Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

15 november 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 november gevierd met een jubileumlunch met als eregast horeca-icoon Paul Fagel, ooit de leermeester van Nico Klaver.

Hommage aan Paul Fagel

De feestelijke jubileumlunch was een hommage aan leermeester en sterrenchef Paul Fagel, die Nico meer dan 30 jaar geleden stimuleerde om te gaan koken en in wiens keuken Nico Klaver gevormd werd. Tijdens de lunch werd ’t Kalkoentje geïnaugureerd als lid van Euro-Toques Nederland, de vereniging van ambachtelijk werkende koks en de grootste restaurantvereniging van Nederland. Voorzitter van Euro-Toques Nederland Ted Janssen verrichtte de inauguratieplechtigheid, die werd afgesloten door een feestelijke sabrage (het openen van een champagnefles met een sabel) door Officier Sabreur Daam Scharloo samen met Nico Klaver.

Kalkoentje landelijk begrip

Nico Klaver (56): “In 30 jaar is ’t Kalkoentje niet alleen regionaal, maar ook landelijk een begrip geworden en daar ben ik heel blij mee. Voor mij betekent ‘de Kalkoen’ plezier in het leven en ontwikkeling, zowel persoonlijke ontwikkeling als van Kalkoeners uit mijn keuken. In 30 jaar heb ik veel jonge mensen mogen opleiden, zoals Arjan Speelman die nu chef is bij Ciel Bleu in Amsterdam en Erwin Storm, eigenaar van De Koning van Denemarken hier in Rhenen. Het voelt goed om volgende generaties iets mee te kunnen geven over goed koken, maar ook over ondernemerschap. De Kalkoen is klaar voor de toekomst. Een paar jaar geleden heeft het interieur van het restaurant een make-over gekregen, dit jaar is het terras vernieuwd en is de keuken aangepakt, waardoor we nog efficiënter kunnen werken. In 2019 gaat de lounge op de schop, we blijven investeren om onze gasten in de watten te leggen en ze veel beleving mee te geven.”

Het 30-jarig jubileum van ’t Kalkoentje wordt gevierd met een Jubileummenu waarin diverse Kalkoenklassiekers zijn opgenomen. Het Jubileummenu is verkrijgbaar tot 1 december 2018 voor de feestprijs van € 55,- voor 4 gangen, € 65,- voor 5 gangen en € 72,50 voor 6 gangen.

Over ‘t Kalkoentje

Chef-eigenaar Nico Klaver baat zijn Kalkoentje sinds 1988 uit in een prachtige 17e-eeuwse boerderij aan de oever van de Nederrijn net buiten Rhenen aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Nico Klaver, die zijn kookstijl omschrijft als ‘nonchalante perfectie’, combineert de smaak van de klassieke Franse keuken met nieuwe technieken waarbij de gaarheid van het product voorop staat. ‘t Kalkoentje beschikt over een prachtig terras en een lommerrijke tuin met fenomenaal uitzicht over de Nederrijn en Rhenen. 't Kalkoentje is aangesloten bij Euro-Toques Nederland en Culinaire Saisonnier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: