Ron Blaauw: bijklussen noodzakelijk

19 november 2012 |
Ron Blaauw: bijklussen noodzakelijk<

Ron Blaauw vindt het niet meer dan logisch dat sterrenchefs bijklussen om financieel het hoofd boven water te houden. Ook vindt hij dat Michelin moet moderniseren.
Dit alles zegt de tweesterrenchef tegenover het Algemeen Dagblad.

Noodzaak
Door alleen een restaurant te runnen is het moeilijk voor een chef-kok om geld te verdienen. Extra activiteiten ondernemen op gebied van televisie, (sponsor)producten en kookboeken zijn financieel noodzakelijk voor een moderne sterrenchef.

Versleten
Met medelijden wijst Blaauw in het krantenartikel naar vorige generaties chef-koks die niet aan bijklussen dachten en tot en voorbij hun pensioengerechtigde leeftijd achter de kachel stonden. "En dan zeiden de gasten: 'oh kijk, hij staat nog zelf achter het fornuis'. Maar hij móest er staan met zijn versleten knieën en zijn versleten rug."

Ster minder belangrijk?
Voor de nieuwe Michelingids van Nederland voor 2013 die op 26 november wordt gepresenteerd is Blaauw niet bang. Wel denkt hij dat het belang van een Michelinster afneemt. In de gids staan veel dure restaurants waar gasten lang van tevoren voor moeten reserveren om er vervolgens uren te tafelen en vele gangen te eten. Volgens Blaauw is dat niet meer van deze tijd. Mensen willen snelheid. Op de dag zelf beslissen waar ze 's avonds op topniveau gaan eten.

Jubileum Ducasse
Blaauw was tezamen met Alain Carron in Monaco ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Alain Ducasse's driesterrenrestaurant Louis XV. De Franse multi-sterrenchef nodigde 240 sterrenchefs over de hele wereld uit om het jubileum te vieren.

Foto: Louis van de Vuurst

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: