Restaurant Smink Wolvega geopend door Jonnie en Thérèse Boer

24 september 2018 | Thijs Jacobs

Het nieuwe restaurant van topkok Jan Smink in Wolvega is op 20 september 2018 geopend door Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant de Librije. Zij arriveerden samen met Jan Smink op een old timer tractor, waarna zij restaurant Smink openden. In zijn restaurant - het enige ter wereld waar met twee 3D-voedselprinters wordt gewerkt - kookt Jan Smink met Friese producten.

Jan Smink arriveerde samen met Jonnie en Thérèse Boer op een oldtimer tractor bij het restaurant, waarna Thérèse Boer de deur van het restaurant opende. Het echtpaar Boer: “Jan is een kok die altijd voor je klaarstaat, enthousiast is en veel vakmanschap heeft en dat zullen de gasten hier in zijn restaurant ook ervaren. De keuken waarmee hij zijn Friese afkomst laat zien, het interieur, het is echt prachtig en iets waar hij trots op mag zijn. We wensen Jan heel veel succes.”

Internationale inrichting met natuurlijke elementen

Restaurant Smink telt 40 couverts en ligt in het centrum van Wolvega. De inrichting heeft een internationale stijl met veel natuurlijke elementen. Als contrast met de stenen muur zijn de comfortabele stoelen bekleed met zachte stoffen in de kleuren antraciet en groen. Eyecatchers zijn de koperkleurige hanglampen, de lange in delen te splitsen boomtafel en de wandkast met de halfopen houten deuren. Eetbare planten en kruiden vormen een smaakvolle organische decoratie.

Friesland op het bord

In de keuken wordt Jan Smink terzijde gestaan door keukenchef Mark Terpstra. Jan Smink: “Ik kook met de producten waarmee ik als boerenzoon ben opgegroeid en laat mijn liefde voor Friesland spreken op het bord. De gast ziet het keukenteam aan het werk in de open keuken en we bereiden een deel van de gerechten in het restaurant. Ook de twee 3D-voedselprinters van byFlow zijn voor de gast te zien, hierop worden gedurende het service onderdelen van gerechten geprint. Met mijn eigen 3D-ontwerpen kan ik de gast verrassen met onderscheidende presentaties. Als productontwikkelaar bij Verstegen Spices & Sauces beschik ik over de nieuwste smaken die ik kan toevoegen aan de gerechtonderdelen die ik met de printer maak. Ik ben er trots op dat ik het eerste en momenteel enige restaurant in de wereld ben dat actief gebruik maakt van meerdere 3D-voedselprinters.”


Geen vaste openingsdagen

De kaart bestaat uit één menu van 4 tot 8 gangen, een 4-gangenmenu kost € 50,-. Restaurant Smink heeft geen vaste openingsdagen, via de website kan via de reserveringstool van TheNextTable gereserveerd worden op de opengestelde dagen. Gasten die in de omgeving overnachten kunnen gebruik maken van de haal- en brengservice per Audi die wordt aangeboden in samenwerking met Audi Van den Brug Drachten.

Veelzijdig ondernemer

Chef en ondernemer Jan Smink werkte eerder onder meer als sous-chef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt. Als freelance chef mag hij sinds 2013 driesterrenrestaurant De Librije tot zijn opdrachtgevers rekenen, waaraan hij ook na de opening van zijn restaurant op projectbasis verbonden blijft.

Jan Smink behaalde als wedstrijdkok veel prijzen in binnen- en buitenland en kwam diverse malen voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Bocuse D’Or. Sinds 2017 is hij coach van het Nederlandse Bocuse D’Or-team.

Jan Smink is sinds 2014 als docent van de Talentklas verbonden aan ROC Friese Poort Sneek. Naast restaurateur is hij werkzaam als onder meer freelance-chef, adviseur, gastspreker, productontwikkelaar en foodstylist. Op 20 september 2018 opende hij zijn eigen restaurant Smink in Wolvega.

Fotograaf: Kyonne Leyser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Achtergronden Culinair
Chef Evert Thielen zoekt opvolger voor restaurant de Gertruda Hoeve in Son en Breugel

Eigenaren Marlies en Evert Thielen zoeken een opvolger voor hun restaurant de Gertruda Hoeve in het Brabantse Son en Breugel. Het 16e-eeuwse monumentale boerderijrestaurant tussen Eindhoven en Veghel is te koop of te huur als restaurant, maar kan ook als woonboerderij gebruikt worden. Totdat een opv...

Culinair Vega
Download: de Vega-Special van De RestaurantKrant

De zojuist verschenen uitgave van De RestaurantKrant staat helemaal in het teken van vegetarisch en vegan. Ook binnen de horeca is de opmars van groenten niet te stuiten, de grootte van de stukken vlees op het bord wordt gemiddeld toch echt wat kleiner binnen bepaalde segmenten en steeds vaker verwe...

Awards
Gouden Mossel prooi voor Robin van Persie en Sander de Kramer

Op woensdag 20 november heeft restaurant Kaat Mossel voor de 25ste keer een Gouden Mossel uitgereikt aan twee Rotterdammers die zich sterk inzetten voor de stad of een goed doel. Aan boord van het Spido-schip Abel Tasman kregen journalist en televisiepresentator Sander de Kramer en stervoetballer Ro...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: