Restaurant Sergio Herman heet The Jane

7 oktober 2013
Restaurant Sergio Herman heet The Jane

Het nieuwe restaurant van Sergio Herman en Nick Bril in Antwerpen heeft een definitieve naam gekregen en heet: The Jane. Eerder werd La Chapelle naar buiten gecommuniceerd. Dit bleek een
werktitel die sloeg op het pand waar de nieuwe eetgelegenheid in komt, namelijk een voormalige kapel.

*Denkbeeldige vrouw*
Bril en Herman zeggen dat ze vanaf het begin wisten dat de naam van het nieuwe restaurant een vrouwennaam met een internationale uitstraling moest krijgen. The Jane slaat op een denkbeeldige dame die sensueel, chic en sophisticated is. Net zoals het restaurant moet zijn. Ook heeft 'Jane' een rauw randje en is ze 'rock & roll'.

*Nieuwe klassieker*
Bril: "In The Jane willen we een kosmopolitische sfeer neerzetten. Gasten zijn op elk moment van de avond welkom. Of het nu gaat om een cocktail met kleine gerechten die we snel achter elkaar serveren in The Upper Room Bar of een uitgebreid tasting menu; we staan open voor alles en iedereen. Met The Jane willen we uitgroeien tot een van de klassiekers van Antwerpen."

*"De pitbull die ik was"*
"Nick is de pitbull die ik vroeger was", zegt Sergio Herman over de 28-jarige Nick Bril. Na acht jaar in de keuken van Oud Sluis is Nick klaar voor het ondernemerschap. Bril: "The Jane is een enorme uitdaging. De look-and-feel van de voormalige kapel, de enorme power van de stad Antwerpen en
ongelooflijke energie van ons team zorgen ervoor dat ik bijna niet kan wachten. Of ik nerveus ben? Uiteraard. Maar tegelijkertijd ben ik er klaar voor om Antwerpen onze visie op lekker en bijzonder eten in een totaalambiance te laten zien."

*Volgend jaar open*
In het pand komt ook een cocktail- en foodbar. Deze krijgt de naam The Upper Room Bar. Het restaurant opent eind januari 2014 in de kapel van een voormalig militair hospitaal in Antwerpen. Naast Sergio Herman en Nick Bril is ontwerper Piet Boon nauw bij het project betrokken.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws