Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot verlaten De L'Europe

28 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Een nieuw tijdperk staat Bord’Eau Restaurant Gastronomique te wachten! Executive Chef Richard van Oostenbrugge en Executive Sous-Chef Thomas Groot kondigen na zeven succesvolle jaren hun vertrek aan. Van Oostenbrugge en Groot zullen vanaf 1 januari 2018 hun passie voor gastronomie en culinair vakmanschap voortzetten in hun eigen nog nieuw te openen restaurant in Amsterdam.
 

GEWELDIGE JAREN

‘Ik kijk terug op zeven geweldige jaren in De L’Europe en welke ruimte we vanuit de heer Tom J. Krooswijk, Algemeen Directeur, hebben gekregen om de restaurants, met name Bord’Eau, gemaakt te hebben tot het restaurant wat het nu is. Het is werkelijk een avontuur geweest waar ik met veel bewondering op terug kijk. De waanzinnige reacties van gasten, de spirit van de zwarte en witte brigade, de continue aandacht die Bord’Eau heeft gehad en natuurlijk de bekroning van twee Michelinsterren, dat had ik niet durven dromen. Het is nu tijd voor een nieuw avontuur, spannend, maar ook een ontzettende uitdaging waar ik enorm naar uitkijk’, aldus Richard van Oostenbrugge.

Algemeen Directeur Tom J. Krooswijk voegt daaraan toe:

‘Richard is in 2010 aangesteld om zorg te dragen voor alle culinaire activiteiten binnen De L’Europe. Hij opende Bord’Eau Restaurant Gastronomique met groot succes waar hij in twee jaar tijd twee Michelinsterren heeft bemachtigd. Door zijn enthousiasme voor het vak en zijn waanzinnige kooktechnieken heeft Richard enorm bijgedragen aan het nationale en internationale succes van De L’Europe als één van de meest gastronomische bestemmingen ter wereld wat wij garanderen door te zetten.’

SELECTIE NIEUWE CHEFS

Het managementteam van De L’Europe is bezig met het selecteren van nieuwe chefs om het gegarandeerde succes van Bord’Eau voort te zetten en De L’Europe als gastronomische bestemming nationaal en internationaal verder te ontwikkelen. Tijdens de selectie wordt er rekening gehouden met de kernwaarden hoogwaardige kwaliteit en topservice waar Bord’Eau te allen tijde voor staat.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: