Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

15 november 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 november gevierd met een jubileumlunch met als eregast horeca-icoon Paul Fagel, ooit de leermeester van Nico Klaver.

Hommage aan Paul Fagel

De feestelijke jubileumlunch was een hommage aan leermeester en sterrenchef Paul Fagel, die Nico meer dan 30 jaar geleden stimuleerde om te gaan koken en in wiens keuken Nico Klaver gevormd werd. Tijdens de lunch werd ’t Kalkoentje geïnaugureerd als lid van Euro-Toques Nederland, de vereniging van ambachtelijk werkende koks en de grootste restaurantvereniging van Nederland. Voorzitter van Euro-Toques Nederland Ted Janssen verrichtte de inauguratieplechtigheid, die werd afgesloten door een feestelijke sabrage (het openen van een champagnefles met een sabel) door Officier Sabreur Daam Scharloo samen met Nico Klaver.

Kalkoentje landelijk begrip

Nico Klaver (56): “In 30 jaar is ’t Kalkoentje niet alleen regionaal, maar ook landelijk een begrip geworden en daar ben ik heel blij mee. Voor mij betekent ‘de Kalkoen’ plezier in het leven en ontwikkeling, zowel persoonlijke ontwikkeling als van Kalkoeners uit mijn keuken. In 30 jaar heb ik veel jonge mensen mogen opleiden, zoals Arjan Speelman die nu chef is bij Ciel Bleu in Amsterdam en Erwin Storm, eigenaar van De Koning van Denemarken hier in Rhenen. Het voelt goed om volgende generaties iets mee te kunnen geven over goed koken, maar ook over ondernemerschap. De Kalkoen is klaar voor de toekomst. Een paar jaar geleden heeft het interieur van het restaurant een make-over gekregen, dit jaar is het terras vernieuwd en is de keuken aangepakt, waardoor we nog efficiënter kunnen werken. In 2019 gaat de lounge op de schop, we blijven investeren om onze gasten in de watten te leggen en ze veel beleving mee te geven.”

Het 30-jarig jubileum van ’t Kalkoentje wordt gevierd met een Jubileummenu waarin diverse Kalkoenklassiekers zijn opgenomen. Het Jubileummenu is verkrijgbaar tot 1 december 2018 voor de feestprijs van € 55,- voor 4 gangen, € 65,- voor 5 gangen en € 72,50 voor 6 gangen.

Over ‘t Kalkoentje

Chef-eigenaar Nico Klaver baat zijn Kalkoentje sinds 1988 uit in een prachtige 17e-eeuwse boerderij aan de oever van de Nederrijn net buiten Rhenen aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Nico Klaver, die zijn kookstijl omschrijft als ‘nonchalante perfectie’, combineert de smaak van de klassieke Franse keuken met nieuwe technieken waarbij de gaarheid van het product voorop staat. ‘t Kalkoentje beschikt over een prachtig terras en een lommerrijke tuin met fenomenaal uitzicht over de Nederrijn en Rhenen. 't Kalkoentje is aangesloten bij Euro-Toques Nederland en Culinaire Saisonnier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Relais & Châteaux chefs slijpen de messen over duurzame vis

Een totaal van 11 chefs van het gerenommeerde hotel- en restaurantlabel Relais & Châteaux slijpt de messen over het thema hoe duurzame en lokale vis zo smakelijk mogelijk op de kaart te krijgen. Jef Schuur en Nadine Mögling waren de gastheer en -vrouw voor deze bijzondere culinaire bi...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Achtergronden Culinair
Chef Evert Thielen zoekt opvolger voor restaurant de Gertruda Hoeve in Son en Breugel

Eigenaren Marlies en Evert Thielen zoeken een opvolger voor hun restaurant de Gertruda Hoeve in het Brabantse Son en Breugel. Het 16e-eeuwse monumentale boerderijrestaurant tussen Eindhoven en Veghel is te koop of te huur als restaurant, maar kan ook als woonboerderij gebruikt worden. Totdat een opv...

Culinair Vega
Download: de Vega-Special van De RestaurantKrant

De zojuist verschenen uitgave van De RestaurantKrant staat helemaal in het teken van vegetarisch en vegan. Ook binnen de horeca is de opmars van groenten niet te stuiten, de grootte van de stukken vlees op het bord wordt gemiddeld toch echt wat kleiner binnen bepaalde segmenten en steeds vaker verwe...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: