mensen een goed gevoel te geven en heel even uit de sleur van alledag te trekken."

Architectuur & Interieur
"We hebben in samenwerking met onze architect Puccio Marletta van het Rotterdamse designbureau Activation Group veel aandacht besteed aan het interieur, de sfeer en routing van de zaak. Onze gasten willen bij een bezoek aan Cornelis even een momentje ontsnappen aan de drukte van alle dag. Een warme en huiselijke sfeer past hier goed bij. Het gaat erom dat mensen zichzelf kunnen zijn en zich op hun gemak voelen. We zijn geen chique restaurant dus die hooggespannen sfeer voel je hier niet. Bij Cornelis heerst het gevoel dat je thuiskomt. Een plek waar je graag wilt vertoeven en vaker terug wil komen. De zaak is ruimtelijk, sfeervol, warm en eenvoudig ingericht met veel huiselijke elementen en natuurlijke robuuste materialen. Niks geen overbodige opsmuk. Een plek met karakter. Eigenlijk precies zoals we Rotterdam al kennen."

Hoe Rotterdams is Cornelis?
“Behoorlijk Rotterdams! En daar zijn we als bescheiden Rotterdammers best wel een beetje trots op!  U bent van harte welkom om een keertje te komen proeven", aldus Marcel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: