Restaurants T.G.I. koken met speciaalbier

12 mei 2011
Restaurants T.G.I. koken met speciaalbier

De Amerikaanse restaurantketen T.G.I. Friday's lanceert deze week nieuwe gerechten op het menu waarin speciaalbieren zijn verwerkt. In de keukens van de 900 vestigingen in de VS wordt gewerkt met plaatselijke en regionale speciaalbieren als Fat Tire, Harpoon, Shipyard, Goose Island en Magic Hat.

*Ambachtelijk bier is hot*
Net als in Nederland en Europa zijn speciaalbieren en microbrouwerijen bezig aan een opmars. De Amerikaanse bierbrouworganisatie Brewers Association becijferde onlangs dat ambachtelijke biertjes met 10 procent in de lift zitten, gewone biertjes uit de VS zagen de verkopen met 2 procent afnemen.

*Klinkende namen*
Op de nieuwe zomermenu's van T.G.I. staan voor-, hoofd, en nagerechten met bier. Ze luisteren naar klinkende namen als: 'Black Angus Brew House Steak', 'Dijon-Crusted Beer Chicken' en 'Ale House Shrimp and Chips appetizer'. Als dessert is er een ijscoupe waarbij een glas Guinness wordt vermengd met chocoladesiroop, vanille-ijs en slagroom.

Vanzelfsprekend worden er passende biertjes aanbevolen bij de gerechten.

~Frank Lindner~

Overig nieuws