Restaurant Smink Wolvega geopend door Jonnie en Thérèse Boer

24 september 2018 | Thijs Jacobs

Het nieuwe restaurant van topkok Jan Smink in Wolvega is op 20 september 2018 geopend door Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant de Librije. Zij arriveerden samen met Jan Smink op een old timer tractor, waarna zij restaurant Smink openden. In zijn restaurant - het enige ter wereld waar met twee 3D-voedselprinters wordt gewerkt - kookt Jan Smink met Friese producten.

Jan Smink arriveerde samen met Jonnie en Thérèse Boer op een oldtimer tractor bij het restaurant, waarna Thérèse Boer de deur van het restaurant opende. Het echtpaar Boer: “Jan is een kok die altijd voor je klaarstaat, enthousiast is en veel vakmanschap heeft en dat zullen de gasten hier in zijn restaurant ook ervaren. De keuken waarmee hij zijn Friese afkomst laat zien, het interieur, het is echt prachtig en iets waar hij trots op mag zijn. We wensen Jan heel veel succes.”

Internationale inrichting met natuurlijke elementen

Restaurant Smink telt 40 couverts en ligt in het centrum van Wolvega. De inrichting heeft een internationale stijl met veel natuurlijke elementen. Als contrast met de stenen muur zijn de comfortabele stoelen bekleed met zachte stoffen in de kleuren antraciet en groen. Eyecatchers zijn de koperkleurige hanglampen, de lange in delen te splitsen boomtafel en de wandkast met de halfopen houten deuren. Eetbare planten en kruiden vormen een smaakvolle organische decoratie.

Friesland op het bord

In de keuken wordt Jan Smink terzijde gestaan door keukenchef Mark Terpstra. Jan Smink: “Ik kook met de producten waarmee ik als boerenzoon ben opgegroeid en laat mijn liefde voor Friesland spreken op het bord. De gast ziet het keukenteam aan het werk in de open keuken en we bereiden een deel van de gerechten in het restaurant. Ook de twee 3D-voedselprinters van byFlow zijn voor de gast te zien, hierop worden gedurende het service onderdelen van gerechten geprint. Met mijn eigen 3D-ontwerpen kan ik de gast verrassen met onderscheidende presentaties. Als productontwikkelaar bij Verstegen Spices & Sauces beschik ik over de nieuwste smaken die ik kan toevoegen aan de gerechtonderdelen die ik met de printer maak. Ik ben er trots op dat ik het eerste en momenteel enige restaurant in de wereld ben dat actief gebruik maakt van meerdere 3D-voedselprinters.”


Geen vaste openingsdagen

De kaart bestaat uit één menu van 4 tot 8 gangen, een 4-gangenmenu kost € 50,-. Restaurant Smink heeft geen vaste openingsdagen, via de website kan via de reserveringstool van TheNextTable gereserveerd worden op de opengestelde dagen. Gasten die in de omgeving overnachten kunnen gebruik maken van de haal- en brengservice per Audi die wordt aangeboden in samenwerking met Audi Van den Brug Drachten.

Veelzijdig ondernemer

Chef en ondernemer Jan Smink werkte eerder onder meer als sous-chef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt. Als freelance chef mag hij sinds 2013 driesterrenrestaurant De Librije tot zijn opdrachtgevers rekenen, waaraan hij ook na de opening van zijn restaurant op projectbasis verbonden blijft.

Jan Smink behaalde als wedstrijdkok veel prijzen in binnen- en buitenland en kwam diverse malen voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Bocuse D’Or. Sinds 2017 is hij coach van het Nederlandse Bocuse D’Or-team.

Jan Smink is sinds 2014 als docent van de Talentklas verbonden aan ROC Friese Poort Sneek. Naast restaurateur is hij werkzaam als onder meer freelance-chef, adviseur, gastspreker, productontwikkelaar en foodstylist. Op 20 september 2018 opende hij zijn eigen restaurant Smink in Wolvega.

Fotograaf: Kyonne Leyser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: