Rotterdams trots: Cornelis Bar & Kitchen

5 oktober 2016 | Jorien Slager
Rotterdams trots: Cornelis Bar & Kitchen<

Het toerisme trekt aan en havenstad Rotterdam heeft een steeds groter wordende aantrekkingskracht. Met de enorme ontwikkeling die de stad doormaakt draait ook de horeca op volle toeren. In augustus opende Cornelis Bar & Kitchen haar deuren op het Stadhuisplein in Rotterdam. Een uitdagende locatie, midden op de Coolsingel. Initiatiefnemer Marcel Maan vertelt: “We wilden vanuit conceptueel oogpunt graag een nieuw en hoogwaardig horeca concept neerzetten voor de nieuwe generatie Rotterdammers. De uitdaging was daarbij om vooral niet het ruwe, eigenzinnige en hardwerkende karakter van de stad en het plein uit het oog te verliezen. En dat is denk ik aardig gelukt.”

Waarom Cornelis?
Cornelis heeft haar naam te danken aan de voormalig oprichter van de Tivoli Schouwburg – Cornels Vos jr. Hij stond in de stad bekend als echte horeca man. Marcel: “Cornelis was zijn tijd ver veruit. In 1889 was hij de oprichter van het eerste variététheater op het Stadhuisplein. Een plek waar de hardwerkende Rotterdammer even kon lachen en ontspannen. Een plek waar je naartoe ging om te kletsen, eten en drinken. Cornelis was een echte gastheer. Hij had de gave om mensen een goed gevoel te geven. Als je binnenkwam hoefde je niks te zeggen. Lachen en leven, dat is precies waar Cornelis voor stond en staat”.

Wat is het geheim van Cornelis?
“Ik denk dat veel Rotterdammers zich in ons verhaal herkennen. De nieuwe generatie Rotterdammers is vooral trots en vereenzelvigt zich met het internationale karakter, het aanpassingsvermogen en het hardwerkende karakter van de stad. Wie het hart van de Rotterdammer wil winnen moet vooral authentiek zijn, oog hebben voor de herkomst en vooral niet te veel kapsones hebben. Ik denk dat we met ons concept de juiste snaar weten te raken", vertelt Marcel.

Wat heeft Cornelis te bieden?
"De stijlvolle Kitchen van Cornelis vind je op de eerste verdieping. Hier geniet van je het fine dining concept met prachtig openslaande deuren en uitzicht op het imposante Stadhuis. Vanuit de indrukwekkende open keuken worden de meest unieke smaakcombinaties gecreëerd door de keukenbrigade onder leiding van IJsbrandt Wilbrennick & Karim Aggoun. Traditionele en pure gerechten, bereid met producten van hoogwaardige leveranciers. De perfect geselecteerde stukken vlees en vis worden op houtskool gegaard in de Robata Flame Grill. Hierdoor blijft de authentieke smaak van het product uitstekend bewaard."

"In de geest van Cornelis werken we samen leveranciers die staan voor kwaliteit, authenticiteit en nog dicht bij de oorsprong van hun product staan. Wij weten bijvoorbeeld exact waar ons vlees vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en waarom het smaakt zoals het smaakt."

Cornelis Bar
"Cornelis Bar en terras zijn plekjes bij uitstek voor een gezellige borrel met collega’s en vrienden. Met een breed assortiment aan speciaal bieren, een overvolle wijnkast én heerlijke happen zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijk avond borrelen. Cornelis serveert wijnen met karakter en dat proef je. Het accent ligt op de beleving en ons talent om mensen een goed gevoel te geven en heel even uit de sleur van alledag te trekken."

Architectuur & Interieur
"We hebben in samenwerking met onze architect Puccio Marletta van het Rotterdamse designbureau Activation Group veel aandacht besteed aan het interieur, de sfeer en routing van de zaak. Onze gasten willen bij een bezoek aan Cornelis even een momentje ontsnappen aan de drukte van alle dag. Een warme en huiselijke sfeer past hier goed bij. Het gaat erom dat mensen zichzelf kunnen zijn en zich op hun gemak voelen. We zijn geen chique restaurant dus die hooggespannen sfeer voel je hier niet. Bij Cornelis heerst het gevoel dat je thuiskomt. Een plek waar je graag wilt vertoeven en vaker terug wil komen. De zaak is ruimtelijk, sfeervol, warm en eenvoudig ingericht met veel huiselijke elementen en natuurlijke robuuste materialen. Niks geen overbodige opsmuk. Een plek met karakter. Eigenlijk precies zoals we Rotterdam al kennen."

Hoe Rotterdams is Cornelis?
“Behoorlijk Rotterdams! En daar zijn we als bescheiden Rotterdammers best wel een beetje trots op!  U bent van harte welkom om een keertje te komen proeven", aldus Marcel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Tech Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiend restaurant is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van een...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: