Restaurant Smink Wolvega geopend door Jonnie en Thérèse Boer

24 september 2018 | Thijs Jacobs

Het nieuwe restaurant van topkok Jan Smink in Wolvega is op 20 september 2018 geopend door Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant de Librije. Zij arriveerden samen met Jan Smink op een old timer tractor, waarna zij restaurant Smink openden. In zijn restaurant - het enige ter wereld waar met twee 3D-voedselprinters wordt gewerkt - kookt Jan Smink met Friese producten.

Jan Smink arriveerde samen met Jonnie en Thérèse Boer op een oldtimer tractor bij het restaurant, waarna Thérèse Boer de deur van het restaurant opende. Het echtpaar Boer: “Jan is een kok die altijd voor je klaarstaat, enthousiast is en veel vakmanschap heeft en dat zullen de gasten hier in zijn restaurant ook ervaren. De keuken waarmee hij zijn Friese afkomst laat zien, het interieur, het is echt prachtig en iets waar hij trots op mag zijn. We wensen Jan heel veel succes.”

Internationale inrichting met natuurlijke elementen

Restaurant Smink telt 40 couverts en ligt in het centrum van Wolvega. De inrichting heeft een internationale stijl met veel natuurlijke elementen. Als contrast met de stenen muur zijn de comfortabele stoelen bekleed met zachte stoffen in de kleuren antraciet en groen. Eyecatchers zijn de koperkleurige hanglampen, de lange in delen te splitsen boomtafel en de wandkast met de halfopen houten deuren. Eetbare planten en kruiden vormen een smaakvolle organische decoratie.

Friesland op het bord

In de keuken wordt Jan Smink terzijde gestaan door keukenchef Mark Terpstra. Jan Smink: “Ik kook met de producten waarmee ik als boerenzoon ben opgegroeid en laat mijn liefde voor Friesland spreken op het bord. De gast ziet het keukenteam aan het werk in de open keuken en we bereiden een deel van de gerechten in het restaurant. Ook de twee 3D-voedselprinters van byFlow zijn voor de gast te zien, hierop worden gedurende het service onderdelen van gerechten geprint. Met mijn eigen 3D-ontwerpen kan ik de gast verrassen met onderscheidende presentaties. Als productontwikkelaar bij Verstegen Spices & Sauces beschik ik over de nieuwste smaken die ik kan toevoegen aan de gerechtonderdelen die ik met de printer maak. Ik ben er trots op dat ik het eerste en momenteel enige restaurant in de wereld ben dat actief gebruik maakt van meerdere 3D-voedselprinters.”


Geen vaste openingsdagen

De kaart bestaat uit één menu van 4 tot 8 gangen, een 4-gangenmenu kost € 50,-. Restaurant Smink heeft geen vaste openingsdagen, via de website kan via de reserveringstool van TheNextTable gereserveerd worden op de opengestelde dagen. Gasten die in de omgeving overnachten kunnen gebruik maken van de haal- en brengservice per Audi die wordt aangeboden in samenwerking met Audi Van den Brug Drachten.

Veelzijdig ondernemer

Chef en ondernemer Jan Smink werkte eerder onder meer als sous-chef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt. Als freelance chef mag hij sinds 2013 driesterrenrestaurant De Librije tot zijn opdrachtgevers rekenen, waaraan hij ook na de opening van zijn restaurant op projectbasis verbonden blijft.

Jan Smink behaalde als wedstrijdkok veel prijzen in binnen- en buitenland en kwam diverse malen voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Bocuse D’Or. Sinds 2017 is hij coach van het Nederlandse Bocuse D’Or-team.

Jan Smink is sinds 2014 als docent van de Talentklas verbonden aan ROC Friese Poort Sneek. Naast restaurateur is hij werkzaam als onder meer freelance-chef, adviseur, gastspreker, productontwikkelaar en foodstylist. Op 20 september 2018 opende hij zijn eigen restaurant Smink in Wolvega.

Fotograaf: Kyonne Leyser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: