Restaurant Geronimo uit Hilvarenbeek toegetreden tot Euro-Toques

10 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant Geronimo, gelegen aan het Vrijthof in Hilvarenbeek, vierde de feestelijke toetreding bij Euro-Toques met een heerlijk diner voor de genodigden. Joost van Nunen (patron chef) en zijn vrouw Angélique Coppens (gastvrouw) hebben het motto van de Indiaan Geronimo op hun luifel afgedrukt om hun restaurant te omschrijven: “Live well. Sin a little.” Zo weet je bij binnenkomst vast wat je kunt verwachten.

Het team van Geronimo

In zijn speech sprak de voorzitter Ted Janssen zijn trots uit die hij voelt met alweer zo’n mooi nieuw lid. “Ook Geronimo is door onze ledencommissarissen bezocht en beoordeeld en het bestuur was unaniem om Joost en Angélique toe te laten tot onze vereniging, met inmiddels meer dan 140 leden. Een applaus waard!”

Vast onderdeel van een Euro-Toques inauguratie is het sabreren, oftewel het ontkurken van een fles champagne door een goed gemikte slag met een sabel. Joost en Angélique hadden deze eer aan hun goede vriend Twan Hospel gegeven, die volgens maître sabreur Daam Scharloo een natuurtalent is: nog nooit had hij zo’n perfecte slag en ontkurking gezien.

Het proosten en met zijn allen luid en duidelijk “santé, bonheur, champagne!” roepen, was na alle formaliteiten het startsein voor het feest. En een feest werd het aan tafel. Wat een verwennerij! Euro-Toques kan met recht trots zijn op het nieuwe lid.

Foto: Frans van Meeuwen 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: