Restaurant Smink Wolvega geopend door Jonnie en Thérèse Boer

24 september 2018 | Thijs Jacobs

Het nieuwe restaurant van topkok Jan Smink in Wolvega is op 20 september 2018 geopend door Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant de Librije. Zij arriveerden samen met Jan Smink op een old timer tractor, waarna zij restaurant Smink openden. In zijn restaurant - het enige ter wereld waar met twee 3D-voedselprinters wordt gewerkt - kookt Jan Smink met Friese producten.

Jan Smink arriveerde samen met Jonnie en Thérèse Boer op een oldtimer tractor bij het restaurant, waarna Thérèse Boer de deur van het restaurant opende. Het echtpaar Boer: “Jan is een kok die altijd voor je klaarstaat, enthousiast is en veel vakmanschap heeft en dat zullen de gasten hier in zijn restaurant ook ervaren. De keuken waarmee hij zijn Friese afkomst laat zien, het interieur, het is echt prachtig en iets waar hij trots op mag zijn. We wensen Jan heel veel succes.”

Internationale inrichting met natuurlijke elementen

Restaurant Smink telt 40 couverts en ligt in het centrum van Wolvega. De inrichting heeft een internationale stijl met veel natuurlijke elementen. Als contrast met de stenen muur zijn de comfortabele stoelen bekleed met zachte stoffen in de kleuren antraciet en groen. Eyecatchers zijn de koperkleurige hanglampen, de lange in delen te splitsen boomtafel en de wandkast met de halfopen houten deuren. Eetbare planten en kruiden vormen een smaakvolle organische decoratie.

Friesland op het bord

In de keuken wordt Jan Smink terzijde gestaan door keukenchef Mark Terpstra. Jan Smink: “Ik kook met de producten waarmee ik als boerenzoon ben opgegroeid en laat mijn liefde voor Friesland spreken op het bord. De gast ziet het keukenteam aan het werk in de open keuken en we bereiden een deel van de gerechten in het restaurant. Ook de twee 3D-voedselprinters van byFlow zijn voor de gast te zien, hierop worden gedurende het service onderdelen van gerechten geprint. Met mijn eigen 3D-ontwerpen kan ik de gast verrassen met onderscheidende presentaties. Als productontwikkelaar bij Verstegen Spices & Sauces beschik ik over de nieuwste smaken die ik kan toevoegen aan de gerechtonderdelen die ik met de printer maak. Ik ben er trots op dat ik het eerste en momenteel enige restaurant in de wereld ben dat actief gebruik maakt van meerdere 3D-voedselprinters.”


Geen vaste openingsdagen

De kaart bestaat uit één menu van 4 tot 8 gangen, een 4-gangenmenu kost € 50,-. Restaurant Smink heeft geen vaste openingsdagen, via de website kan via de reserveringstool van TheNextTable gereserveerd worden op de opengestelde dagen. Gasten die in de omgeving overnachten kunnen gebruik maken van de haal- en brengservice per Audi die wordt aangeboden in samenwerking met Audi Van den Brug Drachten.

Veelzijdig ondernemer

Chef en ondernemer Jan Smink werkte eerder onder meer als sous-chef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt. Als freelance chef mag hij sinds 2013 driesterrenrestaurant De Librije tot zijn opdrachtgevers rekenen, waaraan hij ook na de opening van zijn restaurant op projectbasis verbonden blijft.

Jan Smink behaalde als wedstrijdkok veel prijzen in binnen- en buitenland en kwam diverse malen voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Bocuse D’Or. Sinds 2017 is hij coach van het Nederlandse Bocuse D’Or-team.

Jan Smink is sinds 2014 als docent van de Talentklas verbonden aan ROC Friese Poort Sneek. Naast restaurateur is hij werkzaam als onder meer freelance-chef, adviseur, gastspreker, productontwikkelaar en foodstylist. Op 20 september 2018 opende hij zijn eigen restaurant Smink in Wolvega.

Fotograaf: Kyonne Leyser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: