Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

15 november 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 november gevierd met een jubileumlunch met als eregast horeca-icoon Paul Fagel, ooit de leermeester van Nico Klaver.

Hommage aan Paul Fagel

De feestelijke jubileumlunch was een hommage aan leermeester en sterrenchef Paul Fagel, die Nico meer dan 30 jaar geleden stimuleerde om te gaan koken en in wiens keuken Nico Klaver gevormd werd. Tijdens de lunch werd ’t Kalkoentje geïnaugureerd als lid van Euro-Toques Nederland, de vereniging van ambachtelijk werkende koks en de grootste restaurantvereniging van Nederland. Voorzitter van Euro-Toques Nederland Ted Janssen verrichtte de inauguratieplechtigheid, die werd afgesloten door een feestelijke sabrage (het openen van een champagnefles met een sabel) door Officier Sabreur Daam Scharloo samen met Nico Klaver.

Kalkoentje landelijk begrip

Nico Klaver (56): “In 30 jaar is ’t Kalkoentje niet alleen regionaal, maar ook landelijk een begrip geworden en daar ben ik heel blij mee. Voor mij betekent ‘de Kalkoen’ plezier in het leven en ontwikkeling, zowel persoonlijke ontwikkeling als van Kalkoeners uit mijn keuken. In 30 jaar heb ik veel jonge mensen mogen opleiden, zoals Arjan Speelman die nu chef is bij Ciel Bleu in Amsterdam en Erwin Storm, eigenaar van De Koning van Denemarken hier in Rhenen. Het voelt goed om volgende generaties iets mee te kunnen geven over goed koken, maar ook over ondernemerschap. De Kalkoen is klaar voor de toekomst. Een paar jaar geleden heeft het interieur van het restaurant een make-over gekregen, dit jaar is het terras vernieuwd en is de keuken aangepakt, waardoor we nog efficiënter kunnen werken. In 2019 gaat de lounge op de schop, we blijven investeren om onze gasten in de watten te leggen en ze veel beleving mee te geven.”

Het 30-jarig jubileum van ’t Kalkoentje wordt gevierd met een Jubileummenu waarin diverse Kalkoenklassiekers zijn opgenomen. Het Jubileummenu is verkrijgbaar tot 1 december 2018 voor de feestprijs van € 55,- voor 4 gangen, € 65,- voor 5 gangen en € 72,50 voor 6 gangen.

Over ‘t Kalkoentje

Chef-eigenaar Nico Klaver baat zijn Kalkoentje sinds 1988 uit in een prachtige 17e-eeuwse boerderij aan de oever van de Nederrijn net buiten Rhenen aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Nico Klaver, die zijn kookstijl omschrijft als ‘nonchalante perfectie’, combineert de smaak van de klassieke Franse keuken met nieuwe technieken waarbij de gaarheid van het product voorop staat. ‘t Kalkoentje beschikt over een prachtig terras en een lommerrijke tuin met fenomenaal uitzicht over de Nederrijn en Rhenen. 't Kalkoentje is aangesloten bij Euro-Toques Nederland en Culinaire Saisonnier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Bocuse d'Or
Data Europese finale Bocuse d’Or 2020 bekend

De internationale organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena. Gedurende 2 dagen ontmoeten ...

Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

Wijn
Speciale wijnactie voor onze lezers!

Vinites biedt onze lezers samen met Francis Ford Coppola Winery een speciale aanbieding aan. Via de webshop kun je gebruikmaken van een aantrekkelijke korting, waarbij je niet 342 euro, maar 300 euro betaalt voor 36 flessen (3 dozen) met twee wijnen: Chardonnay 'Rosso and Bianco' 2017 en Cab...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: