Ron Blaauw: bijklussen noodzakelijk

19 november 2012 |
Ron Blaauw: bijklussen noodzakelijk

Ron Blaauw vindt het niet meer dan logisch dat sterrenchefs bijklussen om financieel het hoofd boven water te houden. Ook vindt hij dat Michelin moet moderniseren.
Dit alles zegt de tweesterrenchef tegenover het Algemeen Dagblad.

Noodzaak
Door alleen een restaurant te runnen is het moeilijk voor een chef-kok om geld te verdienen. Extra activiteiten ondernemen op gebied van televisie, (sponsor)producten en kookboeken zijn financieel noodzakelijk voor een moderne sterrenchef.

Versleten
Met medelijden wijst Blaauw in het krantenartikel naar vorige generaties chef-koks die niet aan bijklussen dachten en tot en voorbij hun pensioengerechtigde leeftijd achter de kachel stonden. "En dan zeiden de gasten: 'oh kijk, hij staat nog zelf achter het fornuis'. Maar hij móest er staan met zijn versleten knieën en zijn versleten rug."

Ster minder belangrijk?
Voor de nieuwe Michelingids van Nederland voor 2013 die op 26 november wordt gepresenteerd is Blaauw niet bang. Wel denkt hij dat het belang van een Michelinster afneemt. In de gids staan veel dure restaurants waar gasten lang van tevoren voor moeten reserveren om er vervolgens uren te tafelen en vele gangen te eten. Volgens Blaauw is dat niet meer van deze tijd. Mensen willen snelheid. Op de dag zelf beslissen waar ze 's avonds op topniveau gaan eten.

Jubileum Ducasse
Blaauw was tezamen met Alain Carron in Monaco ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Alain Ducasse's driesterrenrestaurant Louis XV. De Franse multi-sterrenchef nodigde 240 sterrenchefs over de hele wereld uit om het jubileum te vieren.

Foto: Louis van de Vuurst

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: