Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

15 november 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 november gevierd met een jubileumlunch met als eregast horeca-icoon Paul Fagel, ooit de leermeester van Nico Klaver.

Hommage aan Paul Fagel

De feestelijke jubileumlunch was een hommage aan leermeester en sterrenchef Paul Fagel, die Nico meer dan 30 jaar geleden stimuleerde om te gaan koken en in wiens keuken Nico Klaver gevormd werd. Tijdens de lunch werd ’t Kalkoentje geïnaugureerd als lid van Euro-Toques Nederland, de vereniging van ambachtelijk werkende koks en de grootste restaurantvereniging van Nederland. Voorzitter van Euro-Toques Nederland Ted Janssen verrichtte de inauguratieplechtigheid, die werd afgesloten door een feestelijke sabrage (het openen van een champagnefles met een sabel) door Officier Sabreur Daam Scharloo samen met Nico Klaver.

Kalkoentje landelijk begrip

Nico Klaver (56): “In 30 jaar is ’t Kalkoentje niet alleen regionaal, maar ook landelijk een begrip geworden en daar ben ik heel blij mee. Voor mij betekent ‘de Kalkoen’ plezier in het leven en ontwikkeling, zowel persoonlijke ontwikkeling als van Kalkoeners uit mijn keuken. In 30 jaar heb ik veel jonge mensen mogen opleiden, zoals Arjan Speelman die nu chef is bij Ciel Bleu in Amsterdam en Erwin Storm, eigenaar van De Koning van Denemarken hier in Rhenen. Het voelt goed om volgende generaties iets mee te kunnen geven over goed koken, maar ook over ondernemerschap. De Kalkoen is klaar voor de toekomst. Een paar jaar geleden heeft het interieur van het restaurant een make-over gekregen, dit jaar is het terras vernieuwd en is de keuken aangepakt, waardoor we nog efficiënter kunnen werken. In 2019 gaat de lounge op de schop, we blijven investeren om onze gasten in de watten te leggen en ze veel beleving mee te geven.”

Het 30-jarig jubileum van ’t Kalkoentje wordt gevierd met een Jubileummenu waarin diverse Kalkoenklassiekers zijn opgenomen. Het Jubileummenu is verkrijgbaar tot 1 december 2018 voor de feestprijs van € 55,- voor 4 gangen, € 65,- voor 5 gangen en € 72,50 voor 6 gangen.

Over ‘t Kalkoentje

Chef-eigenaar Nico Klaver baat zijn Kalkoentje sinds 1988 uit in een prachtige 17e-eeuwse boerderij aan de oever van de Nederrijn net buiten Rhenen aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Nico Klaver, die zijn kookstijl omschrijft als ‘nonchalante perfectie’, combineert de smaak van de klassieke Franse keuken met nieuwe technieken waarbij de gaarheid van het product voorop staat. ‘t Kalkoentje beschikt over een prachtig terras en een lommerrijke tuin met fenomenaal uitzicht over de Nederrijn en Rhenen. 't Kalkoentje is aangesloten bij Euro-Toques Nederland en Culinaire Saisonnier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: